Вхід | Реєстрація

«На смітник викидають усе підряд!»

«На смітник викидають усе підряд!»

Минулої п’ятниці відбулась п’ятнадцята сесія Кобеляцької міської ради шостого скликання. На ній говорили про каплицю Всіх Святих, ремонт доріг та сміття.

15:10 дня. Зал засідань міської ради. До сесійної зали прибуло 23 депутати з 30. Міський голова вирішує розпочати.

Першим питанням у порядку денному стоїть передача каплиці Всіх Святих в районну комунальну власність. Сергій Галушко розповідає, що за день до сесії депутати розглянули звернення голови Кобеляцької районної ради щодо передачі каплиці Всіх Святих у районну комунальну власність.
Відповідно, мали змогу детально обговорити це питання і дійти до спільної думки.

Тому міський голова пропонує депутатам голосувати. І народні обранці одноголосно голосують «за». Наступним у порядку денному стоїть питанням про режим роботи дискотечних закладів. Валерій Коробейник повідомляє, що це питання теж обговорювалось за декілька днів до сесії. І пропонує надати дозвіл виконавчому комітету Кобеляцької міської ради у межах своїх повноважень дати погодження на  роботу дискотечних закладів у місті щоденно до 24 години, а з 11 травня до 2 вересня — до першої години ночі. За це питання народні обранці також голосують одноголосно.

Далі Володимир Рева цікавиться, чи вказувався у договорі оренди ремонт вибоїн на дорозі, які залишили працівники цирку після встановлення шатра?

На це питання відповідає Сергій Галушко.

— Ми не надаємо в оренду вулиці та площі, це заборонено законом, — каже Сергій Станіславович. — Ми просто даємо дозвіл на тимчасове розміщення. Цирк стояв на площі з понеділка по середу. І всі кобелячани могли бачити, плюс до всього це й в інтернеті було розміщено, як забиваються великі залізні штирі в асфальт. Та хочу зазначити, що інакше ніхто не придумав встановлювати шатро, окрім як забивати штирі. Просто нам, як господарникам, шкода бачити, що саме у нас на площі їх забивають. Але коли виконком надає дозвіл, у пункті номер три, а це зобов’язальна частина, обов’язково вказується: за собою прибрати та поновити.

— А чому ж ви не проконтролювали, що дірки залишились? — питає Володимир Рева.

— Я особисто проконтролював це питання, — продовжує Сергій Галушко, — дірок нема. Все зацементовано.

Наступними у порядку денному стоять земельні питання. Міський голова зауважує, що на цей час роботи з приватизацією побільшало. Адже з 2013 року вона може бути платною. Відповідно, бажаючих приватизувати свої земельні ділянки стало значно більше.

Далі депутати приступають до розгляду різного. Роман Матюхов піднімає питання сміття біля контейнерів.

— У центрі зараз більш-менш прибрано, та за ним, зокрема, у районі Мануальної терапії, жах, що робиться, — каже депутат. — Якщо є така необхідність, піднімайте тариф. Може, тоді у місті стане чистіше. Не тільки в центрі, а кругом у місті.

— Усе залежить від жителів, — зауважує Віктор Фесюра. — Виносять на смітник усе!

— Люди викидають все підряд! — підтверджує Володимир Слісаренко. — Навантажувач потім не може виїхати. Машина повинна використовуватись для побутових відходів. А люди викидають щебінь, землю, цеглу та інше. Наші працівники на роботу з такими умовами виходити не хочуть.

Олександр Ісип наголошує, що треба розуміти одне: у тариф чотири гривні входить вивезення сміття з контейнерів. А все, що лежить біля них — потребує плати, у п’ять разів більшої.

Зрештою, це питання вирішують вивчити більш детально та винести на наступну сесію.

Далі надають слово Валерію Коробейнику. Валерій Семенович повідомляє, що до нього звернулися жителі вулиці Фрунзе з проблемою, яку створює вантажний транспорт, що рухається по вулиці. І попрохав відремонтувати її, шляхом ямкового ремонту. Та міський голова відповів, що вулиця Фрунзе — дорога державного значення і пообіцяв від імені депутатів написати звернення до «Облавтодору».
Також Володимир Семенович повідомляє про добрі новини з міста-побратима Зінгена.

— 28 березня відбулось засідання партнерської комісії у Зінгені, на якому було вирішено чотири питання, — каже він. — Перше —  про придбання сінокосарки для догляду за німецьким кладовищем. Друге — про виділення коштів для закупівлі дітям-діабетикам Кобеляцького району тест-стрічок для діагностики рівня цукру. Третє — про фінансування видання німецькою мовою книг Людмили Овдієнко «Ми більше не вороги» та Володимира Чернявського «Народна дипломатія».

На завершення сесії міський голова повідомив про обговорення (поки що на виконкомі, а згодом його винесуть на сесію) питання будівництва антивандального тренажерного майданчика, який хочуть встановити у центрі міста.

— Можливо, ми з вами його і профінансуємо, — каже Олександр Михайлович. — У Європі подібні майданчики створюють для людей похилого віку. Але насправді, він потрібен людям різного віку, починаючи з 14 років. Наголошую, його неможливо зламати. Ми подумаємо, де взяти кошти, а ви — де б його краще встановити. Добре було б, якби громада співпрацювала з нами і встановила майданчик шляхом суботників.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2012, 12:35 | Кобеляки | Суспільство


1. 7777 / 15 квітня 2012, 16:06
Голові. Вивозь кожен день і сміття не буде біля баків.
Коли баки не повні -всі добропорядочні- в більшості-вкидають мусор до баку- а коли він повен- то викидають біля контейнера- не нести ж цого додому.

p.s/ Ось ти побробуй- а то тільки теревениш-ми вивозим ми вивозим.....
А .


що до дірок в асфальті- то ГАЛУШКА- май совість подивись які дірки в асфальті - а ти говориш що їх немає.
Да- в кармані твоєму дірок немає....
2. Бувалий / 15 квітня 2012, 20:06
2. ГАЛУШКА пише:
«Добропорядочні в жодному разі не кинуть біля контейнера»

Звичайно, не кинуть. А аккурано покладуть. На кучу, бо контейнер десь у ній всередині.
3. 7777 / 15 квітня 2012, 21:25
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
А чого собственновас обурили дирки в карманs ви по сутs- про дирки в асфальтs- а вони всеж э.

І при чому тут шановний Ісип- про нього мову ніхто не веде- різного роду приймаки наше місто засрали.

Давайте повернимося на 10 років назад--- не було контейнерів но не було і мусора- (саме нацей час і припадає нашестя приймаків) на наше місто

P.S. А все таки давайте приберемо ці кляті контейнери-літом не буде воні.мух(скільки коштів висвободиться-які ідуть на закупку контейнерів) і всі ці тяготи ляжуть на плечі самих громадян нашого міста- повірте-ніхто того срачу вдома тримати не буде-будуть вивозити на санкціоновані смітники- а комунгосп зможе надавати транспорт на вивозку (платні послуги)
СКАЖІТЬ МЕНІ НУ ЧОМУ В 80-90 РОКИ НЕ БУЛО КОНТЕЙНЕРІВ - НО НЕБУЛО І СМІТТЯ НА ВУЛИЦЯХ НАШОГО МІСТА.

Яка ВАША думка-жителі міста ?
4. 7777 / 15 квітня 2012, 21:51
Один знайомий тільки-що розповів- що в Полтаві мусор вивозят кожного дня і тому там немає смітників біля контейнерів. В наших можновладців на це є відповідь- що вони фінансово на можуть вивозити мусор кожного дня
(тож давайте і ми відложимо насильну контейнеризацію до тих пір поки фінансова можливість з1явиться)

Аз1явиться така можливість на мою думку тоді коли люди отримають достатньо грошей на зарплату. пенсію--- а це дасть можливість більше платити налоги- компослуги та інше .
А проводити єксперименти на авось- скільки ми вже тих експерементаторів пережили. можливо пора признатися в своїй неспроможності навести порядок в рідному місті і винести ЦЕ питання на місцеве обговорення(приміром- ввести високі штрафні санкції за смітники- а то кажуть створили якусь ініциативну групу- в якої немає ніяких важелів на вирішення цих справ).
А говорити на всю аудиторію про те що (ми все можливе робимо)----а воно не получається.А ВИ ПОСТАРАЙТЕСЯ ЗРОБИТИ неможливе- ОТОДІ ВАМ ПОВІРЯТЬ.
5. Гість / 16 квітня 2012, 19:10
6. водій пише:
«чисто не там де контейнери, а там де народ не кобеляцький »

Влучно сказано.Прикро,але так і є.
6. KING / 16 квітня 2012, 20:31
4. 7777 пише:
«будуть вивозити на санкціоновані смітники- а комунгосп зможе надавати транспорт на вивозку (платні послуги) »

Будуть вивозити в лісопосадки і викидати де попало.

5. 7777 пише:
«(тож давайте і ми відложимо насильну контейнеризацію до тих пір поки фінансова можливість з1явиться) »

До другого пришестя.

Найкращий спосіб прибрати сміття, імхо, вивозити його. Не може автомобіль забирати кожен день сміття із баків? Але ж він може проїжджатися по місту пару разів на тиждень - люди самі своє сміття зноситимуть до нього. Невже це дорожче аніж збирати сміття із контейнерів?
7. Галушко Сергій / 16 квітня 2012, 22:42
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
4. 7777 пише:
«про дирки в асфальтs- а вони всеж э. »

Сьогодні ще раз з"їздив на площу - дірок там немає.
4. 7777 пише:
«різного роду приймаки наше місто засрали. »

Наприклад, я теж приймак. Я народився і виріс у сусідніх Біликах, хоча маю коріння кобеляцьке. Мої діти вже п"яте покоління як кобелячани. Таранушич, Решетило, Чернявський, Гречуха, Потетій, Письмак (список довгий) - всі приймаки, але хороші люди і вмілі керівники. Ні я, ні вони Кобеляки не засирали. Це зробили 7777.
5. 7777 пише:
«А ВИ ПОСТАРАЙТЕСЯ ЗРОБИТИ неможливе»

Постійно на межі можливого й працюємо. Жаль, що 7777 не здатні цього усвідомити...
8. йцукен / 27 квітня 2012, 11:37
У Полтаві ніхто не вивозить сміття кожен день - 2-3 рази на тиждень +коли надто багато навикидували, двірники теж працюють
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації