Вхід | Реєстрація

«Всякому беспределу есть предел!»

«Всякому беспределу есть предел!»

На черговій апаратній нараді говорили про роботу міліції та розмірковували над питанням — чи можна працювати у релігійні свята?

Минулий тиждень, на жаль, не обійшовся без надзвичайних подій. У селі Лелюхівка в будинку 77-річного чоловіка сталася пожежа. Згоріло у вогні небагато, а ось сам господар, надихавшись чадного газу, невдовзі помер.

Після того, як начальник райвідділу МНС Юрій Шило розповів про цю пригоду присутнім на нараді, до нього звернувся голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

— Попереду в нас Паска. А це не лише безсонна ніч на околиці церков. Адже наступного дня молодь піде в ліс. Будуть палити костри, а хтось може і полізти купатися!

Юрій Шило пообіцяв місця відпочинку молоді тримати під контролем.

Далі з міліцейським зведенням за тиждень на трибуну вийшов начальник штабу райвідділу міліції Ігор Кіденко. Йому довелося вислухати кілька критичних зауважень з боку членів президії на адресу працівників міліції.

— У Кустоловому проходили обласні змагання з туризму. А працівники міліції туди так і не прибули, хоча повідомлення про ці змагання у райвідділі було! — констатував голова районної ради Володимир Левицький.

Далі представники влади почали задавати питання стосовно звіту за перший квартал.

— Чому в Руденківці за статистикою такий ріст злочинності? — поцікавився Сергій Шовкопляс.

— Тому що більше виявляємо, а не тому, що більше скоюється, — пояснив Ігор Кіденко.

— Нам би хотілось, щоб ті кошти, які ми даємо на міліцію, переросли у кращі показники, — зауважив Володимир Левицький. — Тому що за розкриттям наш райвідділ у трійці кращих, а за показниками росту — серед гірших.

— Усе камера покаже, — як завжди з місця втрутився селищний голова Андрій Река. — Не напрасно ви гроші давали. Тепер ці камери, які поставили у селищі, усе фіксують. Я був свідком, як машина зі швидкістю 130 кілометрів на годину пролетіла через перехрестя нагору. У машині було троє п’яних. Той, що сидів за кермом, одразу почав заявляти: «А це не я був за рульом. Це мій батько!». Брехня! Камера усе покаже — хто де був і хто як їхав!

Від питання міліцейського селищний голова перейшов до вечірнього відпочинку молоді.

— У п’ятницю ми відкриємо дискотеку у парку. Давайте, щоб там обов’язково були працівники міліції. І щоб там не лише не розпивали спиртних напоїв, але й не курили!

Далі мер не на жарт розійшовся і видав просто-таки геніальну фразу.

— Всякому беспределу есть предел! Треба щось робити. Пошукайте горілку у таксистів — всі ж знають, що вони її возять вночі!

На закінчення апаратної присутні підняли тему роботи у релігійні свята. Адже на цьому тижні планували завершити роботи з очистки узбіч вздовж траси Полтава — Олександрія.

— П’ятниця, 13 квітня — це Страсна П’ятниця — ми не працюємо? — поцікавився голова РДА. — А у четвер можна?

— Можна! — Не можна! — По-різному відповіли із зали.

Тут із свого місця підвелася завідуюча архівним відділом Людмила Сироватень, яка по-своєму пояснила питання роботи у релігійне свято.

— На Західній Україні на великі свята уся родина йде у церкву — на літургію. Це такий урочистий сімейний похід, тому в цей день ніхто нічого не робить по господарству. А якщо ви не йдете на літургію, але й нічого не робите, то це неправильно.

— Робити можна 365 днів у році! — резюмував Андрій Река.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 квітня 2012, 12:27 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації