Вхід | Реєстрація

Що робити? Робити!

Щось останнім часом знову залунав над Кобеляками, як, напевне, і над усією Україною, плач ображених і стражденних. І у кожного своя біда, своя проблема.

Прибігає знайома і розповідає, що заготівельники в одному з сіл району відмовляються приймати у селян молоко. Мало того, що ціни  «нижче плінтуса» опустили, ще й купляють сировину вибірково. Не беруть у тих, у кого, за їх словами, воно неякісне. Розбавлене. Знайома звозила молоко своєї корови у якусь лабораторію і там зафіксували жирність 3,6. А прилад заготівельників показує 2,4. «Що робити, як діяти?» — плачеться ображена жінка.

Скутеристи теж заголосили. Штрафують їх поголовно, мопеди забирають. І вимагають, щоб усі були у мотошоломах, з правами та реєстраційними документами. «А де все це взяти? Як на права здати, коли школи такої в районі немає? Де набрати грошей на всі ці екзамени та процедури?» — бідкаються люди.

Чомусь згадую зиму 2011 року. Підійшли до автора цієї статті кобелячани і попрохали: «Напиши статтю про отих клятих «лежачих поліцейських» по вулиці Щорса, навпроти «Автороти». Нехай їх знімуть, набридло машини об них бити». Пообіцяв, що напишу. І зробив. А міський голова пообіцяв виконати волю людей, якщо вони звернуться до нього у встановленому порядку, і з настанням тепла знести «поліцаїв».

Минуло майже три місяці. «Поліцаї» лежать. Чуючи загальний плач і стогін, телефоную у міськраду і запитую: «Звертались люди з заявою про демонтаж «лежачих поліцейських»? І чую у відповідь: «Ні, не було нікого».

Тобто, люди, земляки не зробили навіть елементарного і простого: обійти трьох-чотирьох сусідів, написати заяву, підписати її і віднести у міську раду. Хоча пояснював їм, що  одна стаття в газеті нічого не дасть, не змінить. Там стоїть підпис одного журналіста, для якого писати — його робота. А потрібна ж думка і воля громади. Хоча б її частини. А її волі і думки якраз і немає.

Так і у випадках з молоком, і з скутерами. Та й з усім іншим. І дійсно, що робити? По-перше — не розбавляти молоко. А по-друге, якщо воно дійсно кондиційне, — протестувати. Взяв би кожен по 3-літровій банці, приїхали б усі разом під райдержадміністрацію та й вилили його на тротуар. Або влаштували бойкот заготівельникам: не здаємо молоко, доки не підвищите ціни! І помогло б, «пошептало».

Якісь акції протесту могли б влаштувати і скутеристи. У свій час, звичайно, щоб закон проти них не приймали. Зараз уже пізно, залишається лише підкорятись і платити штрафи.

Але ж усе вище сказане потрібно РОБИТИ!!! А не просто плакатись по кухнях.

А, зовсім забув. Можна ще піти до екстрасенсів. Вони то й не допоможуть, але ж робити нічого не потрібно.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2012, 18:02 | Кобеляки | Редакційна
1. Бувалий / 21 квітня 2012, 22:55
Автор пише: "А, зовсім забув. Можна ще піти до екстрасенсів"
Та не забули Ви, Ігоре Миколайовичу, щось ця тема про телешоу не може Вас полишити. І розумієте, що тележурналісти зібрали урожай з Вашого поля, де Ви і не спробували щось засіяти. Та то вже історія...
Наразі ж Ви спробували на тлі декількох по-різному значимих проблем закликати людей до активних дій по їх вирішенню. Згоден, народ наш терпимий і важкий на підйом. І тільки деякі з його представників здатні у нинішніх умовах на рішучі кардинальні дії по відстоюванні своїх прав. І їх повинні підтримувати, насамперед ЗМІ, які наділені законом особливими повноваженнями, яких не мають "маленькі українці". А якщо Ви або стоїте осторонь, або більше того, звинувачуєте небайдужих до владного і чиновницького свавілля земляків у брехні чи надмірному власному піарі, то чи не є це потуранням цьому свавіллю? Дуже шкода, що кримінальну відповідальність щодо бездіяльності не можна застосувати до ЗМІ, адже ви теж є владою. Для прикладу, Ви могли б особисто більш принципово і безкомпромісно висвітлити тему конфлікту керівництва ТОВ "Белгранкорм", селищного голови і районної влади з білицькою громадою у питанні майбутнього будівництва комбікормового заводу, тим більше, що до Вас особисто зверталися біличани. А Ви вирішили "відписатись" молодим і недосвідченим, нехай мене вона вже пробачить, журналістом. І дякувати Шкарбану, що підтримав людей у відстоюванні своїх прав. А разом з ним могли б бути і Ви особисто, адже ще зосім недавно Ваш виступ у будинку культури як кандидата у депутати облради допоміг знайти багато Ваших прихильників серед біличан...
І нехай ця злополучна історія з екстрасенсами буде Вам чимось тим, як, наприклад, колись використовували нашатир під носа незосередженому футболістові, щоб той не спав і з перших хвилин рвонув у бій. Успіхів Вам! І, надіюсь, ніяких образ.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації