Вхід | Реєстрація

Письменник Янукович

На книжкових полицях у нашому будинку є спеціальне місце для сучасних українських авторів. Там за кілька років зібралося вже чимало книжок. Найбільше — п’ять томів — популярної нині Люко Дашвар. Є там книги Василя Шкляра, Лади Лузіної, Олени Печорної. Твори інших письменників-сучасників ми беремо у новосанжарській бібліотеці. Там можна знайти Ліну Костенко, Сергія Жадана, братів Капранових, Оксану Забужко, Марію Матіос, Любка Дереша та ще багатьох з тих, хто створює обличчя сучасної української літератури. Але нещодавно ми відкрили для себе нового автора. Його ім’я раніше не зустрічалося на сторінках «Книжкового клубу», через який ми і замовляємо більшість наших книжок. Його твори складно знайти на полицях новосанжарської бібліотеки. Але, як ми нещодавно дізналися з новин, цей письменник є чи не найуспішнішим літератором України. Принаймні, у тому, що стосується зароблених за написані твори грошей.

Письменник цей не хто інший, як наш шановний Президент Віктор Федорович Янукович. Це саме він, якщо вірити його податковій декларації, отримав 16 мільйонів гривень за написані (і ще не написані) ним твори. Таких величезних гонорарів не отримує жодний із сучасних українських письменників. Усі їхні заробітки — це кілька тисяч доларів від видавництва за написаний твір + відсоток від кожної проданої книги. Досить невеликий, слід зауважити, відсоток. А тут мова йде про таку приголомшливу суму, про яку, напевно, не мріють навіть найталановитіші із українських поетів і прозаїків.

Тоді мимоволі виникає питання: якими ж великими повинні бути таланти Віктора Федоровича, якщо їх оцінили так високо? А ще дивним видається той факт, що раніше ми були позбавлені можливості ознайомитися із його епохальними творами. Мова, звичайно, йде про його книги «Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок», «… І рік при владі. Від кризи — до економічного зростання», «Здолати шлях», «Як Україні далі жити».

Хочеться вірити, що після того, як новина про літературні успіхи Віктора Януковича облетіла всю країну, його твори таки з’являться на книжкових полицях. І українські читачі зможуть сповна насолодитися художнім хистом свого Президента. А представники старшого покоління заразом зможуть порівняти із творами іншого, не менш відомого, письменника — Леоніда Брєжнєва, який у свій час написав славнозвісну трилогію «Малая земля», «Возрождение» та «Целина». Щоправда, твори останнього вже у 1987 році були вилучені з книжкових магазинів та списані у макулатуру. Яка то доля чекатиме на книги Віктора Федоровича? Подивимось. Років так через три.


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2012, 18:39 | Нові Cанжари | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації