Вхід | Реєстрація

Книги з Києва розвозять по сільських бібліотеках

Книги з Києва розвозять по сільських бібліотеках

У вівторок Кобеляцька бібліотека та декілька бібліотек району поповнились новими книгами з Києва.
Уже друкувалось у минулих номерах «ЕХО» про те, що відома українська письменниця Міла Іванцова започаткувала всеукраїнську доброчинну акцію «Сто книжок для сільської бібліотеки». Протягом кількох місяців у Києві всі небайдужі люди мали змогу пожертвувати нові або власні прочитані книги для поповнення книжкових фондів сільських бібліотек. На Кобеляччині цю ініціативу підхопила журналістка Марина Сідаш-Приходько. Декількома тижнями раніше Кобеляцька та Бродщинська бібліотеки вже отримали перші 500 книг. Та вже у вівторок, 17 квітня, нам повідомили, що з Києва знову надійшло ще близько 450 книг. На цей раз близько 40 залишились у Кобеляках, а решта попрямували у Морози, Шенгури та Козельщину.
— Цього разу прийшло досить багато сучасної літератури, — ділиться з нами Марина Сідаш-Приходько, — серед них і Люко Дашвар, і Лада Лузіна, і Любко Дереш. Вистачає і класики. Та дитячих книжок прийшло менше, аніж минулого разу. Книги надійшли навіть з меморіального музею Шевченка.
Дуже зраділи надходженням нових книжок бібліотекарі, котрі відразу ж підходили роздивлятися їх. Цього дня у Морози та Шенгури відвезли приблизно по 150 книг. Для бібліотекарів це велика радість. Адже у Морози, для прикладу, за 2011 рік надійшло лише десять книжок. Це при тому, що читацька аудиторія у бібліотеці налічує 359 осіб. У Шенгури за рік прийшло дещо більше, близько двадцяти. Та це мізер у порівнянні з тим, що бібліотеку відвідує 550 читачів.
Журналістка зауважила, що не варто чекати на книги зі столиці, адже аналогічну акцію можна впровадити і на кобеляцькій землі. У перший же день акції до Марини підійшла жінка і вже принесла перші тридцять книжок класичної літератури. Марина висловила сподівання, що інші мешканці міста і району також долучаться до цієї акції.

Кожен, хто бажає долучитися до руху, може приносити книги і залишати їх у спеціальному кошику за адресами у Кобеляках:
вул. Дніпропетровська, 1 Г — магазин «Подарунки» (біля піцерії «Ван і Дан»);
вул. Касьяна,29 — Кобеляцька міська рада, приймальня міського голови;
вул. Шевченка, 15/29 — Кобеляцька райдержадміністрація, біля приймальні голови РДА;
вул. Шевченка,5 — магазин «Книги»;
вул. Дружби,1 — офіс ВП «Стожари» ТОВ АФ «Добробут», бухгатерія.
Ми будемо раді долучити до переліку ті бібліотеки, які звернуться із проханням поповнити саме їх бібліотечний фонд. Так що, шановні бібліотекарі, телефонуйте: (050)38-68-044.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2012, 13:46 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації