Вхід | Реєстрація

Туристична першість у Кустоловому

Туристична першість у Кустоловому

З 4 по 7 квітня у спортивному залі кустолівської школи пройшла відкрита першість Новосанжарського району з пішохідного туризму.
На змагання до невеликого новосанжарського села з’їхались команди мало не з усієї області. Якщо у перший день у єдиному в районі спортзалі, пристосованому для змагань із туризму, мірялися силами команди лише з Новосанжарщини, то на другий день між собою сперечалися збірні Миргорода, Лубен, Комсомольська, багатьох районів області. Усього до Кустолового приїхали близько 90 учасників та більше десятка тренерів.
— Сьогодні пройде особисто-командна першість на «смузі перешкод», — пояснює директор Новосанжарського БДЮТ Наталія Дашко, — завтра проведемо командну першість.
Доки Наталія Володимирівна розповідає нам про хід змагань, ми спостерігаємо за ними, як кажуть, у реалі. Хлопці (і дівчата), обв’язані мотузками та обвішані карабінами, по одному долають смугу перешкод, яка перетворила звичайний спортзал на непролазні джунглі, гори та урвища. Отже, спочатку учасник мав за допомогою жердини перебратися через уявні струмки. Потім на нього чекала навісна переправа, далі — паралельні мотузки, вертикальний спуск, вертикальний підйом, круто похила навісна переправа. І все це — під пильним наглядом кількох суддів, які не лише підстраховують у потрібний момент, але і бали штрафні знімають за неправильні дії учасника.
Змагання на годину переривають. Учасники усіх команд вишиковують на урочисту лінійку. Їх вітають представники новосанжарської влади — заступник голови районної ради Микола Перерва, заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник та начальник відділу освіти Юрій Зінченко. Виступаючі зауважували, що цього року на туристичні змагання приїхали не так багато спортсменів. Минулого року, наприклад, їх було більше двохсот. Причиною цьому карантин, на який була закрита школа через високу захворюваність учнів. Утім, господарі, зокрема директор школи Ірини Левченко, пообіцяли, що наступна першість збере туристів з усієї області. Головне, щоб у школі всі вмістилися.
— Ми й так уже практично всі кабінети командам віддали. Лишився тільки директорський, — посміхнулась Ірина Борисівна.
Після урочистої частини змагання продовжились. Туристи знову почали проводити маніпуляції з мотузками та карабінами, а судді — за усім цим уважно стежити. Наступного дня підвели підсумки першості. У загальному заліку у старшій віковій групі І місце зайняла команда Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства, ІІ місце — команда Кобеляцького району; ІІІ місце — Лубенського. У середній віковій групі І місце виборола команда Миргорода; ІІ місце — команда Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства; ІІІ місце — Лубенського району. Кращі спортсмени в особистому заліку були нагороджені медалями і грамотами.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 квітня 2012, 16:18 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. Kyzminiys / 25 квітня 2012, 08:43
Обладнаний спортзал є і в Сухомаячківській ЗОШ
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації