Вхід | Реєстрація

З крейдою і без насильства

З крейдою і без насильства

17-го квітня у рамках тижня «Світ без насильства» учні молодших класів традиційно малювали на асфальті у внутрішньому дворі Новосанжарського НВК.
Щороку у навчально-виховному комплексі тиждень боротьби із насильством вміщує у себе чимало різних заходів, у яких задіяні абсолютно всі вікові групи школярів. Із старшими проводять профілактичні бесіди, учні середніх класів малюють агітаційні плакати. А найменші школярики борються із насильством, малюючи на асфальті добрі та позитивні малюнки.
Цього року учні 2-4 класів прийшли малювати, маючи вже минулорічний досвід розфарбовування асфальтного покриття шкільного двору. Тому деякі одразу почали із критичних зауважень.
— А чого нам квадратик із жувачкою?! — обурилась одна маленька художниця, вказуючи на те, що у квадраті, відведеному для її класу на асфальті, дійсно хтось розтоптав жувальну гумку.
Утім, дуже швидко всі квадрати були зайняті, дітлахи озброїлись різнокольоровою крейдою і почали малювати світ таким, яким би він мав бути без насильства. Популярними образами малюнків були сонечко, мама і дитина, веселка, квіти, чиєсь серце — неодмінно добре та любляче. У ході роботи маленькі майстри не лише старались самі, але й підказували сусідам.
— Квіти малюй не всередині, а ззовні — так красивіше буде!
За якусь годину всі малюнки були готові. Дітлахи охоче продемонстрували їх педагогу-організатору Наталії Кольбі, отримали від неї слова похвали, а потім усі разом сфотографувались. На цьому знімкові тепер назавжди лишаться усміхнений педагог та купка веселих дітлахів. І абсолютно ніякого насильства.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації