Вхід | Реєстрація

Його величність Алкоголь

У Кобеляках — чергове вбивство, черговий резонансний злочин. Безумовно, ця подія стала топ-новиною. Її обговорюють як на домашніх кухнях, так і на Інтернет-форумах. Звичайно ж, вибудовують власні версії, роблять припущення, шукають винних. Уже зараз чого тільки не доводиться почути з вуст доморощених шерлоків холмсів. Безумовно, версія №1 — винні «мєнти». Інші говорять про вплив магнітних бур, сонячної чи місячної активності і таке інше. Та чомусь більшість «аналітиків» забувають чи свідомо не згадують про ще один фактор, про ще одного незмінного супутника практично всіх кривавих і жорстоких злочинів як у Кобеляках, так і по всій Україні. А ім’я цього супутника — його величність Алкоголь.

Давайте разом згадаємо всі резонансні злочини, які викликали збурення громадськості. Загадкова смерть дівчат у Солошиному, вбивство музиканта Звенигородського, зґвалтування і смерть Оксани Макар, зґвалтування дівчини у Криму, підпал жінки у Ревущиному, братовбивство у Котовському — скрізь усе починалось з гулянок та застіль. Це якщо пом’якшувати вирази. А якщо говорити жорсткіше, то з банальної пиятики. Виключенням є хіба що різанина у провулку Калініна.

А скільки ще менш резонансних, але не менш трагічних подій сталося після прийняття «на душу» чи «на груди» певної дози алкоголю.

А потім ми починаємо шукати винних — геомагнітні бурі, «ментів» чи «мажорів». Про горілку ж сором’язливо мовчимо. Аякже, це ж традиція, всі ж п’ють. П’ють вдома, в кафе, в парках, на стадіонах. Та що там говорити — під час «гробиків» бучні застілля влаштовують прямо на кладовищах. І при цьому язик ще повертається говорити про якісь традиції. Та не було ніколи в українців таких традицій — пити горілку на могилах. Цікаво, що потім батьки, які «нажираються» у місці вічного упокою , скаржаться на підлітків, на дітей, які смажать м’ясо на Вічному вогні. А це не Ви їм приклад показуєте, шановні? На могилі ж можна, то чому заборонено на Вічному вогні?

Автор цієї статті не є ханжею чи затятим моралістом, який ні краплі в рот не бере. Ні, на святість не претендую. Просто пропоную розплющити очі і глянути ними в очі Правді. А не шукати «відмазки», якщо з Вами чи з Вашими рідними щось станеться.

Попереду — травневі свята. Без алкоголю знову не обійдеться. Пийте, гуляйте, відпочивайте. Але не вимикайте, будь-ласка, голову: поверніться до початку статті. Той список можна продовжити.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2012, 08:55 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації