Вхід | Реєстрація

Вербовий ліс і калиновий гай

20-го березня неподалік в’їзду до Нових Санжар посадили калиновий гай. А неподалік незабаром планують створити місце відпочинку.
Ідея посадити калиновий гай виникла у директора ДП «Новосанжарський лісгосп» Василя Красюка. Він розповів, що землі неподалік траси Полтава — Олександрія 2011-го року передали у користування держлісгоспу. Лісники одразу ж вирішили посадити біля невеликого озерця не багато, не мало — 0,8 гектара верби.
— Верба — перша деревина на Землі! — запевнив Василь Красюк.
А оскільки за відомим прислів’ям «без верби і калини  нема України», поруч вирішили посадити і справжній калиновий гай. 400 саджанців калини взяли на розсаднику у Карлівці.
— Калина — це індикатор вологості та родючості грунту, — пояснює директор держлісгоспу. — Гадаю, 90 відсотків цих дерев приживеться. Вони досить дорослі і вже цього року дадуть плоди.
Посадкою дерев займалися працівники, надані центром зайнятості. На деякий час до них приєдналися і представники влади. Свої дерева у майбутньому гаю посадили голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс та селищний голова Андрій Река.
— Адміністрація взагалі взяла шефство над усім цим ліском. А незабаром тут планують створити місце відпочинку, — пояснив Василь Красюк.
Так у містечку, в якому вже є 3 тисячі троянд, з’явилося іще 400 кущів калини. Далі буде.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2012, 10:22 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації