Вхід | Реєстрація

Миколі Тищенку потрібно 30 тисяч на операцію

Миколі Тищенку потрібно 30 тисяч на операцію

Тридцятип’ятирічний житель Павлівки потерпає від хвороби серця. Йому потрібно замінити один із сердечних клапанів.
У свої тридцять п’ять Микола Тищенко встиг уже багато. Має будинок, люблячу дружину і трьох діток. Найменшій Насті нещодавно виповнилося два роки. Здавалось, все у чоловіка добре, все нормально. А попереду — десятиліття довгого і щасливого життя. Так думав Микола, так думали його рідні та друзі. Та доля вирішила інакше, приготувавши чоловікові тяжке випробування.
Микола захворів на пневмонію. Хвороба хоча й небезпечна, але цілком виліковна. Та кобеляцькі медики в процесі лікування запідозрили, що Тищенко має й іншу серйозну недугу. І направили його в Полтаву для більш детального обстеження. Під час нього виявилося, що у тридцятип’ятирічного чоловіка серйозні проблеми із серцем. Йому потрібно замінити сердечний клапан. Тищенка одразу поставили в чергу і досить швидко він отримав штучний замінник частини серця. З такими люди живуть десятиліттями. Здавалось, можна радіти і спокійно готуватися до операції в столичній клініці імені Амосова. Тим більше, що сердечний клапан для Тищенка наданий медиками безкоштовно. Це наша держава ще оплачує. Та ось за операцію вже потрібно платити. Вона коштує 30 тисяч гривень. Сума нібито й не астрономічна. Але для скромних сільських трударів — непідйомна. Тому родичі Миколи вирішили звернутися за допомогою до земляків. Скриньки для збору коштів на операцію Миколі Тищенку поставлені у Павлівці, Бродщині, Самарщині. Але ж скільки там люду проживає? Зовсім небагато.
Тому кума Тищенків, кобелячанка Ірина Василенко, через газету вирішила звернутись за допомогою до більш широкого загалу. Вона розповідає:
— Я сама ходжу, прошу для них, шукаю спонсорів. Колись, не так і давно це було, Коля допомагав рятувати мою дитину. Він без вагань дав гроші на її лікування. Дитину врятували, а зараз Коля сам потрапив у біду.
Читаючи цю статтю, дехто подумає, а можливо й скаже вголос: «О, знову просять допомоги. Та скільки ж можна, сьогодні одному, завтра — другому».
Дійсно, не так давно ми повідомляли про збір коштів для порятунку дворічного кобелячанина Діми Рибки. І потрібно сказати, що люди тоді відгукнулися. Дехто організував збір грошей у себе на підприємстві, дехто повіз Рибкам додому, ще хтось — перерахував. Були випадки, коли знайомі, а то й незнайомі люди, прямо на вулиці давали гроші автору цієї статті. Одна людина пожертвувала десятку, інша — сотню.
А сьогодні — вже просять для Миколи Тищенка. Завтра — можливо ще для когось. Що ж робити? Звичайно ж, жертвувати, давати. І вчора, і сьогодні, і завтра. Не потрібно знімати із себе останню сорочку. Та, зрештою, ніхто цього й не просить. А ось посильно допомогти — можна й потрібно. Ми ж люди.


Розрахункові рахунки в КБ «ПриватБанк» для збору коштів на операцію Миколі Тищенку:
Р/р 4627085823084138, Р/р 4627085828231643.
Більш детальну інформацію можна отримати, зателефонувавши Ірині Василенко за номером (099)194-68-26.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2012, 13:35 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації