Вхід | Реєстрація

У Кобеляках юнаків урочисто провели до армії

У Кобеляках юнаків урочисто провели до армії

Минулого четверга 21 призовника проводжали на службу до лав Збройних Сил України.
У Кобеляках уже стало доброю традицією проводжати новобранців до армії урочисто — з напутніми словами, вітаннями, піснями, танцями. І ось 19 квітня об 11 годині ранку біля пам’ятника Тарасу Шевченку зібралося близько восьмидесяти людей. Серед них школярі, представники влади і рідні та близькі призовників. І хоча погода цього дня була похмурою і декілька разів напускався дощ, та присутніх це не лякало. Адже всі прийшли провести молодих бійців на службу. Декого з глядачів врятувала парасолька, а хто продовжував мокнути під дощем.
Військовий комісар Сергій Каплатий перед здачею рапорту голові РДА дав команду призовникам: «Наліво рівняйсь!» Та хлопці розгубилися: хто розвернувся наліво, хтось — направо, а дехто взагалі не поворухнувся.
— Нічого, в армії всьому навчать! — пролунали жартівливі зауваження присутніх.
У самих призовників ця ситуація теж викликала посмішки.
Першим до слова запросили голову РДА Анатолія Таранушича.
— Восени ми провели до армії 35 чоловік. Весняний призов буде 32. І ця цифра завжди стабільна. Вам, — звернувся до призовників, — випала велика честь: представляти дружну кобеляцьку сім’ю в лавах Збройних Сил України. Я переконаний, що ви з честю і гідністю виконаєте свій обов’язок.
Голова РДА спробував заспокоїти батьків, мовляв, сьогодні на теренах нашої держави немає гарячих точок. Тому для хвилювання причин немає.
Юрій Тагадюк побажав хлопцям успішної служби, та щоб ними гордилися батьки та Кобеляччина.
— Будьте гідні своїх дідів та батьків, які в різні часи зарекомендували себе достойними захисниками Вітчизни, — зауважив голова райради. — Я переконаний, що військова служба стане важливим етапом у вашому житті.
Мама призовника Олександра Воробйова благословила хлопців на строкову службу.
— Ми віримо, що армія стане для вас школою мужності і гарту, зробить вас відповідальними та дисциплінованими, — сказала Валентина Миколаївна. — Знайте, що ми любимо вас і чекаємо додому змужнілими та здоровими.
На завершення виступу ведуча винесла велику хлібину і передала її матері. А вона, в свою чергу, роздала по невеликому шматочку всім хлопцям.
Після слів виступаючих для призовників прозвучало музичне вітання, яке додало трішки святковості. Перед присутніми виступив чоловічий вокальний ансамбль, який виконав пісню «Идет солдат по городу».
Після декількох концертних номерів до слова запросили Івана Шабуцького, який зачитав клятву молодого призовника. Зокрема, призовники клялися ніколи не зрадити своєму народу, бути мужніми, відважними та дисциплінованими. А також бути гідними товаришами для тих, хто поруч з ним нестиме військову службу.
Після його виступу ведуча наголосила, аби хлопці пам’ятали, що на них чекають гарні кобелячанки. Тому, за давнім українським звичаєм, дівчата в українському вбранні, що стояли на імпровізованій сцені, пов’язали призовникам на груди хустки.
Далі майбутні солдати разом з представниками влади поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку. А настоятель Свято-Миколаївського храму отець Василій провів богослужіння та благословив призовників на службу. На завершення священник подарував хлопцям по маленькій іконі, яка охоронятиме та оберігатиме їх.
Уже через півгодини під марш «Прощание славянки» дійство завершилось, а всі присутні швиденько розбіглися по своїх справах. Як-не-як, а дощ напускався все сильніше…


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2012, 14:58 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації