Вхід | Реєстрація

Новосанжарську лікарню підпалив звичайний хуліган?

Минулого тижня новосанжарські правоохоронці затримали юнака, який нібито здійснив підпал центральної районної лікарні.
Нагадаємо, що пожежа сталася 17-го березня на першому поверсі поліклінічного відділення. Тоді вогнем було завдано збитків на суму більше ніж 700 тисяч гривень. Найголовніше, що у вогні згоріли майже 30 тисяч амбулаторних карток. За фактом підпалу було порушено кримінальну справу за статтею 194 Кримінального кодексу (навмисне знищення або пошкодження майна).
По гарячих слідах затримати підпалювача не вдалося. Правоохоронці навіть склали його фоторобот, але до пори до часу на слід злочинця вийти не могли.
І от 20-го квітня за підозрою в підпалі Новосанжарської центральної районної лікарні був затриманий житель селища Нові Санжари. Палієм виявився 22-річний місцевий хлопець, який ніде не працює. Причину підпалу хлопець назвав досить своєрідну. Міліціонерам затриманий пояснив свій вчинок тим, що хотів продемонструвати дівчині свою здатність до серйозних вчинків. Хтось заради коханої йде на бійку з хуліганами, хтось — посеред ночі приносить букет троянд. А цей чомусь вирішив підпалити лікарню. Дивний доказ серйозності.
Деталі того, як саме розшукали палія, правоохоронці поки що не повідомляють. Начальник райвідділу міліції Сергій Махно пояснює, що це поки що є таємницею слідства. Відомо лише, що у затриманого вилучили деякі речові докази. Зокрема, куртку, у якій він був у ніч здійснення підпалу. На ній виявили сліди порізів від скла — хлопець розбив вікно, щоб забратися досередини.
— Мотив вчинення ним злочину — звичайні хуліганські дії, — пояснює Сергій Махно, хоча у ході слідства ми будемо перевіряти й іншу мотивацію, яку підозрюваний може приховувати.
Палієві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років. Наразі його не затримано, на час тривання слідства він випущений під підписку про невиїзд У ході слідства хлопець, зокрема, повинен буде пройти через таку обов’язкову слідчу дію, як відтворення. Тобто, продемонструє міліціонерам, як саме він заліз досередини та підпалив районну поліклініку. Крім того, затриманий пройде психіатричну експертизу. У разі, якщо у нього не виявлять психічних відхилень, а провину буде доведено у суді, юнак опиниться за ґратами.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2012, 15:43 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації