Вхід | Реєстрація

Тюнери — до телевізорів, виплати — до 9 Травня

18-го квітня у новосанжарському управлінні праці та соціального захисту населення провели прес-конференцію, у ході якої відповіли на питання про тюнери, виплати до Дня Перемоги та інші соціальні ініціативи Президента України.
На прес-конференцію запрошують журналістів та представників громадських організацій. Із своєрідним вступним словом до них звернувся заступник голови райдержадміністрації Іван Солодовник.
— Проблема запровадження цифрового телебачення назріла вже давно, — запевнив Іван Олексійович, — у районі відсотків 30 людей мають у телевізорі 2-3 канали. Та й ті показують із «сніжком». Водночас, багато мешканців району дивляться супутникове телебачення і навіть не здогадуються, що частина їх земляків дивляться ТВ не дуже гарної якості.
Далі Іван Солодовник розповів, що програма переведення населення на перегляд цифрового телебачення розрахована до 2015-го року. Після того ефірного телебачення вже не буде, лишиться тільки цифрове. Щоб його дивитися, до телевізора потрібен спеціальний тюнер. Пільгові категорії можуть його отримати безкоштовно.
Наступною слово взяла начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Гомля. Вона розповіла, що у Новосанжарському районі на безкоштовне отримання тюнерів претендуватиме 1799 мешканців району. Щоправда, начальник управління зазначила, що є у районі населені пункти, у яких поки що не можна прийняти цифровий сигнал — немає покриття.
Вартість одного цифрового тюнера — 600 гривень. Але усім пільговикам він дістанеться безкоштовно. Щоправда, є суттєве зауваження. Якщо у будинку проживають двоє осіб з різних пільгових категорій, то тюнер вони отримають лише один. Тобто, один будинок — один тюнер.
— Людям не потрібно хвилюватися, — запевнила Наталія Гомля, — через службу зайнятості будуть прийняті на роботу працівники, які займуться збором документів. Після їх затвердження ми відправлятимемо їх на Держтелерадіо. Завтра вже відправимо перший список — 22 чоловіки.
Потім тюнери мають прийти до кожного пільгова персонально — поштовою посилкою. Встановлять та підключать тюнер безкоштовно.
Після інформації від представників влади перейшли до запитань з боку представників громадських організацій.
— Говорять, що буде 32 цифрових канали. А що це будуть за канали? Тільки ті, що розповідають про владу? Незалежних не буде? — поцікавився голова організації «Союз Чорнобиль-Україна» Олексій Дерев’янко.
Питання виявилося майже риторичним, тому що відповісти на нього мали не у Нових Санжарах, а, принаймні, десь у Києві.
— А що робити із старими телевізорами, до яких тюнер не підключиш? — запитав той же Дерев’янко.
Із відповіді стало зрозуміло, що у постанові мова йде лише про забезпечення пільговиків тюнерами. Про телевізори там нічого не сказано.
Ще одне актуальне питання — чи братиме пошта плату з громадян за доставку тюнерів — також залишилося нез’ясованим. Наталія Гомля обіцяє, що за роз’ясненнями з усіх питань буде звертатися до головного управління. Якщо ж у громадян виникнуть якісь питання стосовно отримання тюнерів, то консультацію можна отримати у кабінеті № 11 в управлінні праці або за телефоном «гарячої лінії» 3-17-92.
Далі в ході прес-конференції говорили про збільшення щорічної разової допомоги до Дня Перемоги. Ці виплати уряд вирішив збільшити мало не удвічі. Так, наприклад, інваліди війни І групи отримають по 2200 гривень, ІІ групи — по 1970; ІІІ групи — 1720. Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною отримають по 2200 гривень. За словами Наталії Гомлі, всього на район виплатять близько 800 тисяч гривень. Кошти ці надійдуть і будуть виплачені до 1-го травня.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 квітня 2012, 13:16 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Клименко Віктор Іван / 4 вересня 2012, 11:21
Доброго дня! Я мешкаю у місті Роздільна, Одеської області, Написав заявку нп отримання телетюнеру під №18, Громадяни, які зверталися після мене телетюнери вже отримали. Прошу повідомте будь ласка чи присилався на поштове відділення м. Роздільна телетюнер для мене. Можливо пошта повернула його обратно, так як я знаходивя дейякий час у лікарну0, якщо ні то повідомте коли буде вислано, Телебачення в мене єфирне. Дякую
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації