Вхід | Реєстрація

«Русифікація комунальної газети – підстава для розпуску Кременчуцької міської ради»

Усі засоби масової інформації, що перебувають у власності держави та місцевих громад, зобов’язані виходити державною українською мовою. У цьому переконаний член Правління Української народної партії, голова Полтавської обласної організації УНП Сергій СОЛОВЕЙ.

За його словами, Конституція України гарантує державний статус виключно для української мови, тому офіційною мовою всіх видань, що фінансуються з державного або місцевих бюджетів, має бути виключно українська мова. Так політик прокоментував вихід газети Кременчуцької міської ради «Вісник Кременчука» російською мовою, що вже викликало негативну реакцію Національної спілки журналістів.
«Перехід офіційного видання на російську мову – це грубе порушення не лише Конституції, а й закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», адже газета зареєстрована в управлінні юстиції саме як україномовне видання», - підкреслив член Правління УНП.

Особливо небезпечним політик назвав те, що ситуація з «Вісником Кременчука» – не виняток із правил, а «підтвердження системної тенденції до русифікації державних та комунальних ЗМІ вже не лише сходу та півдня, а й центру України».

«До останнього часу в багатьох містах України, лише комунальні ЗМІ давали людям можливість читати пресу українською мовою, тепер вони позбавлені й цього останнього шансу», – зауважив СОЛОВЕЙ.
Лідер полтавської УНП наголосив, що Кременчуцька міська рада, яка є засновником «Вісника Кременчука», зобов’язана відновити вихід газети державною мовою та звільнити керівництво редакції за порушення Конституції та законів України.

«У разі ж, якщо ініціатором русифікації газети стали самі депутати, перехід «Вісника Кременчука» на російську мову є підставою для дострокового розпуску міської ради», – підсумував Сергій СОЛОВЕЙ.


Автор: Тетяна Циба, прес-служба УНП


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2012, 13:41 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації