Вхід | Реєстрація

А радіо працюватиме?

Минулої суботи відбулось розширене засідання колегії райдержадміністрації. На ньому говорили про організацію літнього оздоровлення дітей та радіо.

Більшу частину засідання зайняло питання організації літнього оздоровлення, відпочинку та лікування дітей в районі. Першою на нього доповідала начальник відділу освіти Наталія Коваль. Вона повідомила, що у літній оздоровчий період, згідно з плановою мережею, будуть працювати 43 табори з денним перебуванням, 31 табір з денним перебуванням при загальноосвітніх школах, 3 табори з денним перебуванням при позашкільних закладах та 9 таборів праці і відпочинку.

— Оздоровленням у пришкільних таборах з денним перебуванням заплановано охопити 430 дітей з багатодітних та 130 дітей з малозабезпечених сімей, — каже Наталія Мефодіївна.  — Першочергово в таборах буде оздоровлено дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей, які постраждали внаслідок катастрофи на ЧАЕС, та дітей, що потребують посиленої педагогічної уваги. На обліку у відділі освіти перебуває 56 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Усього на освітянські табори планується використати кошти в сумі 397200 гривень.

Також начальник відділу освіти повідомила, що вартість харчування у таборах з денним перебуванням складатиме 14 гривень 50 копійок на день. З них 5 гривень — бюджетні, а 9 гривень 50 копійок — спонсорські, батьківська доплата.

— Протягом літнього оздоровчого періоду в районі працюватимуть позашкільні установи: Кобеляцький будинок дитячої творчості, дитячо-юнацька спортивна школа та районна станція юних туристів, — підсумувала свою доповідь Наталія Коваль.

Анатолій Таранушич прокоментував слова, сказані заввідділом освіти:

— Досвід того, як організувати процес оздоровлення дітей, у вас є, — каже голова РДА. — Та наше з вами головне завдання: відправити дітей здоровими на відпочинок, а також живими і оздоровленими повернути їх назад. Ви повинні зробити все можливе в плані техніки безпеки.

Наступною на це питання доповідала головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Оксана Червона. Вона повідомила, що з загальної кількості дітей віком від 7 до 17 років у районі заплановано забезпечити оздоровленням та відпочинком 2 959 дітей.

— Відділом у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації у 2012 році направлено на оздоровлення у МДЦ «Артек», ДЦ «Молода гвардія» восьмеро дітей пільгових категорій, — каже Оксана Михайлівна. — А саме, п’ятеро дітей, які перебувають на диспансерному обліку, одну дитину, позбавлену батьківського піклування, одну дитину-сироту та одну обдаровану дитину.

Оксана Червона на завершення сказала, що питання організації оздоровлення і відпочинку дітей знаходиться на постійному контролі у першого заступника голови райдержадміністрації.

— А у вас? — запитав голова РДА.

— У нас також, — відповіла Оксана Михайлівна.

Далі приступили до розгляду постановочних питань. Що стосується молока, то Анатолій Таранушич повідомив, що у вирішенні цього питання не все добре.

— Ціну ми тримаємо, але якість молока вимагає бути кращою. Та й відношення до тих, хто тримає корів у тому числі.

А що стосується радіомовлення, то Анатолій Олексійович повідомив, що ретранслятор знаходиться вже не у вузлі зв’язку.

— Тепер нашою задачею є те, щоб жителі Кобеляцького району через ретранслятор могли слухати передачі кобеляцького, полтавського чи центрального радіо. Зараз у нас залишилось менше двох тисяч користувачів проводового радіомовлення.

Зі слів голови РДА, досить багато людей йому скаржились на те, що в селах не працює радіо. Тому він особисто попрохав працівників вузла зв’язку зайнятись вирішенням цієї проблеми.

На завершення засідання голова РДА розповів, що днями у трьох селах були проведені сходки, головною метою яких було отримання дозволу громад на розширення перебування на території району «Бєлгранкорм-Полтавщини».

— Планується будівництво комбікормового заводу не в Біликах, а в Шенгурах, — каже Анатолій Таранушич. — На сходку зібралось досить багато людей, всі активно обговорювали це питання: від заробітної плати до того, хто і де буде ночувати. Громада проголосувала «за». Мені було приємно, адже люди розуміють, що від цього інвестора багато чого залежить в соціальному плані.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 травня 2012, 16:13 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації