Вхід | Реєстрація

Коли доля дарує другий шанс

По різному складається життя людини. Як відомо, смуги доріг людських не лише білого, але й чорного кольору. Як людина впорається з випробуваннями, що випали на її долю, багато в чому залежить від її характеру, психо-емоційного стану, виховання та оточення.

У нас на обліку перебуває 147 осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. 60 з них — особи молодого віку, тобто, до 35 років, 9 жінок, 1 неповнолітній. Усім їм при постановці на облік детально роз’яснюється порядок та умови відбування покарання та наслідки ухилення від відбування призначеного судом покарання, проводяться профілактичні бесіди щодо недопущення скоєння ними злочинів та правопорушень в подальшому. Прикро, що не всі хочуть використати другий шанс, дарований їм долею: стати законослухняним членом нашого суспільства, повноцінною особистістю.

Можу привести наступний приклад. Поставили на облік двох молодих чоловіків; гр. Д .,1977 р. н. та гр. Г. , 1982 р. н., обоє мешканці нашого селища. Засудили хлопців за тяжкий злочин, передбачений ст. 187 ч. 2 КК України (розбій) до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки. Громадянин Г. мудро використав свій другий шанс, влаштувався на роботу, одружився, має двох дітей, позитивно характеризується як за місцем проживання, так і за місцем роботи, а його колишній товариш та «подільник» гр. Д., навпаки, зрозумів іспитовий строк як перший крок до безкарності. Скоїв новий злочин, до речі, теж тяжкий, та зник з місця проживання. Та навряд чи йому вдасться довго переховуватися від караючого меча закону. І тепер, напевне, коли суд розглядатиме нову кримінальну справу, покарання, пов’язаного з безпосереднім позбавленням волі, йому не уникнути. Ось так два товариші по-різному розуміють сумні реалії життя.

Окремо хочеться звернутися до всіх батьків. Бережіть своїх дітей, частіше спілкуйтеся з ними, обов’язково орієнтуйтеся, де і з ким вони проводять свій вільний час. Неповнолітнім найлегше спіткнутися на життєвій стежині, адже в них ще немає чітко визначених життєвих пріоритетів. Одні слухають байки про тюремну романтику, інші потрапляють під вплив негативного оточення, а результат цього один — понівечене молоде життя.

Ну, а тих, хто вже схибив і зараз відбуває покарання, не пов’язане з позбавленням волі, хочеться ще раз застерегти: мудро використайте другий шанс, дарований вам долею, адже тюремні ворота широкі тільки на вході…


Автор: Людмила Середа, начальник Решетилівського МВ КВІ УДДУ ПВП в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 травня 2012, 17:43 | Решетилівка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації