Вхід | Реєстрація

Нові книги знайшли своїх читачів

27 березня у житті Бродщинської бібліотеки-філіалу і всього села сталася приємна подія. Того дня у нашій бібліотеці було шумно і весело. Дізнавшись, що до бібліотеки приїжджають гості, багато читачів прийшли зустріти їх. Ми всі чекаємо на приїзд місцевої журналістки і письменниці Марини Сідаш-Приходько, яка везе в нашу бібліотеку книги по акції «100 книжок для сільської бібліотеки». Цей благодійний рух, який спрямований на те, щоб сучасна українська література стала доступною у віддалених від адміністративних центрів сільських місцевостях, започаткувала відома українська письменниця Міла Іванцова («Родовий відмінок», «Ключі від ліфта», «Вітражі»).

І ось нарешті о 12 годині до приміщення бібліотеки під’їжджає автомобіль. Секретар Кобеляцької міської ради Сергій Галушко, який допомагав привезти Марині Сідаш-Приходько книги із Кобеляк у Бродщину, із веселою посмішкою відчиняє багажник машини і діти один поперед одного носять книги до бібліотеки. Отримання книг з Києва було дуже радісним для нас моментом. Усі жителі села дуже вдячні тим, хто долучився до цієї справи.

Два дні я зі своїми помічниками — юними читачами Кристіною Пилипенко, Вікторією Митько, Кариною і Світланою Денисюк та Яною і Дашею Колишкіними розбирали, сортували книги за жанрами, розставляли у бібліотечному фонді по полицях.

А за кілька днів після тієї радісної події для всіх дітей села було проведено ранок «Мовний всезнайко». Розпочався захід зі вступного слова бібліотекаря, яка розповіла всім присутнім про акцію «100 книжок для сільської бібліотеки», познайомила запрошених із книгою Марини Сідаш-Приходько «З любов’ю…», яку вона подарувала нашій бібліотеці.

Присутні мали змогу ознайомитися з виставкою нових книг, які ми отримали в подарунок із Києва. А далі розпочалися конкурси. Учасники залюбки перекладали тексти з російської мови на українську, продовжували прислів’я, підбирали епітети до слів та розгадували загадки. За цим спостерігало і визначало переможців наше шановне журі у складі Марини Самарської, Наталії Даниленко, Любові Дармостук. У результаті змагання перше місце виборов Михайло Бережний, а друге йтрете поділили сестрички Колишкіни — Яна і Даша. Переможці були нагороджені призами. Усі присутні теж не залишилися без гостинця.

Спонсорами нашого свята виступили місцеві підприємці Ольга Фещенко та Святослав Ісип, за що їм величезна вдячність.

Бродщинська бібліотека-філіал і в майбутньому планує робити все, щоб зросли ряди наших книголюбів, щоб задовольнити всі їхні запити. І щоб життя в селі ставало цікавішим.


Автор: Світлана Несвіжа, завідуюча бібліотекою села Бродщина


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації