Вхід | Реєстрація

На Солонцях з’явився дитячий майданчик

На Солонцях з’явився дитячий майданчик

Його встановили у одному з міських мікрорайонів методом так званої толоки. На ній працювали співробітники міської ради, зв’язківці і кілька місцевих жителів.

Місце для встановлення дитячого майданчика було вибране невипадково. Як відомо, в мікрорайоні Солонці силами любителів хокею був споруджений майданчик для цієї гри. Ще раніше чимало зусиль і коштів у благоустрій згаданої місцини вклав приватний підприємець Юрій Срібний. Тому коли бізнесмен, комсомольчанин Ігор Сорока, який орендує місцевий ринок, придбав обладнання для облаштування дитячого майданчика, у керівництва міста особливих дискусій з приводу місця його встановлення не виникало. «На Солонцях люди щось роблять, потрібно їх підтримати», — думка була одностайною.

Дізнавшись про майбутнє встановлення майданчика, кілька місцевих жительок, молодих мам, організували збір коштів. Олена Коробейник, Ганна Горбенко та Вікторія Кулічковська обійшли двори мешканців Солонців. Люди давали по 10, 15, 20 гривень. Усього мами зібрали 375 гривень. Гроші використали на придбання фарби, цементу та необхідного для проведення робіт інвентаря.
На толоку зібрались зо два десятки чоловік. У основному це були працівники міськради на чолі із Олександром Ісипом. Крім них на встановленні майданчика трудились зв’язківці підприємства, яке очолює Олег Ященко. Прийшли і кілька хокеїстів. Один із них, Костянтин Капацій, привів і сина Олексія. «Я взагалі-то живу в іншому мікрорайоні, — сказав Костянтин. — Але Володя Гречаний попрохав допомогти і я прийшов». До речі, Володимир Гречаний, неформальний лідер кобеляцьких хокеїстів, і сам працював на новобудові. Інший хокеїст, Віталій Савенко, в цей час чаклував над юшкою та іншими стравами.

— Люди попрацюють добре, а потім смачно поїдять, — посміхаючись, сказав Віталій.

Працювали дружно і злагоджено, без зайвих розмов. Єдина дискусія виникла щодо того, як же розміщувати споруди на дитячому майданчику. Хтось жартома запропонував: «Ну, тоді давайте проголосуємо, а Галушко (секретар міськради) нехай протокол веде». «Ні, я краще сьогодні цемент носитиму», — парирував Сергій Галушко. Побачивши людей, які трудяться, до гурту підійшли кілька підлітків віком 10-12 років. Вони взяли в руки щіточки і почали фарбувати старі гойдалки, які встановили на Солонцях кілька років тому. Хлопці пообіцяли слідкувати за чистотою на майданчику.

Загалом облаштування місця відпочинку для дітей обійшлося міському бюджету в 0 гривень 0 копійок. Обладнання купив Сорока, фарбу і цемент — місцеві жителі, працювали посадовці, як і личить на суботнику, безкоштовно.

Слава Богу, обійшлося без встановлення табличок «Від депутатів», «Від бізнесменів» та іншої непотрібної бутафорії. Обійшлося і без помпезних червоних стрічок, які перерізають дядьки в костюмах. А право відкрити новий майданчик надали маленькому Арсену Коробейнику. Хлопчик першим осідлав нову гойдалку. Його дідусь, місцевий депутат Валерій Коробейник, весь час працював поруч.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2012, 12:31 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації