Вхід | Реєстрація

У пожежних — «гаряча» пора

У пожежних — «гаряча» пора

Кожного дня до пожежної частини Кобеляцького райвідділу МНС надходять тривожні виклики. Основна причина загорянь криється зовсім не в сухій та спекотній погоді. Пожежі трапляються виключно через людську недбалість.

— А можливо, і через свідому злочинну діяльність, — коментує начальник райвідділу МНС Володимир Богун. І розповідає, що лише в 2012 році його підлеглі вже тричі виїжджали гасити пожежі в одному місці. Місце це знаходиться у Кобеляках, по вулиці Рози Люксембург. Хтось невідомий постійно підпалює сухий чагарник, що на схилі яру, поряд із цією вулицею.

— Одного разу було так, — продовжує Богун, — приїжджаємо ми, гасимо вогонь. Тільки поїхали, через 20 хвилин знову виклик, знову горить чагарник на Рози Люксембург. Це ж хтось сидить в кущах, спостерігає, а потім знову підпалює.

Крім чагарників, нині найчастіше горять підпалені людьми луки. Рідше — ліси, куди вогонь доходить, розповсюджуючись після підпалу сухої трави. Днями пожежні гасили луки в районі села Лучки та ліс на острові Новоорлицькі Кучугури. «Горить скрізь, де є люди. Де немає людей, там немає і вогню», — коментує Богун.

Також людським чинником була спровокована і пожежа на вулиці Радянській, що в Кобеляках. Там 24-го квітня загорівся сарай, горище якого було заповнене сіном. На місце події одразу виїхали два екіпажі. Гасили вогонь півтори години. Із людей ніхто не постраждав. А ось господарські будівлі добряче пошкоджено. За словами місцевих жителів, пожежа могла виникнути через халатність одного із сусідів постраждалих. Не виключають кобелячани і ймовірності умисного підпалу. За цим фактом розпочата перевірка.

Володимир Богун закликав земляків виявляти самосвідомість і дотримуватись хоча б елементарного здорового глузду.

— Попереду знову свята. Буде тепло і сухо. Відпочиваючи на природі, не знищуйте, будь-ласка, цю саму природу, не додавайте клопотів ні собі, ні пожежним, — сказав він.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2012, 14:52 | Кобеляки | Надзвичайне
1. Чого міняє вікн / 7 травня 2012, 18:27
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
"Пожежний" - це прикметник такий, найчастіше застосовується до інвентаря, а от дядьки оті що гасять пожежі - пожежники. І не треба казати, що пожежники це ті хто постраждали від пожежі, бо то погорільці.

А щоб коментар був інтригуючим і його було не зразу видно, допишу блядь.
2. кобелячанин / 8 травня 2012, 21:01
1. Чого міняє вікн пише:
«А щоб коментар був інтригуючим і його було не зразу видно, допишу»
5 балів
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації