Вхід | Реєстрація

Головний міліціонер приїхав на «Лексусі» зі своїми журналістами

Минулого четверга у Кобеляцькому райвідділі проводив особистий прийом громадян начальник Управління МВС України в Полтавській області генерал-майор Едуард Федосов. Проте журналістам «ЕХО» бути присутніми на прийомі не дозволили.

Усе почалося з майже анекдотичної ситуації. Раніше ми повідомили, що 26 квітня у Кобеляцькому райвідділі проводитиме особистий прийом начальник Управління МВС України в Полтавській області Едуард Федосов. У оголошенні з технічних причин був указаний невірний номер телефона. Замість номера інспектора з роботи з населенням Кобеляцького райвідділу Віри Гомонюк ми вказали номер Людмили Пряхіної. Звичайно ж, редакція вибачилась перед Людмилою Олексіївною та поцікавилась, скільки людей, зрештою, записались на прийом. Вона нам відповіла, що двоє. Коли ми зателефонували до Віри Гомонюк, то вона повідомила, що на прийом записалось восьмеро людей, а висвітлювати дану подію і бути присутніми весь час на прийомі ми не можемо. Мовляв, у генерала-майора так не прийнято, він приїде зі своїми, полтавськими, журналістами. На завершення Віра Гомонюк запропонувала записатися на прийом і задати свої питання в порядку черги. Та нас така пропозиція не задовольнила і ми вирішили дізнатись про прийом від людей, котрі на ньому побували.

11:50. Біля райвідділу зібрались представники районної та місцевої влади. Серед них і представники міліції в парадній формі. Поруч стоїть декілька дорогих автомобілів. Серед них і «Лексус» світлого кольору. Дві жіночки, що сиділи на лаві неподалік, розповіли, що «Лексус», імовірно, належить генерал-майору і що саме на ньому він під’їхав до райвідділу. Разом з ним жінки бачили журналістів, у руках яких була відеокамера.

12:00. Усі проходять в приміщення. Через декілька хвилин до райвідділу заходять і чоловік з жінкою, що сиділи на лаві неподалік, зі словами: «Ми записувались на прийом. Куди йти?»

12:20. З райвідділу виходить Олександр Ісип. Міський голова повідомив, що ні з якими питаннями він не звертався до генерала, а лише познайомився з керівництвом УВС області.

— На прийом ми зайшли втрьох, разом із бутенківським та бродщинським сільськими головами. На мою думку, — каже очільник міста, — Едуард Вікторович — людина толерантна, розумна, з досвідом, професійно підготовлена. Він поцікавився у нас, які є проблеми у стосунках органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами і чи існують проблеми у стосунках влади, правоохоронних органів і громадян. Кожен висловив свою думку. Я, наприклад, сказав, що потрібно приділяти більше уваги роботі з дітьми, починаючи з дитячих садків і шкіл. Тим більше, перед канікулами. Генерал підтримав мою пропозицію і дав завдання проводити цю роботу постійно. На цьому наша розмова з генералом закінчилась, а після нас уже проводили прийом громадян.

Через декілька хвилин з райвідділу вийшли ще двоє чоловіків, які теж записувалися на прийом, проте від спілкування з нами відмовилися: «Ми інтерв’ю не даємо!»

12:45. Біля райвідділу немає жодної людини. Через п’ять хвилин з нього вийшло ще двоє людей, та спілкуватися вони також не забажали. Мабуть, теми, на які вони спілкувалися з генералом, були досить серйозними і розголошувати їх люди просто не хотіли.

12:55. Ми йдемо з території райвідділу. А прийом громадян триває…

Зрештою, залишається тільки гадати про причину, через яку нас не пустили на прийом до генерал-майора. І якщо він дійсно цікавиться проблемами у стосунках правоохоронних органів і громадян, то чому ж він не забажав стати ближчим до кобелячан за допомогою місцевих ЗМІ? До речі, було б цікаво почитати, як висвітлять цю подію журналісти з області…


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2012, 16:38 | Кобеляки | Суспільство
1. Бувалий / 4 травня 2012, 18:06
Останнім абзацом Даша знову здивувала. Вас, шановний журналісте, могли допустити на прийом тільки як зареєстрованого у списку громадянина в порядку черги із заявленим Вами питанням. На те це і особистий прийом, щоб кожен громадянин міг конфіденціально надати інформацію чи отримати відповідь на своє запитання. Щодо згаданих Вами полтавських журналістів, то це не факт, що вони такими є. Більш усього, то були співробітники Відділу у звязках з громадськості обласного УМВС. А відеокамера використовалась лише як засіб відеофіксації прийому. Мабуть, такі зараз у них вимоги, все-таки серйозне відомство. Так що більш-менш конкретної інформації у ЗМІ, напевно, не буде. А якщо то дійсно були журналісти ЗМІ, то безпосередньо на прийомі громадян вони бути присутніми не могли. Інша справа, якби Вас не допустили на прес-конференцію чи брифінг за результатами прийому, але про це не йшлося. Максимум, що Ви могли б зробити у даній ситуації, це взяти інтерв*ю після прийому. І то, з незалежних від Вас причин, сумніваюсь, що це вдалося б...
2. тет / 5 травня 2012, 17:18
не чему удивляться
3. Полтавець / 6 травня 2012, 08:22
Едуард Федосов міг приїхати на автомобілі любої марки і будь-якої вартості, оскільки він багато років працював в Державтоінспекції, зокрема ВДАІ Залізничного р-ну м.Києва.Умів добре спілкуватися з водіями, які порушували Правила дорожнього руху. І з Вами навчиться, коли буде генерал-полковником. Привіть землякам.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації