Вхід | Реєстрація

У Кобеляках пам’ять жертв Чорнобиля вшанували молитвою

У Кобеляках пам’ять жертв Чорнобиля вшанували молитвою

26 квітня біля пам’ятника тим, хто врятував світ від чорнобильської катастрофи, відбувся мітинг-реквієм, приурочений 26-річниці трагедії на Чорнобильській АЕС.

Рівно о 10:00 біля пам’ятника ліквідаторам Чорнобильської АЕС зібралося багато людей, аби віддати данину поваги живим учасникам ліквідації аварії та пом’янути тих, хто віддав своє життя в боротьбі з мирним атомом.

Розпочав мітинг ліквідатор Чорнобильської катастрофи Микола Павлюк, котрий символічно пробив у дзвін рівно 26 разів.

Першим до слова запросили Миколу Шабалтія.

— Уже минула чверть століття, та пам'ять зберігає все до найменших подробить про Чорнобильську катастрофу, — каже Микола Павлович. — Бо надто вражаючими та болючими були ці подробиці. Багато в кого спогади про цю подію ще не втратили свіжості. І тепер, на відстані часу, зрозуміло: не вдалося б так швидко приборкати радіоактивного монстра, якби не мужність і самовідданість людей, яких відірвали від мирних справ, від рідних домівок, сімей і покликали утихомирювати атомну біду.
На завершення свого виступу Микола Шабалтій звернувся до ліквідаторів і побажав їм міцного здоров’я, сімейного благополуччя та ще багатьох років щасливого життя.

Олександр Ісип також звернувся до ліквідаторів зі словом.

— Вас називають ліквідаторами, — каже міський голова, — і це справді так, адже ви ліквідовували всеземну глобальну катастрофу і успішно з цим справились. Тільки занадто високою ціною. Вже сьогодні ми пожинаємо всі наслідки війни з цим невидимим ворогом. Честь, хвала і пошана вам, учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Далі до слова запросили ліквідатора Петра Коломійця.

— На ліквідації катастрофи було задіяно дуже багато людей, — каже Петро Григорович. — Нашим воїнам запасу теж довелося брати в ній участь. Тоді ніхто не думав ні про який героїзм чи патріотизм. Люди на совість виконували свій обов’язок. Тільки ціна розплати була здоров’я, а часом — і життя.
Після слів виступаючих ведучі зачитали імена померлих учасників ліквідації. Їх пам'ять вшанували хвилиною мовчання. На завершення всі присутні мали можливість покласти квіти до пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. А настоятель Свято-Миколаївського храму отець Василій відправив поминальну панахиду. Мітинг-реквієм, приурочений 26-річниці чорнобильської катастрофи, завершився державним гімном України.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2012, 12:33 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації