Вхід | Реєстрація

Зустріч з ветеранами війни у парку Миру

Зустріч з ветеранами війни у парку Миру

Напередодні Дня Перемоги, 4 травня, голова Автозаводської районної ради м.Кременчука Володимир Коваленко, разом із своїми заступниками Віталієм Добруновим, Григорієм Брижахою, та головою районної організації ветеранів Олексієм Зубченко, провели урочисту зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни на Алеї Слави в парку Миру.

«Наша сьогоднішня зустріч особлива. Ми знаходимося у самому красивому місті України – у парку Миру.  Ми завжди будемо зустрічатися з ветеранами у цьому чудовому місті. Наша душа і серце завжди з вами. Ми вам вдячні за ваш подвиг», - заявив Володимир Коваленко на початку урочистостей і поіменно назвав всіх ветеранів війни, які прийшли на цю зустріч.

Він зачитав вітальні телеграми від керівників тих міст та районів Російської Федерації, де були сформовані військові частини, яким за визволення Кременчука у 1943 році було присвоєно почесне найменування «Кременчуцьких», та Посольства Російської Федерації. Володимир Коваленко також повідомив, що парк Миру буде розвиватися, і наразі вирішується питання щодо будівництва фонтану, який прикрасить парк.

На зустрічі були присутні депутат Полтавської обласної ради Микола Несен, депутат Кременчуцької міської ради, директор гімназії №5 імені Т.Г.Шевченко Ілона Бобер, учні та вчителі гімназії, одна з яких, кандидат історичних наук Жанна Тоценко виконала проникливу пісню про війну. Ветеранів зі святом поздоровив також начальник штабу 107 реактивного артилерійського полку Юрій Пікалов, а полковий оркестр своєю музикою забезпечив урочистий та святковий настрій усім присутнім.

Хвилина мовчання увінчалася салютом, після якого керівники Автозаводського району разом з ветеранами, депутатами та школярами поклали квіти до меморіального комплексу Алеї Слави, а голова Автозаводської райради Володимир Коваленко запросив всіх на урочистості та святковий парад, який відбудеться 8 травня у Великій Кохнівці.

Завершилася зустріч «солдатським привалом», який Автозаводський райвиконком організував для ветеранів у великому військовому наметі поруч із Музеєм військової техніки під відкритим небом. Ветерани скуштували солдатської каші із польової кухні, і пом’янули загиблих у тій страшній війні «фронтовими» 100 грам.

«Є ще порох у порохівницях»

Ветеран Великої Вітчизняної війни, полковник у відставці Моргачов Федір Костянтинович розпочав військову службу на Чорноморському флоті у 1944 році. Займався розмінуванням території Севастополя та акваторії Чорного моря. Отримав контузію. У лавах Збройних Сил СРСР прослужив до 1973 року.

 „Я вдячний, що нам, ветеранам, приділяють стільки уваги. Мене постійно запрошують на всі заходи, що проводяться в місті та Автозаводському районі до Дня Перемоги, часто запрошують до шкіл, вітають зі всіма святами. І пенсія в мене достатньо висока. Нажаль здоров’я вже не те ”, - розповів Федір Костянтинович Моргачов під час зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни у парку Мира, яку проводив голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко.

До речі, ветеран Великої Вітчизняної війни Федір Костянтинович Моргачов майже щодня зранку робить пробіжки по парку Миру, показуючи гарний приклад для молоді. Бігає він, зазвичай, 3 круги по периметру парку, тобто по 3 км.

Ветерани війни грають у шахи та співають пісні

Ветеранська організація Автозаводського району зустріла День Перемоги шаховим турніром та конкурсом солдатської пісні. Про це під час зустрічі з ветеранами розповів голова районної ради ветеранів війни та праці, полковник запасу Олексій Зубченко.

За його словами, 24 квітня було проведено шаховий турнір на першість Автозаводського району серед ветеранів, а 3 травня у терцентрі Автозаводського району було проведено огляд-конкурс солдатської пісні періоду Великої Вітчизняної війни. Учасниками конкурсу стали ветерани та творчі колективи ветеранських організацій з мікрорайонів. Переможці отримали призи, а головне, що ветерани змогли ще раз згадати роки своєї молодості, поспілкуватися, та відчути атмосферу свята і поваги, яку Раді ветеранів допомогли створити працівники терцентру.

 


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2012, 20:03 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації