Вхід | Реєстрація

У Автозаводському районі відбулися урочистості до Дня Перемоги

У Автозаводському районі відбулися урочистості до Дня Перемоги

Напередодні Дня Перемоги, 8 травня, в Автозаводському районі Кременчука відбулися урочистості з нагоди 67-ї річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Святкове дійство такого масштабу проводиться, мабуть, тільки у Києві. Організатором традиційної ходи-параду став Автозаводський райвиконком.

В урочистостях взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни, голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Онищенко, мер Кременчука Олег Бабаєв, голова Автозаводської районної ради Володимир Коваленко, керівники Автозаводського району та міста, депутати, учні і студенти, військовослужбовці та пересічні громадяни. Захід розпочався урочистою ходою від церкви у Великій Кохнівці вздовж Полтавського проспекту до пам’ятника «Воїну-визволителю». Перед колоною у кілька тисяч кременчужан військові ліцеїсти несли величезну Георгієвську стрічку із розписами ветеранів.

Мітинг пам’яті біля пам’ятнику «Воїну-визволителю» почався з панахиди по загиблих, яку провів епіскоп Кременчуцький та Лубенський отець Миколай. Виступаючі на мітингу керівники області, міста, та району поздоровили ветеранів і всіх присутніх з 67-річницею Великої Перемоги, подякували ветеранам за мужність, та заявили, що пам'ять про їх подвиг завжди буде жити у пам’яті нашого народу.

Зворушливо прозвучали пісні про війну у виконанні солістів ПК «Нафтохімік». Після вручення дітьми живих квітів ветеранам наступила Хвилини мовчання, яка увінчалася військовим салютом. До підніжжя пам’ятника «Воїну-визволителю» поклали вінки та квіти. Спочатку пам'ять полеглих воїнів вшанували ветерани, потім керівники області, міста, та району, разом із депутатами, учнівська молодь та пересічні громадяни.

Святковий парад відкрив військовий автомобіль з державним прапором. За ним, віддаючи військову честь ветеранам, урочисто промарширували колони військових ліцеъстів та особового складу 107-го реактивного артилерійського полку. Після показового виступу спецпідрозділу в/ч 3059 з елементами рукопашного бою, перед ветеранами пройшли пошукові загони загальноосвітніх шкіл району із копіями Бойових прапорів військових частин та з’єднань, бойовий шлях яких вони вивчають. У святковій колоні були студенти Кременчуцького льотного та медичного коледжу, Кременчуцького інституту Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля, духовий оркестр Кременчуцького педагогічного училища, учні професійно-технічних училищ району та юні спортсмени з ДЮСШ-2. Цікаву виставу показав Кременчуцький професійний ліцей ім. А.С.Макаренка на чолі із директором закладу, депутатом Автозаводської райради Іваном Максаком. Ветерани та всі глядачі були у захваті від ансамблю юних барабанщиць та Театру Мод навчального закладу, які продемонстрували їм свої таланти.

Особливий інтерес у численних глядачів викликала колона військової та спеціальної техніки: військовий КрАЗ із 152-мм гарматою «Гіацинт», нові самоскиди та шасі, виробництва ХК «АвтоКрАЗ», спеціальна та пожежна техніка районного управління МНС. А на завершення параду віртуозне володіння карабінами показав підрозділ 107-го реактивного артилерійського полку та свою майстерність ветеранам продемонстрував полковий оркестр під керівництвом Олександра Черевка, який виконував військові пісні разом із солістами ПК «Нафтохімік».

Після параду всіх ветеранів гостинно запросили на «солдатський привал», де пригостили справжньою солдатською кашею. Ветерани згадували свою військову юність та поминали тих, хто загинув, захищаючи нашу Батьківщину, або помер від ран та хвороб після війни.

Святковий парад, урочиста хода та мітинг пам’яті традиційно проводиться в Автозаводському районі Кременчука двічі на рік – до Дня Перемоги та до Дня визволення Кременчука від фашистських загарбників.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 травня 2012, 15:40 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації