Вхід | Реєстрація

Кота Джокі підстрелили з пневматичної зброї

Кота Джокі підстрелили з пневматичної зброї

Кобелячанка Олена знайшла свого улюбленого кота під сусіднім парканом із простреленою лапкою. А інший кіт уже тиждень не повертається додому.

До редакції звернулась мешканка Кобеляк Олена, яка проживає по вулиці Червоноармійській, і повідомила, що їхнього кота хтось підстрелив із пневматичної зброї. І додала, що декількома днями раніше ще один їхній кіт пропав і до цього часу не повернувся додому.

— Коли ми вселилися до нового будинку, — згадує жінка, — нам подарували кошенятко — сіреньку розумну кішечку. Вона привела кошенят, яких ми вирішили залишити собі. Так пройшов рік. Минулого тижня не повернувся додому найгарніший, схожий на сибірського, пухнастий котик. Через п’ять днів пропав інший — любимчик дітей Джокі. Через добу, ввечері, ми почули жалібний нявкіт за сусіднім парканом. Кинулися до нього, а там наш котик Джокі з перебитою передньою лапкою. Хоч на годиннику вже була пізня година, та ми вирішили терміново звернутися до ветлікаря. Попередній огляд виявив, що суглоб роздроблений і потрібне хірургічне втручання. Тому лікар направив нас у цілодобову ветеринарну лікарню обласного центру. Уже зранку ми були в Полтаві. Зробивши два рентгенівські знімки, лікар запевнив, що у котика кульове поранення з пневматичної зброї. У нього роздроблена кістка, зачеплений суглоб та перебиті кровоносні судини. Довелося ампутувати лапу. Не виміряти ті почуття, які пережила вся наша родина, почувши такий діагноз.

За допомогою сім’я Олени звернулася до старшого інспектора дозвільної системи Кобеляцького райвідділу Олександра Брейка. Він підтвердив готовність правоохоронних органів провести розшукову роботу з виявлення стрільця. Жінка висловила побоювання: мовляв, де гарантія того, що одного вечора йому не заманеться вистрелити в людину? Тим більше, пневматичну зброю сьогодні можна придбати без проблем у будь-якому спеціалізованому магазині.

За коментарем ми звернулися до Олександра Брейка. Він підтвердив той факт, що пневматична зброя в органах внутрішніх справ не реєструється. Підлягає обов’язковій реєстрації лише нарізна, гладкоствольна зброя та спецзасоби. Та за п’ять років, скільки Олександр Михайлович працює на посаді інспектора дозвільної системи, випадків травмування з пневматичної зброї він не пам’ятає. Хоча і підтвердив той факт, що з такого виду зброї реально можна вбити людину. А продається вона без будь-яких документів та дозволів. Тому, більше всього, розшукати стрільця без наявності свідків практично нереально.

Наразі кіт Джокі відновлює свої сили після операції  і робить свої перші спроби ходити на трьох лапках, хоча дається йому це нелегко. І оскільки такої норми, яка б забороняла придбати пневматичну зброю немає, то не факт, що іншого разу не постраждає людина. Та й гарантії того, що тварин більше не калічитимуть і не займатимуться самовільною розправою, також немає.

P.S. Нам стало відомо, що поблизу вулиці Червоноармійської стався ще один випадок відстрілу тварин. Їхні власники, дізнавшись, що це не поодинокий випадок повідомили нам, що за допомогою будуть звертатися до правоохоронних органів.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 травня 2012, 09:19 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації