Вхід | Реєстрація

«Лежачих поліцейських» демонтують, а ось із вивезенням відходів — біда

«Лежачих поліцейських» демонтують, а ось із вивезенням відходів — біда

У понеділок відбулося позачергове засідання виконкому Кобеляцької міської ради
Члени виконкому протягом двох годин обговорили і прийняли рішення з кількох десятків питань — від внесення нових прізвищ до Книги пам’яті до встановлення атракціонів у парку Центральний.

 

Квартирна черга зменшується тому, що Кобеляки вимирають

Як поінформував присутніх заступник міського голови Олександр Письмак, за останні 5-6 років різко зменшилася кількість кобелячан, які стоять в черзі на отримання житла. Але, на жаль, це пов’язано зовсім не з тим, що квартирне питання в райцентрі успішно вирішується. Ще кілька років тому в черзі були зареєстровані близько 200 чоловік. Нині на житло чекають 68 жителів міста. За словами посадовця, «бум» серед потенційних власників житла спостерігався в період, коли йшла реконструкція колишнього гуртожитку «Райагробуду» під житло для молодих сімей. Тоді, щоб отримати квартиру, придбавши її по пільговому молодіжному кредиту, в Кобеляках правдами і неправдами прописувались і ставали в чергу десятки молодих людей із сіл району. Потім будинок заселили і надія отримання квартири у ньому зникла. Відповідно і зменшилась кількість черговиків. Інший фактор — вимирання. Чимало кобелячан, які очікували на житло в черзі, просто померли від старості. У найближчій перспективі будівництва багатоквартирного будинку коштом держави чи іншого інвестора у Кобеляках не заплановано.

 

У Кобеляках з’являться атракціони для дітей і зникнуть «лежачі поліцейські»

Члени виконкому виділили земельну ділянку, на якій влітку працюватиме дитячий атракціон. Із пропозицією встановити надувні гірки, каруселі та інші споруди для розваг дітвори, виступив один із кременчуцьких підприємців. Він планує організовувати розважальні заходи у вихідні дні протягом усього літа. Розваги будуть платними. Місце для встановлення атракціону вирішили виділити в парку Центральний, що за будівлею районного центру культури і дозвілля.

Сергій Галушко, секретар міськради, зачитав звернення кобелячан, котрі живуть по вулиці Щорса. Вони прохають міську владу демонтувати «лежачих поліцейських», які встановлені навпроти колишнього АТП-15343. Члени виконкому одноголосно задовольнили прохання земляків. «Поліцейські» будуть демонтовані протягом місяця.


Сміття не вивозять, бо за це не платять

У декого з присутніх на засіданні виникли запитання щодо проблеми, яка виникла у Кобеляках із вивезенням побутових відходів з майданчиків для їх збору. Про це в своїх листах нагадали і деякі жителі міста.

Керівництво міста визнало, що ситуація із вивезенням відходів, м’яко кажучи, далека від ідеальної. Щоб до 9 травня майданчики, на яких встановлені контейнери для збору відходів, були вщерть заповнені сміттям — такого в Кобеляках ще не було.

Пояснення надав Володимир Слісаренко, директор Міської сервісної служби. Він сказав:

— Ми готові вивозити відходи, техніка і люди для цього є, але немає грошей. Міська рада нам для цього коштів не дає, а люди не платять.

Слісаренко розповів, що договори на вивезення відходів заключили 6,5 тисяч абонентів. Це практично всі кобелячани. Згідно із договором, щомісяця люди повинні сплачувати комунальникам 25 тисяч гривень. А фактично надходить 17-18. Загальний борг населення становить уже 52 тисячі гривень. Це — двомісячна плата за вивезення відходів. За словами директора, саме через це у підприємства немає коштів для придбання паливно-мастильних матеріалів та оплати праці людей, задіяних на вивезенні сміття.

Причина, безумовно, вагома. Але Володимир Слісаренко так і не повідомив, яких заходів вживається для покращення стану з оплатою наданих послуг.

Згадували на виконкомі і про ремонт доріг. Нині він у Кобеляках не проводиться зовсім. Знову ж немає грошей. Кошти для ремонту держава ніби то й виділила. Але обласна рада не затвердила переліку об’єктів, тобто вулиць, на які вони мають бути використані. Через це гроші «заморожені» на рахунках Держказначейства.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2012, 16:36 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації