Вхід | Реєстрація

«Новорічні пригоди Супермена» побачать 10 тисяч дітей Полтави

У ювілейний для палацу дитячої та юнацької творчості рік дітям покажуть новітню казку про голлівудського супергероя.
Про це під час прес-конференції в інформаційному агентстві «НОВИНИ УКРАЇНИ» повідомила директор Палацу дитячої та юнацької творчості Валентина Дрозд.
За її словами, 75-річчя закладу відсвяткують по-особливому, а саме казкою, яку придумали самі діти.
«Ми 30 грудня святкуємо 75 років нашого Палацу, тому перед педагогами, перед творчими колективами постало питання, щоб ці новорічні канікули були якомога яскравіші, якомога цікавіші для всіх дітей нашого міста. Ми підготували новорічну виставу, нову: «Новорічні пригоди Супермена», яка буде йти на сцені нашого Палацу із 23-го грудня по 8 січня включно. Плануємо, що наші заходи відвідає близько 10 тисяч дітей та школярів нашого міста і гостей, які до нас приїдуть. Для дітей середнього та старшого віку підготовлені розважальні програми з дискотеками. На сьогоднішній день ми вже маємо можливість звітувати про те, що в нас все готово», зауважила Валентина Дрозд.
На питання журналістів, скільки будуть коштувати квитки, Валентина Дрозд відповіла, що квитки коштуватимуть близько 10 гривень.
«Для дітей пільгових категорій, абсолютно всіх, у нас безкоштовні квитки для дітей, які у нас придбають квитки через профспілкові організації, тобто підприємства, установи – ми продаємо квитки», – підкреслила Валентина Дрозд.

ДОВІДКА ІА «НОВИНИ УКРАЇНИ»: Будівля збудована в 1914—1916 роках за проектом полтавського архітектора Т. Я. Гардасевича. До 1917 року тут розміщувалося музичне училище, організатором і першим директором якого був Д. В. Ахшарумов. У Ахшарумова був задум створити в Полтаві симфонічний оркестр і «єдина мрія — створити на багато років прекрасну будівлю для Полтавського музичного училища». Свою мрію Дмитро Володимирович Ахшарумов здійснив: музичне училище — триповерхова будівля з учбовими класами і великим концертним залом на 1200 місць — насилу була побудована, симфонічний оркестр створений. Перший концерт полтавського симфонічного оркестру в новому приміщенні відбувся 20 березня 1916 року, і з того часу концерти стали проходити регулярно.
У 30-х роках в будівлі розміщувався Будинок Червоної Армії. Перед трудящими міста і бійцями гарнізону виступали Маруся Попова — знаменита Анка-кулеметниця Чапаєвськой дивізії; Герой Радянського Союзу, учасник героїчного перельоту Москва — Північний полюс — США
А. В. Бєляков. Тут проходили зустрічі молоді з учасниками громадянської війни.
Зруйнована в роки війни будівля, була відновлена і віддана полтавській дітворі під Палац піонерів і школярів.
Перший Палац піонерів та жовтенят у м. Полтаві було відкрито 30 грудня 1934 року на вул. Рози Люксембург (тепер Р. Кириченко) № 1 (тепер це будинок адміністрації телерадіокомпанії «Лтава»). У 1945—60 роках палац містився на вул. Жовтневій №16 (переобладнані колишні соляні склади). Одну частину приміщення займав Палац піонерів, другу — ляльковий театр. З 1960 року заклад розмістився по вул. Пушкіна № 30. Урочисте відкриття Палацу в цьому приміщенні відбулося 5 січня 1961 року.

Автор: www.novyny.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2009, 12:58 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації