Вхід | Реєстрація

Прокуратура виявила на автостанції ряд порушень

Прокуратура виявила на автостанції ряд порушень

Кілька тижнів тому в «ЕХО» з’явилось повідомлення про те, що на Кобеляцькій автостанції під землю провалився туалет. Цим випадком зацікавились співробітники районної прокуратури.

Слава Богу, під час цієї надзвичайної події не постраждав ніхто з людей. А то б, швидше за все, декому з відповідальних працівників «Полтаваавтотранс» довелося понести кримінальну відповідальність.

Під час прокурорської перевірки в роботі «Полтаваавтотранс» було виявлено ряд порушень. Зокрема, біля касового вікна не розміщена інформація щодо переліку населених пунктів, до яких здійснюється продаж квитків, або напису «Продаж квитків на всі напрямки». Не було в належному місці і даних, тобто прізвища, імені, по-батькові касира, котрий обслуговує пасажирів.

Крім того, на території автостанції, в залі очікування, не працює каналізація, кімната матері і дитини не забезпечена опаленням та проточною водою. Працівники підприємства не пройшли медичні огляди. Також слід додати, що в автостанції не проводились дезінфекційні, дезінсекційні, дератизаційні заходи. Тобто, не було боротьби зі шкідливими бактеріями, інфекціями, гризунами і комахами. Відсутній навіть договір на проведення цих робіт із спеціалізованим підприємством. Немає договору із «Міською сервісною службою» на вивезення твердих побутових відходів. Ну й, звичайно ж, одним з найсерйозніших порушень було відсутність туалету з 23 березня по 23 квітня. За цей період туалет відбудовували.

Комусь подібні вимоги прокуратури можуть видатися дріб’язковими. Мовляв, нам би доїхати до місця призначення і на тому спасибі. Але це — недалекоглядна точка зору. Адже опалення, вода, каналізація, туалет, боротьба з пацюками — це не лише досягнення сучасної людської цивілізації. Це й обов’язкові вимоги держави до роботи таких підприємств, як «Полтаваавтотранс». Зрештою — це безпека для здоров’я і життя наших громадян.

За результатами проведеної перевірки винесено акт прокурорського реагування. А саме, подання про усунення порушень вимог Закону «Про автомобільний транспорт» з вимогою вжити невідкладні заходи по їх ліквідації. Поставлена вимога і по притягненню до кримінальної відповідальності осіб, з вини яких порушення виникли.


Автор: Юлія СЛАУТА, старший помічник прокурора Кобеляцького району


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 травня 2012, 13:24 | Кобеляки | Кримінал
1. koriolan / 18 травня 2012, 14:47
Анекдотичный случай.
Этот туалет нашу розбудованну державу напоминает. Рухнули стены и исчезли гасла, на них написанные.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації