Вхід | Реєстрація

Про лихі 90-ті та злочинну владу

Так інколи цікаво розмовляти із земляками. Особливо, коли вони починають скаржитися на владу, корупцію, безгрошів’я або взагалі на життя. Так, дійсно, всі вищеназвані проблеми актуальні для українського сьогодення. Вічно актуальною є й тема загальних невдач у житті, так званої «чорної смуги».
Ось днями один знайомий, такий собі аналітик із провінції (без іронії, бо ми в провінції й живемо) висловив тезу про те, що в Україну повернулись «лихі дев’яності». Це ті часи, коли йшло первинне накопичення та розподілення капіталу, коли буйно квітнув «рекет», коли країною заправляли міцні бритоголові парубки з паяльниками та прасками в руках, коли бізнесменів відстрілювали, а міліція за цим лише споглядала.

У розмовах з іншими земляками зринала тема корумпованої української влади. Усі співрозмовники, незалежно від віку та соціального становища, відгукувались про представників влади, особливо про депутатів Верховної Ради, вкрай негативно. Основна теза: «Людей там немає — одні бандити. Вивішати всіх на ліхтарях — ніхто й не пожалкує». Не вірять люди і в те, що в цій країні може щось змінитись на краще. Ні при їх житті, ні навіть у ті часи, коли житимуть внуки.

Можливо, вони й праві, можливо, так і є. І лихі 90-ті повернулись, і жити по-людськи ми ніколи не будемо. Хоча, як це — по-людськи? Де критерії, як визначити цю людськість?

Але є така гіпотеза: людська думка — матеріальна. Вона має свою енергію і здатна впливати на світ навколо нас. Якщо це так, то, можливо, весь секрет вічних українських негараздів і криється у негативному мисленні чималої частини, якщо не більшості, земляків. Ми думаємо, що нічого не зміниться на краще, — і воно не змінюється. Думаємо: мєнти — козли, і правоохоронці стають гіршими, аніж були до цього. Віримо в повернення бандитських часів — і вони повертаються. Вважаємо, що у владі одні бандити — і чиновники та депутати дружно починають красти і обманювати свій народ. До речі, таке єхидне запитання, яке кожен має поставити сам собі: а хто тих бандитів у владу вибрав? Вони ж не самі туди прийшли, надто стали депутатами. Нас у черговий раз обдурили? А може, то ми самі себе дуримо?

А дійсно, якщо разом спробувати мислити позитивно… можливо, все й зміниться на краще? А щодо депутатів… Невдовзі вибори, ось і озирніться навколо, придивіться до людей. А як купитесь на гречку, то й не ображайтесь на владу.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2012, 09:43 | Кобеляки | Редакційна


1. koriolan / 18 травня 2012, 14:28
"...як купитесь на гречку, то й не ображайтесь на владу". Хорошо сказано.
Только в нашей стране избиратели могут объяснять свой выбор: "Голосовал за Крадийко потому, что он уже накрал под завязку и ему больше ничего не нужно". Попробуйте объяснить такую позицию немцу или японцу. Такой народ знамя на рейхстаг не водрузит и "Иллиаду" не напишет.
Сало и горилка - истинный его бог.
2. Микола Гузченко / 18 травня 2012, 18:36
1. koriolan пише:
«Сало и горилка - истинный его бог.»

Еге. В кого сало і горілка, а в кого огурєц і водка.
3. Майстер / 18 травня 2012, 22:03
А що "Ілліаду" теж русскіє написали?:)
4. водій / 5 липня 2012, 14:58
От на язиці усі грамотні, усі важають себе умними. Такими умними, що дураком зроблять кого завгодно порівнюючи з собою. От тіки на ділі шось воно зовсім немає тому підтвердження. Скільки читав тут різну писанину, скільки було спілкування серед простого люду на оцю одвічну тему, ніколи не помічав розуміння елементарного, основоположного. В тому числі ні від писарів, ні від дописувачів на цих сторінках. Розуміння того - що таке влада. Поголовно, усі визначають владу посадою, до якої треба прорватися. І ніодне умне, скільки прожило, так не зрозуміло, що влада це не посада. Влада це відповідне відчуття себе у суспільстві, відчуття себе на відповідному щаблі в ієрархії суспільства. Влада це самооцінка а не посада - допетрайте це в кінці кінців !!! І якщо говорити за право і порядок, то владою повинне бути суспільство! Більшість! Громада! Національно якісне суспільство, повинне відчувати себе регулятором над керівними посадами, постійно відчувати і спостерігати повагу та уклін перед собой з боку керівних посад! І саме тому що 99.9% нашого "населення" цього не розуміє, не відчуває себе владою, живе тим життям, на рівні котрого себе оцінює само. Коли проводяться вибори, "наші" сприймають це як вибір влади, а не її представника, котрого в разі незадоволення, чи підозри на зраду інтересам більшості, суспільство, тоб то справжня влада, в мить скине с наданої посади!

99.9% усих хто мене що дня оточує, хто являється більшістью, складом нашого горе суспільства, і поголовно усі хто тут пише та дописує, не здатне цього зрозуміти. Не здатне відчути себе владою. Кожне відчуває себе мовчаливою покорою, котра періодично обирає владу над собою. Саме тому проживе і помре жебраком, як і весь народ нашої країни. Що саме і відбувається, якщо ви це помічаєте. Виключення 0.1%, та тільки один у полі не воїн. Якщо говорити не за облаштунок власного життя - створення маленької держави, а за зміни у всій країні. Вибачте що я озвучив таку негідну, антисуспільну, низьку реальність.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації