Вхід | Реєстрація

20 000 доларів з гектара

20 000 доларів з гектара

Саме стільки грошей можна заробити за сезон, засадивши цю площу полуницею. Принаймні, представники новосанжарської влади на черговій апаратній нараді переконували у цьому присутніх.
Почалася апаратна з огляду надзвичайних подій, яких, на щастя, минулого тижня не було, та кримінальної хроніки. На останній члени президії зупинилися більш детально. І почали задавати доповідачу, заступнику начальника райвідділу Сергію Пархоменку, різні запитання.
— А що це за повідомлення: у сільській раді Малої Перещепини розбили скло? — поцікавився голова районної ради Володимир Левицький.
— Там ситуація була така. Чоловік прийшов до жінки, яка сторожує цю сільську раду. Вона закрилася зсередини. Він стукав-стукав — не міг достукатися. Тоді стукнув так, що побив одне вікно. Але вона все одно не почула. Чоловік розвернувся і пішов, — пояснив Сергій Пархоменко. — Потім двоє перехожих проходили повз сільську раду і почали світити ліхтарем у розбите вікно. Просто заради цікавості. А та жінка-сторож їх помітила і звинуватила, що це вони розбили шибку. Потім у цій історії розібралися. Вікно її чоловік застеклить.
— А ось послухайте, чим іще змушують займатися наших міліціонерів, — звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, — «Звернулася жителька села Забрідки із повідомленням про те, що у неї вкрали кішку»! Що, ви тепер будете кішку шукати?
— Будемо! — посміхнувся Сергій Пархоменко. У залі зазвучав веселий сміх.
— Кішка вернеться — от уже розкриття буде! — прокоментував хтось із задніх рядів.
Далі на порядку денному апаратної були доповіді голів Богданівської, Драбинівської та Соколово-Балківської сільських рад про соціально-економічний розвиток цих населених пунктів. Першою доповідала Любов Поставна із Богданівки. Вона розповіла про чималі вкладення у соціальну сферу села, зроблені вже цього року. Зокрема, придбали акустичну систему, більярдний стіл та ноутбук. Відповідаючи на питання членів президії, Любов Миколаївна пообіцяла, що у селі незабаром силами працівників школи розфарбують автобусну зупинку.
— А як у вас розвинутий приватний бізнес? — поцікавився Сергій Шовкопляс.
— Є люди, які займаються рослинництвом. У цьому році у них гектар під городиною, ще два — під картоплею, — пояснила Любов Поставна.
— А ви знаєте, ми були у Полтаві і нам розповідали про один із проектів — вирощення полуниці. Так от, з 1 гектара за три місяці (тобто, сезон) можна отримати 15-20 тисяч доларів чистого прибутку! — ошелешив присутніх голова РДА.
Далі про соціально-економічний розвиток своїх сільських рад доповідали Зоя Короленко із Драбинівки та Анатолій Кравець з Соколової Балки. До Зої Петрівни у керівників було мінімум питань. Адже у селі, в якому розташована «Чиста криниця», соціальних проблем не повинно бути, як таких. Їх, практично, і немає. А от доповідь Анатолія Кравця викликала деякі критичні зауваження.
— А чому ви для ремонту доріг сільської ради залучаєте автодор аж із Харківської області? — здивувався Сергій Шовкопляс, — невже наш не може цю роботу виконати. І гроші лишилися б у районі.
— Я укладаю договір з тією організацією, яка може виконати роботи вчасно і без затримок. Об’їжджав усі автодори, у тому числі і наш, перш ніж визначитись, — пояснив Анатолій Кравець.
Задавали йому питання і стосовно конфлікту навколо директора Соколово-Балківської школи. Частина жителів нібито вимагає її звільнення, частина — навпаки, стає на її захист. Сільський голова підкреслив, що це питання — виключно політичне і впливу на його вирішення він не має.
Свій виступ Анатолій Кравець завершив на мажорній ноті, сказавши, що найголовніше досягнення року для мешканців сільської ради — це те, що 70 відсотків об’єктів передано на баланс сілької ради.
Але керівники його оптимізму не розділили. Натомість, запитали у Анатолія Кравця про те, чому не ремонтують пам’ятник Тарасу Шевченку у центрі Соколової Балки, який почав руйнуватися.
— За заявою Володимира Замули, на реконструкцію цього пам’ятника використали мільйон гривень! — повідомив сільський голова. — Ми тільки два місяці, як узяли його на баланс. Зараз там відпала одна мармурова плита, може відпасти ще одна. Тепер будемо розбиратися, як його ремонтувати.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2012, 10:50 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації