Вхід | Реєстрація

Жителі Ганжівки готові до рішучих заходів

Шановні жителі міста Кобеляки, керівники підприємств, установ та організацій! Звертаємося до Вас ми, всі жителі Золотарівської громади, а насамперед — села Ганжівка, яким нестерпно терпіти свавілля та ґвалтування міської ради в особі О. М. Ісипа та міської сервісної служби в особі В.Слісаренка, які й гадки не мають про те, щоб припинити вивіз твердих побутових відходів з м.Кобеляки під Ганжівку.

Справа в тім, що в минулому 2011 році Золотарівська громада погодилась продовжити термін дії договору про надання земельної ділянки міській раді для використання під звалище твердих побутових відходів у селі Ганжівка на 1 рік, тобто до 10.08.2012 року, з умовою, що за цей період міською радою буде знайдено інше місце під звалище твердих побутових відходів, а на існуюче під селом Ганжівка звалище на протязі року буде припинено вивіз та будуть проведені рекультиваційні роботи по закриттю сміттєзвалища. Але, як кажуть у народі,  віз і нині там. Ніяких конкретних рішень міська рада на сьогоднішній день не прийняла і, на нашу думку, не збирається їх приймати. Райдержадміністрація ініціювала щомісячні виїзні наради щодо підтримки належного стану роботи звалища та відводу іншої ділянки під звалище. Але на даний час і ця робота припинена.

На міському звалищі в с.Ганжівка стали постійно здійснюватись зловмисні підпали шин автомобілів, які непридатні для подальшого використання, та куп сміття. Усім цим смородом та димом дихають жителі села Ганжівка. Були випадки, коли випрану білизну, яка була вивішена для просушування, потрібно було заново прати. Поліетиленовими пакетами під час вітрів устеляються пасовища, де випасається худоба, а вивезені на звалище трупи домашніх тварин та відходи м'ясокомбінату розтягуються бродячими собаками, котами, лисицями, розносяться воронами. Сміттєзвалище розміщене по горизонту вище села Ганжівка в покинутому глиняному кар'єрі колишнього цегельного заводу, Тому під час проливних дощів усі ті нечистоти, які сюди вивозяться, пливуть на пасовище, в заплави річки Кобелячок та в колодязі жителів Ганжівки. Погодьтеся, хто в таких умовах зможе перебувати і терпіти всі незручності?
Тому звертаємось до Вас, шановні жителі міста Кобеляки, керівники установ і організацій, працівники райдержадміністрації, депутатський корпус районної ради, обласні депутати, з проханням допомогти у вирішенні питання про припинення вивезення сміття та закриття цього сміттєзвалища в селі Ганжівка взагалі.

Жителі с.Ганжівка в минулому році неодноразово вдавалися до крайніх заходів: намагалися перерити дорогу, закрити рух транспорту, запрошувати телебачення та проводили інші подібні заходи. І тільки людське ставлення, здатність вислухати, вникнути в суть справи керівництва держадміністрації, районної ради, обласних депутатів, обраних у Кобеляцькому районі, депутатів Золотарівської сільської ради розрядили ситуацію, яка склалася. Але рік минає. Давайте не будемо обманщиками, ґвалтівниками, екстремістами, терористами. Давайте дотримуватись законів, Конституції України, правил співмешкання, взаємопорозуміння.

У разі нереагування на наше звернення і невжиття конкретних дій, рішенням зборів громадян Золотарівської сільської ради будуть вжиті заходи щодо недопущення автомобілів зі сміттям на територію звалища шляхом будівництва шлагбаума на межі сільської ради, встановлення попереджувальних знаків та виставлення охорони.


Автор: Жителі Золотарівської територіальної громади, сільський голова С. А. Кобель, депутат районної ради В. М. Гордійко, депутати Золотарівської сільської ради.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2012, 11:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації