Вхід | Реєстрація

В Полтаві свободівці зірвали відкриття дошки Івану Паскевичу

В Полтаві свободівці зірвали відкриття дошки Івану Паскевичу

17 травня в Полтаві полтавська «Свобода» зірвала відкриття дошки московському українофобу, вбивці і кату полтавського походження Івану Паскевичу по вул. жовтневій 8.

Ініціатором відкриття дошки був заступник голови Полтавської ОДА Олександр Коваль, який приурочив це дійство до 230-ліття народження Паскевича. В подальших планах ОДА – назва вулиці в новому районі міста на честь Івана Паскевича.

На відкриття дошки провладні директори декількох шкіл примусово привели школярів, незважаючи на те, що на вулиці була дуже погана погода.

Також на відкриття завітала і Полтавська «Свобода», яка одразу ж розвернула плакати з написами «Не бути царському кату і вбивці Паскевичу у Полтаві!», «Паскевич кров’ю сотень тисяч людей будував в Україні «Руській мір». Для України він герой?». Також активісти кричали гасла: «Ганьба», «Геть Московських окупантів!», «Не бути царським прихвосням у Полтаві», чим глушили виступи тих, хто відкривав дошку.

Свободівців підтримали люди з натовпу, а також значна частина школярів.

«У Паскевича руки по лікті в крові. Він прославився не тільки жорстоким придушенням повстання у Польші 1830-1831 р.р., але й придушенням антиімперських виступів на Кавказі і в самій Україні. Саме йому належить «честь» арешту П.Куліша, В. Білозерського та передання до царського відомства антиімперських віршів Тараса Шевченка.

Відмовившись, в свою чергу, від встановлення в Полтаві пам’ятного знаку Герою України Іванові Мазепі, міська рада ставить пам’ятні знаки вбивцям, катам і прихвосням Імператорів, таким чином ще більше вислужуються перед Кремлем. Націоналісти в Полтаві ніколи не будуть стояти осторонь. Ми завжди вчасно реагуємо на подібні антиукраїнські акції влади і не дозволяємо проводити тут свою імперсько-московську ідеологію», - зазначив голова Полтавської міської організації ВО «Свобода» Роман Чабановський.


Автор: Прес-служба Полтавської обласної організації ВО «Свобода»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2012, 14:42 | Полтава | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації