Вхід | Реєстрація

Дубову посадку навколо Кобеляк продовжують знищувати

Дубову посадку навколо Кобеляк продовжують знищувати

Ми вже піднімали тему варварського знищення дубів, які ростуть понад річкою Кобелячок в межах Кобеляк та Підгорянської сільської ради.

Кілька тижнів тому так і не встановлений вандал спиляв кілька красенів-дубів. Деякий час дерева лежали посеред посадки та на людських городах. Потім їх прибрали і залишили на зберігання у Підгорянській сільській раді. Анатолій Няйко, підгорянський сільський голова, повідомив про цей факт у райвідділ внутрішніх справ. Там пообіцяли розібратися.

Достеменно невідомо, як саме відбувався процес «розбирання», але через кілька днів місцеві жителі знову почули вночі дзижчання бензопилки. І зателефонували, щоб повідомити про це. Щоправда, дзвонили не в міліцію, а бізнесмену Юрію Срібному, відомому як людина, котра постійно опікується збереженням кобеляцького довкілля. Срібний навіть виїжджав на місце події. Але нікого не знайшов. На кілька днів дуби були залишені в спокої.

А потім зловмисник змінив тактику своїх дій. Він уже не пиляв дерева бензопилкою, а зняв із дубів кору. Таким варварським способом пошкоджені вже одинадцять дерев. Вони неминуче загинуть. При огляді пошкоджених дубів одразу впадає в око, що їх цілком можна використати на ділову деревину.

Анатолій Няйко, якому ми зателефонували, відповів, що знає про черговий факт цього екологічного тероризму. І глибоко ним обурений. Як і більшість жителів Підгори та Кобеляк. Адже дубова посадка є справжньою окрасою міста. Там люблять займатися спортом аматори спортивного бігу, молодь приходить, щоб потренувати м’язи на турніку. Дуби дають прихисток численним городникам для відпочинку у літню спеку.

…Один варвар кинув виклик усій громаді, державним інституціям, численним контролюючим органам. Він не боїться. А не боїться тому, що не відчуває неминучості покарання. При незабутньому Йосипу Віссаріоновичу такого чоловіка обов’язково розстріляли б. Зараз часи гуманніші. Розстрілювати не будуть. Для початку — знайти б.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2012, 16:33 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації