Вхід | Реєстрація

Вуличні ліхтарі в Кобеляках світитимуть лише до першої години ночі?

Вуличні ліхтарі в Кобеляках світитимуть лише до першої години ночі?

До редакції звернулися кілька жителів райцентру з аналогічним питання. Вони запитують, чому вулиці міста в нічний час освітлюються лише до першої години ночі.

Водночас люди не лише запитують. Вони збираються писати листа до міськради із проханням змінити часовий режим нічного освітлення. На думку кобелячан, його потрібно вмикати о 21-ій годині, а вимикати десь о третій, у крайньому випадку — о другій годині після опівночі. Свою позицію люди аргументують тим, що в цей час якраз повертається додому молодь із місцевої дискотеки. А увімкнуте вуличне освітлення буде гарантією безпеки як для самих молодих людей, так і для випадкових перехожих чи об’єктів міської інфраструктури. Адже правопорушення дуже часто чиняться під прикриттям темряви.

Не чекаючи заяви від людей, ми переадресували їх прохання до представників міської влади. Відповідь надав секретар міськради Сергій Галушко. Він відповів: «На жаль, у найближчі місяці ми навряд чи зможемо виконати побажання батьків молоді, яка відпочиває на нічний дискотеці. І справа тут зовсім не у небажанні влади. Справа у суто економічних чинниках».

Сергій Станіславович розповів, що світло включається о 22-ій годині зовсім не випадково. Справа в тому, що з цього часу починає діяти пільговий нічний тариф: удень одна кіловат/година обходиться міському бюджету в 1 гривню 12 копійок. А з 10-ї ночі — вже у 25 відсотків від цієї суми. Тобто, 28 копійок. Цей тариф діє до 5-ї години ранку.

— Чому ми не можемо освітлювати вулиці довше? — продовжив Галушко. — Справа в тому, що за останні три-чотири роки суттєво збільшилась кількість діючих вуличних ліхтарів. Зросли і ціни на електроенергію. А доходи бюджету Кобеляк хоча й зростають, але не так, як нам би всім хотілось. От і доводиться економити.

До першої ж години міська влада «світить» на прохання керівників кількох підприємств, де існує третя робоча зміна. У цей час люди або йдуть на роботу, або повертаються додому.

Секретар міськради пообіцяв врахувати побажання кобелячан і виконати його. Але лише в тому разі, коли дозволятимуть можливості міського бюджету.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 травня 2012, 08:47 | Кобеляки | Суспільство


1. Гість / 28 травня 2012, 22:02
Для гондурасів. А може то не випалювання ліміту електроенергії, а складна аварія на повітряній лінії електропередач?!!! Слабо здогадатися мабуть...
2. для гостя / 28 травня 2012, 23:19
Якщо то аварія на лінії, то чому третю добу ніхто нічого не робить? І наскільки складнішою може бути та аварія, а ніж замикання фонарної лінії на одну із фаз? Крім того, у любому випадку, яким би він не був складним, можна просто "відкусити" фонарну лінію там де вона починається - найгрубіший найшвидший ремонт при любих обставинах, який обіядеться на порядки дешевше а ніж енегрія. А ще цікаво, що ж то за така складна аварія, що водночас з нею по тій вулиці в усих людей є світло...

"...доходи бюджету Кобеляк хоча й зростають, але не так, як нам би всім хотілосью.." спасибі що зізнався, хоч разок проскочило нечаянно слово правди ))
3. Микола Гузченко / 29 травня 2012, 20:51
2. Гість пише:
«А може то не випалювання ліміту електроенергії, а складна аварія на повітряній лінії електропередач?»

Нє, ну це пять! Складна аварія, яка змушує ліхтарі світитись!?.. Ги-ги...
Уявіть собі: через складну аварію на ЛЕП я не можу вимкнути телевізор. Або: "Чому в тебе світло в хаті третій день горить?" - "Та складна аварія на ЛЕП була - ніяк тепер вимкнути"... Це ж треба було, блін, таке придумати!
Справедливості заради зазначу, що винен тут рес, а не муніципалітет.
4. водій / 30 травня 2012, 08:06
У кого єтрохи більше часу, уточніть будьласка ось що - помойму за освітлення вулиць сплачує само населення. Не одноразово у разних інформаціях я нападав на таке, що тариф для населення містить у собі не тільки вартість самої енергії та її транспортування, а ще плюс оплата для деяких державних установ і все таке. Але точно памятаю що там є освітлення вулиць.

І якщо стосовно вуличного освітлення вияснеться що це справді так, то це цілком логічно - з якої це такої щедрості, місцевий бюджет сплачює освітлення вулиць для населення? Хіба нікому це не здається приколом... ))))

пс. Тільки звісно що не уточняйте це в кобеляцьких дререлах інформації.
5. 6666 / 4 червня 2012, 17:51
«світить» на прохання керівників кількох підприємств, де існує третя робоча зміна. У цей час люди або йдуть на роботу, або повертаються додому. Невже на " Мрії " на 3 тій зміні більше людей чим на дискотеці? І чому не "Мрія " піклується за своїх робітників, а міська рада? Чи внас знову освітлення вулиць розпочнеться вночі коли діти Ісипа та Галушки на "танці" почнуть ходити?
6. светка / 4 червня 2012, 21:13
Ну ти й гнида 6666, до чого тут діти Галушка і Ісипа!!!!!
7. 7777 / 4 червня 2012, 22:22
СВЕТКО- 6666- зовім не ГНИДА- 6- ЦЕ нечисть-а 6666 це в ....разів НЕЧИСТЬ
8. іван кваша / 4 червня 2012, 23:20
Завжди читаю руздуми пана ігора,На 3 сторінкі і майже завжди на 100% погоджуюсь з ним. але на цей раз НЕ погоджуюсь. А саме ось з чим.ви пишите: що не голосували би за кожного з тих брихунів-дипутатів ПРИНЦИПОВО! Я чогось не зрозумів слова "принципово" ЦЕ ЯК? ВОНИ НАМ-ВАМ В ЛИЦЕ-МОРДУ ПЛЮЮТ А МИ-ВИ "принципово" НЕ ВИТИРАЄМО чи що? На мою думку треба робити так: Плюнули нам в лице треба в "ехо" розгромну статью написати,одну.другу третю...дисяту.Правдою їх треба бити,правдою!і даже може "тупими" питаннями: де гроші на машину взяв?та на що хату вастрояв? Воно може і не допоможе,слюну обтерти,ну краще так,ниж просто за них НЕ проголусувати.А можи дивись і грошей дадуть на хустинки, щоб такого не писали.теж добре.Вибачте за різкість і ....... Мої думки: поки жива провладна партія, то в нас буде такий собі мікс з Білорусії та Росії.Ось Яник пограє в футбол,поручкається з ким треба,європа трохи поверне голову в інший бік і все рібята,ХАНА!!! Україну розділят,землі продадуть.А як що вони не дурні(розумні там є хоть і не багато) то вони доїтимуть Неньку Україну,поки вона стоїть... ПОТІМ ВПАДЕ НА КОЛіНА І ПЛАКАТИМЕ ЯК ДИТИНА.але вже ніхто цього не почує.бо не чуют Нашу Неньку Україну вуха Азіатів.....які тут тоді житимуть(бо розділили Україну Землі продали) потім впаде ниць душею,всхлипне ще кілька разів і затихне.І не буде кому проспівати над висохшим Дніпром та вирубаними Карпатами "Ще не в мерла Україна"бо вона вже, вмерла. І тоді рібята ХАНА!!! Ось і казкі кінець,а хто читав молодець!
9. 7777 / 5 червня 2012, 16:53
НЕ ПИШУ БАГАТО -АЛЕ ЯКЩО КОРОТКО- ТО ти-НАСТОЯЩА (КВАША) -ЯКЩО ТАК ДУМАЄШ-- ЩО ТИ ЗРОБИВ КОНКРЕТНО ЩОБИ ЦЬОГО НЕ БУЛО- ОДНИМ СЛОВОМ -дурак
10. 7777 / 5 червня 2012, 16:55
квашо а по якій адресі твоя стаття- щось не пойму (настояща квашня)
11. Іван Кваша / 5 червня 2012, 19:06
Добре! щас "дурак" вам розжує. стаття називаєтсь "про користь зошита"Я один, ні чого зробити не можу-це факт! А ось разом, можемо! Революція як така,вже не пройде! Яник не Кучма, йому є шо втрачати. Але вихід є! Тіки масова, все Українська забастовка ВСІХ людей України. Вимога одна. відставка призидента. Читири топорика, а дурень той, хто ображеє других людей.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації