Вхід | Реєстрація

«Я хочу зробити Чечетова безробітним!»

«Я хочу зробити Чечетова безробітним!»

Одного з лідерів опозиції у Нових Санжарах зустрічали півтисячі мешканців селища. Майже півгодини Арсеній Яценюк розповідав про кроки, які здійснить об’єднана опозиція, якщо переможе на виборах.

Близько пів на дванадцяту у центрі селища починають збиратися люди. Серед тих, хто приходить побачити і почути Арсенія Яценюка, багато пенсіонерів. Вони збираються у гурти по кілька чоловік і обговорюють приїзд колишнього спікера парламенту.

— Кажуть, повинен приїхати Яценюк і Томенко! — ділиться старий дідусь із своїм сусідом.

— Та щось нікого не видно. О! Це не вони їдуть?! — вказує на вантажний мікроавтобус, який проїжджає вулицею Леніна. — Та ні, машина дуже брудна! (Сміється).

Сцену, на якій буде виступати Яценюк, монтують на площі навпроти управління праці. Якраз перед стіною, на якій висить білборд із зображенням пенсіонерів, які, якщо вірити напису, «підтримують соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича». Деякі із зображених на знімку, приходять на зустріч із Яценюком. Своїм односельцям вони так пояснюють потрапляння на білборд.

— Та я не знав, куди нас фотографують! — виправдовується один із пенсіонерів. — Прийшов Солодовник, зробили фотографію, а потім вона появилася тут. Скільки людей із тих, що туди попали, потім возмущалися!

— То їх надурили просто! — резюмує сива жінка у картатому сарафані. І обертається до сцени, на якій ось-ось повинен з’явитися Арсеній Яценюк.

Натовп на площі поповнюється новими і новими людьми. До пенсіонерів долучаються деякі працюючі та молодь. Поруч молодики та дівчата розмахують білими прапорами об’єднаної опозиції із написами «За Батьківщину». На фоні білборда із пенсіонерами виглядає досить цікаво. Також у натовпі роздають програми об’єднаної опозиції. Одна з жінок, отримавши програмку, пояснює своїй подрузі:

— Це тут автограф ставити!

У цей момент на сцені з’являється той, хто і повинен роздавати ці самі автографи. Арсенія Яценюка зустрічають бурхливими оваціями. Він швидким кроком підходить до мікрофону і вітається із новосанжарцями. Потім пояснює причину свого візиту:

— Я виконав обіцянку, яку дав вашому селищному голові. Він сказав, що треба приїхати. І от — я приїхав!

Не затягуючи час, Арсеній Яценюк одразу ж переходить до аналізу економічної і політичної ситуації в Україні. Зокрема, говорить про доплати до пенсій, які проводить діюча влада.

— Скільки вони вам доплачують — по 100 гривень? А повинні були десяти мільйонам доплатити по 334 гривні! Ця норма повинна була виконуватися, але Партія Регіонів її відмінила!

Тому однією із задач опозиції після успішного результату виборів Арсеній Яценюк називає нову пенсійну реформу. І одразу пояснює, що гроші на збільшення пенсій є.

— Половину коштів, які Україна витратила на підготовку до Євро, просто розікрали. А мова йде про мільярди доларів! Отой стадіон у Києві обійшовся у 1 мільярд доларів — це найдорожче будівництво стадіону у світі!

Люди у натовпі скрушно хитають головами і обговорюють вкрадені владою мільярди. Дехто, дослухаючись до слів оратора, киває на знак згоди. А лідер «Фронту змін» продовжує:

— Я хочу гарантувати випускникам право на перше робоче місце. Щоб молода людина одразу після вузу могла прийти працювати на ту ж державну службу. І у неї не вимагали стажу. Звідки він у неї візьметься у двадцять років?!

Далі Арсеній Яценюк переходить до озвучення плану дій, які повинні змінити ситуацію у Верховній Раді України.

— Я хочу зробити Чечетова безробітним! — бурхливі оплески, сміх, схвальні вигуки. — Включити систему голосування, яка унеможливлює голосування за когось. І ввести кримінальну відповідальність за голосування чужими картками. А то як до прав — у них одразу знаходиться мандат депутата, а як до обов’язку ходити на роботу, то вони його не виконують!

Під періодичні оплески новосанжарців Арсеній Яценюк говорить про величезні статки Президента України та його сім’ї. Про мільйони, які заробляють депутати, міністри, судді, прокурори та високі міліцейські чини.

— Звідки у бідній країні стільки грошей на владу? — дивується опозиціонер.

Наприкінці виступу Яценюку передають кілька записок із натовпу. Він зачитує їх по черзі і коментує. «Я згоден за вас голосувати, якщо ви відлучите від влади радянську номенклатуру і пустите туди молодих».

— Я тільки «за»! — говорить Арсеній Петрович. — Усі ті, хто раніше мав квитки членів Комуністичної Партії, тепер перейшли до Партії Регіонів. А ті, хто і сьогодні лишився у комуністах, крадуть, не соромлячись. Ви ж читали у Інтернеті про те, що у їхнього лідера годинник за 50 тисяч доларів?!

— О, Боже! — зітхає одна з бабусь, яка стоїть у першому ряду.

Наступну записку Арсеній Яценюк спочатку читає про себе, а потім озвучує на загал.

— Якби тут був представник іншої політичної сили, приміром, Партії Регіонів, він ніколи б таку записку не прочитав (читає): «Як ви можете говорити про якісь зміни, коли на вибори йде така людина, як Андрій Олександрович Река?» Я вам відповім. Я проїхав усю Україну і ніде не зустрічав такого керівника, як Андрій Олександрович. (Підходить до Реки і обіймає того за плечі. Люди аплодують). Тому я йому цілком довіряю. А те, що він не святий… Так у політиці немає святих. Я прошу вас підтримати на виборах об’єднану опозицію і обіцяю, що усе заплановане ми виконаємо!

Ще одна жіночка намагається передати записку і додає російською: «Передайте Президенту!» Яценюк також російською відповідає:

— Не могу. Мы с ним не дружим! (Люди сміються і аплодують).

Молода жінка підходить до сцени і простягає  вгору букет:

— Я хочу до вас!

Яценюк бере квіти і каже:

— Це ж треба б поцілуватися!

Стає на коліна, нахиляється до жінки, цілує її. Жінка світиться радістю. Люди схвально гудуть.

Яценюк прощається із новосанжарцями. Обіцяє приїхати ще. До сцени кидається десяток присутніх, які простягають програми, аби отримати заповітний автограф відомого політика. Він швидко розписується і в супроводі Андрія Реки та кількох інших однопартійців прямує до машини. До нього підходить новосанжарський підприємець Оксана Пазюк і вручає якісь папери. Яценюк обіцяє проглянути і розібратися. Папери одразу віддає помічниці.

Уже біля самого авто Андрій Река прохає Арсенія Яценюка допомогти районній організації воїнів-інтернаціоналістів. Їх голова Михайло Коркішко стоїть поруч. Колишні «афганці» давно мріють встановити у районі оригінальний пам’ятник, для якого потрібна списана бойова машина піхоти (БМП).

— А від мене ви що хочете? Знайти цю машину? Краще зробіть гарний обеліск! — пропонує Яценюк.

Швидко прощається, сідає у чорний позашляховик Toyota Sequoia (ціна у базовій комплектації — від 90 тисяч у. о. — авт.) та їде. Сцену на площі швидко розбирають. Новосанжарці розходяться, обговорюючи усе побачене і почуте. Один з чоловіків, підсумовуючи зустріч із політиком, констатує: «Так колись і Ющенко починав».


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 травня 2012, 16:37 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації