Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі футзалістки стали чемпіонами України

Кобеляцькі футзалістки стали чемпіонами України

Вихованці кобеляцької ДЮСШ впевнено перемогли в турнірі найвищого рівня. До речі, фінал Чемпіонату України з футзалу проводився в Кобеляках, що свідчить про граний розвиток спортивної інфраструктури міста і району.

Фінальний етап Чемпіонату України з футзалу серед дівчат 1999-2000 років народження був проведений в Кобеляках у період із 17 по 19 травня. Спортивний комплекс «Іскра» вже неодноразово приймав різні змагання обласного і навіть всеукраїнського рівнів. Але фінал чемпіонату всієї держави, нехай і серед зовсім юних спортсменок, у Кобеляках відбувся вперше. Що ж, досить лише почати. У зв’язку із таким дебютом навіть невеличкий казус трапився. Деякі функціонери з Полтавської федерації футболу не повірили, що в Кобеляках можливе проведення змагань подібного рівня. І почали вимагати підтверджуючі документи. Вони були надані.

Як і повинно бути, фінальному етапу передували відбіркові турніри. Їх провели в грудні минулого року. Один із таких турнірів відбувся в Кобеляках. Інший — в Гребінці. За право пробитися до фіналу в Кобеляках змагалися п’ять команд. Фаворитами небезпідставно вважались юні футзалісти з команди «Багіра», котрі представляли місто Красний Лиман Донецької області, та господарки поля, вихованки тренерів Руслана Сабурова та Людмили Єлізарової. До складу кобеляцького «Лідера» входять, в основному, дівчатка, які проживають у райцентрі. Це — Ліза Романенко, Заміра Стовпа, Таня Челідзе, Аня Воскобійник, Валерія Колодочка, Валерія Телятник, Оля Головня, Яна Колінько. Виключенням є лише біличанка Діана Муха. Її до змагань підготував тренер Володимир Савченко. Та ще й як підготував! Діана є голкіпером «Лідера», а футзалісти знають, що надійний воротар — половина команди. А свідченням того, що Діана Муха є хорошим стражем воріт, стало визнання її кращим голкіпером фінального етапу Чемпіонату України.

У відбірковому турнірі, що проводився в Кобеляках, виграли господарки майданчику. У вирішальному матчі кобелячанки із рахунком 9:6 перемогли донецьких футзалісток із «Багіри». І почали готуватись до фіналу. За ці кілька місяців підготовки, вони взяли участь у чемпіонаті області і кількох комерційних турнірах. Практично всі змагання виграли. Лише в чемпіонаті Полтавщини задовольнилися третім місцем. Та це пояснюється тим, що грали наші дівчатка не проти одноліток, а спортсменок на 2-3 роки старших. Подібна плідна тренувальна підготовка стала можливою завдяки допомозі батьків, доньки яких грають за «Лідер». Тренер Руслан Сабіров відзначає:

— Ми не скаржимося і на фінансування із районного бюджету. Але там немає таких коштів, щоб ми могли їздити на всі змагання. І тут допомагають батьки. І правильно роблять. Можливо не всі дівчата стануть видатними спортсменками. Але активно займаючись спортом сьогодні, вони закладають фундамент міцного здоров’я на все доросле життя.

Змагатись за право називатись чемпіонками України з футзалу до Кобеляк, крім згаданих «Лідера» і «Багіри», завітали спортсменки із Тального Черкаської області, ФК «Надія» із Умані, «Вікторія» з Катеринополя, ДЮСШ № 1 із Хмельницького та ще одна «Вікторія» із Конотопа. Команди були розбиті на дві підгрупи, переможниці яких мали зійтися у вирішальному поєдинку за звання чемпіона України. Свою першу гру кобеляцький «Лідер» проводив проти катеринопільської «Вікторії». Вона видалась надзвичайно складною. Певно, через стартове хвилювання «лідерки», які вважались у цьому матчі беззаперечними фаворитками, ледве-ледве перемогли з рахунком 2:1. Далі справи пішли легше. Не в останню чергу завдяки просто шаленій підтримці вболівальників. Тренер ДЮСШ Богдан Фомін організував у спортзалі такий фан-сектор, якому могла б позаздрити навіть знаменита бразильська «торонда». І ось вже кобелячани впевнено громлять суперниць із Хмельницького. І виходять до фіналу, де їх чекає вже відома «Багіра» із Красного Лиману. Початок і середина гри пройшли за беззаперечної переваги «Лідера». Наші вигравали 5:2. А потім далася взнаки втома. Футзалістки «Багіри» пішли ва-банк і зуміли забити два голи у ворота, які захищала Діана Муха. Та більшого їм зробити не вдалося: 5:4 на користь «Лідера» — і наші землячки стають чемпіонками України. Кращим бомбардиром у складі «Лідера» стала Заміра Стовпа. А тренер Людмила Єлізарова особливо відзначила гру капітана команди Лізи Романенко. Вона сказала:

— Ліза — справжній лідер, справжній боєць. Там, де хтось може прибрати ногу, поберегти себе ( дівчатка ж!), Ліза боротиметься до останнього.

Наступного після переможного фіналу дня футзалісток «Лідера» та їх тренерів вітали в Кобеляцькій райдержадміністрації. Крім того, дівчатка відтепер мають право на отримання путівок для відпочинку в знаменитому таборі «Артек».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2012, 14:21 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації