Вхід | Реєстрація

За що продати голос?

Насправді до виборів лишилося не так уже й багато часу. Почнеться і пролетить літо, не встигне настати осінь, як вже раз — і вибори. А до них потрібно готуватися. Не лише політикам, членам виборчих комісій, спостерігачам, але й нам, простим виборцям. Адже, не дивлячись на всі гойдалки, каруселі, підтасовки і приписки, долю виборів будемо вирішувати ми. За кого проголосує більшість простих українських виборців, той і буде керувати країною в найближчі роки. Нам на радість. Або на горе. Це вже як вийде.

Як же до виборів готуватися? Якщо у вас є тверді політичні переконання, ви вже давно підтримуєте «синіх», «білих», «яскраво-червоних» чи «фіолетових», то у вашому випадку все просто: у день виборів приходите на дільницю, отримуєте бюлетень і голосуєте за кандидата від «синіх», «білих» чи який там колір вам подобається. Потім ідете додому, вмикаєте телевізор і чекаєте на переможне оголошення результатів.

Якщо ж ви, як значна частина українців, не знаєте, за кого голосувати, або розчарувалися у всіх українських політиках, ви можете вчинити мудро і виважено. Продати голос. Тільки не треба соромитися чи боятися цього слова. Нічого поганого у ньому немає. Ми ж щодня продаємо чи купуємо що-небудь у магазині чи на базарі. Практично, такі самі ринкові закони діють і під час виборів. Приходить політик (або політична сила), дивиться на товар (тобто, голоси), прицінюється і, зрештою, купує. Мета політика — отримати якомога більше голосів, затративши при цьому якомога менше коштів. У цій ситуації ваша мета як виборця — якомога дорожче продати свій голос.

За що можна продати свій голос? Тут можливі безліч варіацій та комбінацій, які залежать від фантазії політичної сили і поступливості виборця. Можна продати голос за кілограм гречки. Але це банально, неоригінально та й, врешті-решт, дуже дешево. Можна продати голос за 100 гривень доплати до пенсії. Просто взяти доплату і віддати голос. Далі ходити безголосим, зате мати гроші на кишенькові витрати. Як варіант, цілком можливо.

Можна продати голос за більший відсоток виплати на пай. Це вже більш серйозні кошти, чи не так? За такі цілком можна продати голос і не дуже сумніватися.

Зрештою, як і за скільки продавати — вирішувати вам. Тільки будьте уважні — на ринку торгівлі голосами дуже часто трапляються ситуації, коли вас купують на обіцянки. Обіцянки, як правило, мають властивість знецінюватись після виборів. І якщо ви з необережності або недосвідченості продасте голос за обіцянки, вам потім буде дуже образливо. Адже голос ви віддасте, а зовсім нічого натомість не отримаєте. Це вже та ситуація, коли краще було б узяти хоча б гречку.

Існує і протилежна за розвитком ситуація. Ви справді можете взяти кілограм гречки, 100 гривень на кишенькові витрати чи пару тисяч виплат на пай. Але при цьому проголосувати зовсім не за того, хто нібито купив ваш голос. Це просто-таки вищий пілотаж. У підсумку ви і гроші отримаєте, і перед власною совістю залишитеся чистим: «Я гроші взяв, але ж не продався!»

Ще крутіше було б у Інтернеті влаштувати аукціон і виставити лот під назвою «Голос виборця» (1 шт.). Дочекатись, доки зростуть ставки. А потім: раз-два-три! — продано партії «Парових Регенераторів» або, приміром, партії «Фаршированих Зябликів». Тільки продавати треба дорожче. Адже до наступних виборів права голосу у вас не буде і продавати буде вже нічого. Хіба, може, землю…


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2012, 08:27 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації