Вхід | Реєстрація

«Кіт з хати — миші на стіл!»

За відсутності голови апаратна нарада у Новосанжарській райдержадміністрації пройшла набагато швидше, ніж зазвичай. А деякі чиновники взагалі вирішили 21-го травня на неї не приходити.

Це одразу ж помітив перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко.

— У мене ж є список тих, хто прийшов, а хто — ні, — нагадав Володимир Федорович, — це, як у тому прислів’ї: кіт з хати — миші  на стіл. Але ж дивіться, коли кіт вернеться, то кожна миша — сама за себе!

У продовження апаратної заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Микола Плахотнік розповів про стан призначення і виплат соціальних допомог. Різного виду допомогу у районі отримують 3800 чоловік. Найбільший відсоток з них складають сім’ї з дітьми — 2157 чоловік. Микола Вікторович нагадав, що суттєво збільшені суми, які виплачують державою при народженні дитини. Тепер за першу виплачують 27 тисяч, за другу — 54600, за третю — 109 тисяч гривень.

— Не дивлячись на збільшення суми цієї допомоги, стрімкого сплеску народжуваності у районі не спостерігається, — зауважив Микола Плахотнік. — Якщо у 2010-му народилося 486 діток, то у 2011-му — 546. Ріст є, але незначний. Так, за чотири місяці 2011-го в районі народились 106 дітей, а за цей же період 2012-го — 114. Тому я вас закликаю підтримати соціальні ініціативи Президента і долучитись до покращення демографічної ситуації. (Пропозицію у залі зустрічають сміхом).

Далі на апаратній говорять не про такі веселі речі. З трибуни звучать цифри статистики загиблих на водоймах району у останні роки. У 2006-му потонули 2 людини; у 2007-му — 3; у 2008-му — 10; у 2009-му — 6; у 2010-му — 8; у 2011-му — 3. Усього 32 людини за останні шість років. Аби у цьому році не збільшити цю сумну статистику, сільським головам та керівникам оздоровчих закладів нагадали: використовувати пляжі без обстеження дна водолазами заборонено.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2012, 13:30 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації