Вхід | Реєстрація

Залишилось два місяці на пошуки нового сміттєзвалища

Залишилось два місяці на пошуки нового сміттєзвалища

Минулого понеділка відбулась чергова апаратна нарада райдержадміністрації. На ній говорили про ганжівське сміттєзвалище та ситуацію з виплатами Ощадбанку і забезпечення громадян телетюнерами.
Розпочали апаратну нараду з урочистостей, зокрема, з оголошення про тріумф спорту в Кобеляках. Голова райдержадміністрації Анатолій Таранушич повідомив усім присутнім, що минулого тижня у дитячо-юнацькому спортивному комплексі проходив чемпіонат України з міні-футболу. У ньому брала участь збірна кобелячанок 1999-2000 року народження, яка, зрештою, здобула перемогу і стала чемпіонами України з міні-футболу. Дівчат запросили до залу засідань райдержадміністрації, де їм вручили подарунки та квіти. Юним чемпіонкам говорили багато слів вдячності та дарували аплодисменти. А дівчата у відповідь лише сором’язливо посміхалися.

Далі приступили до розгляду питань порядку денного. Після суспільно-політичних новин говорили про організацію літнього табірного утримання худоби в господарствах району та невідкладні заходи щодо стабільної роботи тваринницької галузі. Начальник управління агропромислового розвитку Тетяна Чердак повідомила, що цього року тваринницька галузь району розвивається успішніше, аніж минулого. Тваринництвом в районі займаються 12 сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Зокрема, велику рогату худобу утримують 8 господарств, свиней — 8, овець — 3, птицю — 2 сільгосппідприємства.

— У порівнянні з початком року збільшилося поголів’я великої рогатої худоби, свиней, приплід телят, поросят та ягнят, — каже Тетяна Андріївна. — Також зросло виробництво продукції. Переведення худоби на літнє табірне утримання дає змогу оздоровити поголів’я, а в тваринницьких приміщеннях провести механічну очистку, ремонт, дезінфекцію та побілку. Зважаючи на високі денні температури повітря, керівникам рекомендовано облаштувати для теляток та свиней навіси від сонця та дощу.
Тетяна Чердак повідомила, що вже прийшов час заготівлі ранніх кормів. Зокрема, сіна з багаторічних та однорічних трав, природніх сінокосів.

Анатолій Таранушич прокоментував слова, сказані начальником агропромислового розвитку. Мовляв, Кобеляцький район покращив свої позиції по тваринництву.

— Та все рівно, до того рівня, який був близько дев’яностого року, нам ще дуже далеко, — каже голова РДА. — Ми покращуємо ситуацію із поголів’ям свиней, ВРХ, бо ми, перш за все, легалізуємо фермерів, які займаються тваринництвом. А якщо буде успіх у їхніх справах, вони матимуть право отримувати дотації від держави і багато чого іншого, що потрібно для розвитку тваринництва.

Наступне питання було про завершення опалювального сезону 2011-2012 року та підготовку до опалювального сезону на 2012-2013 роки. На це питання доповідав начальник відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Валерій Буряк. Він повідомив, що в минулому опалювальному сезоні аварійних ситуацій на об’єктах тепло-водопостачання та водовідведення, які б призвели до відключення споживачів на тривалий час, не було. А для забезпечення безперебійного теплопостачання і сталого проходження опалювального сезону при райдержадміністрації створено диспетчерську службу з контролю за проходженням опалювального сезону.

— Для успішного проведення опалювального сезону в галузі освіти була проведена робота зі зміцнення матеріально-технічної бази, — каже Валерій Петрович. — А з метою забезпечення відповідного температурного режиму були проведені роботи з газифікації приміщень деяких шкіл.

Валерій Петрович розповів, що з метою успішного проведення опалювального сезону на 2012-2013 роки заплановано провести роботи з реконструкції теплопостачання з розміщенням теплогенераторних установок у Кобеляцькій центральній районній лікарні, провести заміну котлів опалення у Свердловському, Кунівському, Бережнівському, Котовському та Дрижиногреблянському фельдшерсько-акушерських пунктах. Також планується забезпечити ФАПи вугіллям та дровами.

— У аварійному стані знаходиться 14 сільських клубів, у 13-и необхідно провести капітальний ремонт системи опалення, — каже Валерій Буряк. — Для приміщень, які знаходяться в аварійному стані, необхідні значні капіталовкладення. Окремі виконкоми сільських рад виготовили кошториси для проведення робіт з капітального ремонту приміщень, але кошти відсутні.

Анатолій Таранушич доповнив доповідь Валерія Буряка:

— Найголовніше для нас в плані підготовки до нового опалювального сезону є поставити модулі у центральну районну лікарню. У проекті рішення сесії обласної ради планується виділити 1 мільйон 518 тисяч гривень. Думаю, днями депутати обласної ради проголосують за те, щоб виділити ці кошти на переобладнання опалювальної системи в центральній районній лікарні.

Також голова РДА наголосив керівникам на економії енергоресурсів. Мовляв, це бюджетні кошти, які потрібно економити.

Останнє питання в порядку денному було про забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телебачення та стан здійснених заходів щодо проведення компенсаційних виплат вкладів Ощадбанку.

Начальник управління праці та соціального захисту населення Зоя Петренко повідомила, що загальна кількість громадян району, які мають право на безкоштовне отримання телетюнерів у розрахунку один приймач на одне житлове приміщення, — 2518. Станом на 21 травня сформовано списки громадян, які безкоштовно можуть отримати тюнери. Подали заяви 1534 особи, що складає 61 відсоток від загальної кількості. Зоя Іванівна наголосила, що найкраще в цьому питанні спрацювали Бродщинська, Шенгурівська, Кунівська, Підгорянська, Орлицька, Чорбівська та Червоноквітівська сільські ради. Та додала, що працівниками управління продовжується формування списків громадян, які безкоштовно можуть отримати приймачі, до першого липня.

Керівник апарату райдержадміністрації Людмила Майданник по питанню виплат Ощадбанку доповіла, що кількість вкладників установ Ощадбанку, які мають право на отримання компенсаційних виплат, станом на 2008 рік складає 12 тисяч 767 громадян, а станом на 1 січня 2012 року, з урахуванням померлих та вибулих за межі району, — 10 тисяч 432.

— Основні проблеми у питанні виплат Ощадбанку, це залучення громадян до громадських робіт з інформування населення, зменшення тривалості робочого часу контролера-касира до 3-4 годин у сільській місцевості і з 8 до 14.30 у Кобеляках, — каже Людмила Григорівна. — Також проблемою є неможливість виконати обсяг робіт по філіях Ощадбанку в Кобеляках, Озерах та Світлогірському у зв’язку зі скороченням посад і роботою в неповний робочий день контролера-касира та виконанням ним в цей час своїх функціональних обов’язків.

Після основних питань приступили до розгляду постановочних. Досить актуальним серед них було обговорення проблеми ганжівського сміттєзвалища.

— Нам усім, а місту — перш за все, потрібно задуматись над тим, як бути далі, — каже Анатолій Олексійович. — Жителі Золотарівської сільської ради давали один рік на вирішення проблеми з полігоном для сміття. Залишилось всього два місяці. За цей рік мною та депутатами районної ради було виділено 23 тисячі гривень. Щебінь, який потрібен для дороги, завезений. Вода в Ганжівці робиться. Що зробить міська влада — хочу побачити. Полігон для твердих побутових відходів, в основному, використовується для потреб міста. Тому вирішенням цього питання повинна займатись міська влада.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2012, 14:26 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації