Вхід | Реєстрація

«Ти живеш в своєму місті — не гадь!»

«Ти живеш в своєму місті — не гадь!»

Минулої п’ятниці відбулась сесія Кобеляцької міської ради. Найактуальнішими були питання про санітарну очистку та водопостачання в місті.

Розпочали сесію з введення в повноваження нового депутата міської ради. Заступник голови міської виборчої комісії Марина Кучеренко повідомила, що Тетяна Мороз добровільно склала депутатські повноваження у зв’язку з призначенням її на посаду судді Кобеляцького районного суду. Наступним за черговістю кандидатом у депутати міської ради по багатомандатному виборчому округу від Кобеляцької районної організації політичної партії «Фронт змін» є Роман Горбенко.

Новопризначеного депутата привітали квітами та попрохали розповісти трішки про себе.

— Де родився, де хрестився, навчався? — запитав Сергій Галушко.

— І чого не женишся? — додав Володимир Рева.

Ці запитання викликали посмішки і пожвавлення присутніх.

Після короткої біографічної інформації, озвученої Романом Горбенком, присутній на сесії Микола Теренін поцікавився: «Якими дитячими хворобами хворів?» Це запитання знову ж таки розсмішило присутніх і додало більше гарного настрою.

Далі приступили до розгляду питання про водопостачання в місті. Директор комунального підприємства «Водоканал» Іван Дяченко прозвітувався про роботу служби, яку він очолює.

Зокрема, що за п’ять місяців 2012 року ліквідовано 27 аварій. А вартість однієї з них складає в середньому від 800 до 1500 гривень. Ціна залежить від поломки, яка виникла. Також Іван Іванович повідомив, що зараз розпочинається активна боротьба з крадіями води.

Роман Матюхов поцікавився, скільки потрібно коштів, аби не було перебоїв з водою в місті. Директор «Водоканалу» відповів, що для безперебійної роботи потрібно зробити реконструкцію всіх десяти свердловин. А на це потрібно близько півтора мільйони гривень.

— Значить, потрібно звертатися до обласної ради, — зауважив Роман Матюхов.

Сергій Галушко додав, що в обласному бюджеті передбачені 150 тисяч гривень на реконструкцію трьох артезіанських свердловин у місті Кобеляки.

— Якщо нам нададуть ці кошти, — каже секретар міськради, — ми хочемо реконструювати модульні системи регулювання тиску, відремонтувати дві свердловини в парку Перемоги і спробувати запустити свердловину, яка тимчасово не діє, біля Кременчуцького мосту.

У директора «Водоканалу» поцікавились, на яких вулицях водогони найбільше потребують ремонту. Він відповів, що найбільш проблемною є вулиця Садова.

— А які міри вживаються до боржників? — поцікавились депутати.

— Приїхали — відрізали, — сказав Іван Дяченко.

Наступне питання було про санітарну очистку в місті. На нього доповідав директор сервісної служби Володимир Слісаренко. Він також прозвітувався про виконану роботу.

— Для того, аби ми нормально працювали, потрібно викидати в контейнери тільки побутове сміття, а не будматеріали, листя та гілля, як це постійно робиться. Нами проводиться робота зі злісними боржниками. Видано 320 попереджень. Уже розглянуто десять судових справ.

Один з депутатів запропонував підняти тариф на вивезення сміття. Мовляв, це зменшить заборгованість населення перед сервісною службою.

Та Володимир Слісаренко сказав, що в цьому немає необхідності. Адже якби всі кобелячани сплачували по чотири гривні щомісяця, цих коштів вистачало б для нормальної роботи. А так заборгованість населення досить велика. Тому більше, ніж чотири гривні, ті, хто не платив раніше, сплачувати не будуть.

Депутати поцікавились, скільки разів на тиждень вивозиться сміття. Володимир Слісаренко відповів, що двічі на тиждень. Та дехто зауважив, що ними було помічено, коли сміттєвоз приїжджає всього один раз на тиждень. Та Володимир Слісаренко запевнив, що такого не було, скільки він працює на посаді директора.

Роман Матюхов висловив пропозицію створити соціальну рекламу, текст якої може бути, для прикладу: «Ти живеш у своєму місті — не гадь!».

— Мухи літають, розносять заразу, — каже депутат. — Потім ми та наші діти хворіємо.

А Володимир Рева вніс пропозицію створити гарячу лінію, за якою можна буде поскаржитися на роботу сміттєвозів.

— Потрібно починати щось робити, — каже він. — Зокрема, повідомити людям про день і час вивозу сміття та створити гарячу лінію. Спробуємо для початку це зробити, а далі будемо вирішувати інше.

Цю пропозицію депутати підтримали. Інформацію директора сервісної служби прийняли до відома. Народними обранцями було вирішено утворити робочу групу з питань упорядкування, благоустрою та санітарної очистки міста у складі п’ятьох депутатів міської ради.


Автор: Дарія СТАРОСТІНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2012, 17:33 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації