Вхід | Реєстрація

День працівників водного господарства

Згідно Указу Президента України від 18 березня 2003 року (№ 226/2003), щорічно у першу неділю червня відзначається День працівників водного господарства.

Водне господарство України тісно пов'язане з усіма галузями народного господарства і впливає на розвиток і розміщення продуктивних сил. Воно має вирішальне значення в забезпеченні необхідних соціальних і побутових умов життя населення. Усі функції, які пов'язані з регулюванням водних ресурсів, їх збереженням, використанням і відведенням використаної води, а також із запобіганням руйнівної дії води, тісно переплетені між собою. Стан водних ресурсів, їх відтворення і якість, безумовно, залежать від режиму використання. На сьогодні більша частина населення України безвідповідально ставиться до використання води. Але вже в найближчий час це питання постане більш гостро для всіх нас. І завдання зі збереження води як основи життя на Землі для кожного повинно стати головним.

Забезпечення громадян доброякісною водою є одним із пріоритетних завдань нашого Новосанжарського міжрайонного управління водного господарства, в зоні обслуговування якого знаходяться 9 районів Полтавської області, у тому числі й Кобеляцький, на території якого, в селі Світлогірське, розміщений підрозділ Новосанжарської експлуатаційної дільниці. 17 працівників ведуть нагляд за збереженням державного майна та підтримують його технічний стан. Нещодавно підрозділ очолив Юрій Бовкун.

Спеціалістами нашого управління постійно ведеться робота у напрямку інформування населення, профілактичні бесіди з учнями шкіл стосовно питань бережливого та раціонального використання водних ресурсів.

Велику роботу проводить Кобеляцька РДА, у співпраці з якою постійно перебуває управління. Виділяються кошти на очистку русел річок, інших водних об'єктів, капітальні та поточні ремонти діючих водогонів та прокладання нових.

Колись давно сказав один відомий в історії державний діяч: «Ми пізнаємо справжню ціну води, лише коли криниця пересихає».Тож давайте віддамо належне найціннішому скарбу, подарованому нам природою — воді! Щоб у майбутньому вона не стала привілеєм для «вибраних», а була доступна в повному обсязі для всіх і кожного.
 


Автор: Володимир КАЛЮЖНИЙ, провідний інженер-гідротехнік Новосанжарської експлуатаційної дільниці


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 травня 2012, 10:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації