Вхід | Реєстрація

Похід на пляж обійдеться у 200-400 гривень

Похід на пляж обійдеться у 200-400 гривень

Кінець весни, але все більше відчувається прихід справжнісінького літа. Сонце все більше припікає, а річка вабить своїми теплими водами. Новосанжарці уже відкрили купальний сезон: активно купаються і загорають. Усе більше новосанжарців задумуються про похід на пляж. Що ж з собою брати на пляж і в скільки обійдеться необхідний мінімум речей у грошовому еквіваленті? Про це ми вирішили дізнатися на центральному ринку містечка.

Отже, для початку ми вирішили придбати сонцезахисні окуляри. Звісно, ми їх будемо знімати, щоб позагорати без них, але коли в очі світить сонце і це приносить дискомфорт, вони вкрай необхідні. Біля входу на ринок бачимо заповітні окуляри. На лотку розташовані найрізноманітніші їхні види. Саме про них нам детальніше розповіла продавець Оля:

— Найбільше зараз беруть окуляри типу «капельок», «ретро 80-ті», «класичні», «полароїд».
Жінка також розповіла, що великої різниці між чоловічими і жіночими окулярами немає. На жіночих є, наприклад, якісь суто жіночі елементи, приміром, стрази. Ціни на жіночі окуляри варіюються від 80 до 150 грн.; чоловічі — від 40 до 150 грн. Дитячі окуляри коштують — від 40 грн. і вище. Можна знайти і дешевші варіанти сонцезахисних окулярів. Лишається тільки питання — чи якісніші? Ціна окулярів залежить від якості складу, рівня захисту від шкідливого сонячного світла для очей. Продавець запевняє, що окуляри по 40 гривень, які є пластиковими, очі від сонця, здається, захищають, але насправді захисту, такого, як скляні, не мають. Чим вища ціна на окуляри, тим якісніші матеріали з яких вони зроблені, а, отже, мають більший захист.

Наступним предметом пляжного набору стає, звичайно ж, купальник. Ми натрапили на розкладку, де була велика розмаїтість вибору потрібного нам товару. Очі просто розбігалися, адже були і відкриті, і закриті купальники, однотонні та барвисті. Продавець зауважує:

— Багато покупців прохають, щоб купальники були з шортиками, бікіні. Відкриті купальники купляють і молоді жінки, і представниці старшого віку. Хто більше комплексує, той купляє закриті купальники.
Ціни на них варіюються від 80 грн. до 200 грн. Ціна залежить від фасону, кількості матеріалу, витраченого на купальник. Продавець говорить, що поки що дорожчих моделей немає, але ще, можливо, завезуть. Дитячі купальники коштують від 60 до 90 грн.

На відміну від багатого вибору дитячих та жіночих купальників, чоловічі плавки у продажу… були відсутні. За словами продавця, цю несправедливість буде виправлено, адже їх повинні завезти найближчим часом. А справжній ажіотаж на купальники ще не почався.

Щоб не ходити по гарячому піску босими ногами, нам знадобляться, як говорить пересічний новосанжарець, «шльопки», а це 20-25 грн. з вашої кишені, або зручні «в’єтнамки» — 60 грн. Останні є не просто однотонних кольорів, а з яскравими малюнками.

Для повного задоволення від загорання сонечку нам просто необхідний крем для засмаги. Він повинен уберегти нас від обгорання і подарувати гарний колір шкіри. Продавець, яка роками продає креми подібного типу, говорить:

— Люди намагаються купляти креми дешевші та з більшим ультрафактором — захистом від шкідливого випромінювання. Найменший рівень захисту —10, такі коштують дешевше. Є і з вищим захистом — 50-60, зазвичай, вони й дорожчі — від 17 до 70 грн.

Продавець запевняє, що креми дійсно рятують від обгорання, що підтверджено її покупцями. Крім цього, є й водостійкі креми.

Говорить, що креми вже почали купляти. Найчастіше купляють сонцезахисні креми «NIVEA», « Еффект», «Sun Energy».

Отже, ми вже практичні готові до пляжного сезону. Мінімально така базова закупка на базар обійдеться нам приблизно у 200 грн., максимально — більше ніж у 400 грн. Ми привели, на наш погляд, необхідний мінімум речей. А ще, як ви розумієте, можна купити крислаті капелюхи, парео… І ще купа всього, що можна взяти з собою на пляж. Питання в іншому: скільки ви можете дозволити витратити на пляжний сезон так, щоб ці витрати боляче не вдарили по вашому бюджету? А доки ви думаєте, хтось, скупившись, уже лежить на новосанжарському пляжі і загорає на теплому пісочку або купається  в чистих водах Ворскли.
 

 

Як правильно підібрати сонячні окуляри?

Для початку спробуємо визначитися з матеріалом. Основні критерії вибору — екологічність і безпека. Сьогодні виробники приділяють цьому питанню дуже пильну увагу. Матеріал для оправи повинен бути легким і гіпоаллергеним, а лінзи забезпечувати надійний захист очей від ультрафіолету.

Офтальмологи радять вибирати сонячні окуляри нейтральних кольорів, що не дратують очі і не впливають на сітківку: сірого або коричневого.

Тепер виберемо виробника і розглянемо маркування. Якісні сонячні окуляри обов'язково мають сертифікат, в якому відображена вся необхідна інформація. У першу чергу — здатність поглинати ультрафіолет. Значком UVA позначається ультрафіолет типу А (небезпечний для кришталика і сітківки, прискорює розвиток катаракти), а позначкою UVB — типу В (небезпечний для рогівки і погіршує зір у цілому). Чим вище на окулярах показник UVB — тим, природно, краще. Маркування на кшталт «100 % ultraviolet protection» на пластикових окулярах саме по собі насторожує, тому що всім відомо, що повністю ультрафіолет нейтралізує тільки скло. Для пластику вважається гарним показник у 80-90 %.
Спектральні вимоги до окулярів регламентуються ОСТами, ГОСТами та іншими стандартами, різними залежно від країни-виробника. Найкращими вважаються сонячні окуляри, відповідні британському стандарту BS 2742, німецькому DIN 58217 і американському ANSI Z80. Випишіть собі ці назви і шукайте маркування на виробі! Якщо букви або цифри в назвах стандартів переставлені місцями — ви розглядаєте неякісні сонячні окуляри!


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 травня 2012, 09:58 | Нові Cанжари | Суспільство


1. водій / 28 травня 2012, 10:55
Роза.... при всій до Вас повазі - зізнаюся, більша частина всього що вище х.з. що.

До речі, не поважав би я Вас, не зізнався би. Та зізнався бо вірю що Ви розумна жінка у котрої глузд буде вище над емоціями, аби все вірно зрозуміти. От і довірив Вам таке зізнання. Не розчаруйте мене, плиз.

дякую

Змінено 28.05.2012, 10:57
2. РозаТуманова / 28 травня 2012, 11:18
1. водій пише:
«вище х.з. що»

А можна поконкретніше, що саме Ви маєте на увазі? Обґрунтуйте. Дякую :)
3. New York / 30 травня 2012, 06:46
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
3. Микола Гузченко пише:
«До цього критика або ігнорувалась, або її автори тупо посилались нахуй. Оцю відповідь, блять, треба роздрукувати і повісити перед носом кожного журналіста, щоб він знав як правильно реагувати на подібні коментарі.»

Немає нічого дивного в тому, що критика від незнайомих осіб з інтернету ігнорується або шлеться нахуй. Особливо, коли ця критика набуває маніакального окрасу з елементами переслідування.
Найдієвіша критика — це та, що виходить від знайомих, компетентних людей (редактора видання, наприклад). І викладена вона має бути в коректній формі, без образ та злобних подйобок. Такою є корисна критика.

Ось, наприклад, в цьому конкретному випадку автор може сміливо ігнорувати "критика". Критик в коректній формі відреагував на статтю, але не вказав, що саме йому не сподобалось. Тобто просто зіпсував настрій і робочий дух автору.
4. водій / 30 травня 2012, 08:32
2. РозаТуманова пише:
«А можна поконкретніше, що саме Ви маєте на увазі? Обґрунтуйте. Дякую :) »
коли я починаю це робити - складати текстовку так чи інакше, мною починаю заволодівати глибокий дискомфорт - так специфічно мені сприймається даний випадок. Тим більше що дведеться зачепити ще декого... Роза судіть як знаєте, не зміг та і все.

За що хочу вибачитись, що перед Вами жінкою явно "загрубив" свій вислів, хай навіть у скороченому вигляді. Та по суті зауваження, всеж від сказанного не відмовляюся. Ще чуть чуть, і буде не гірше а ніж я можу написати комент коли заходжу сюди не сам, а у парі з веселим настроєм. Алеж ви писали статтю на тверезу голову...
5. New York / 30 травня 2012, 19:54
6. водій / 31 травня 2012, 08:31
зараз всеж таки спробую якось уконкретнити свою реакцію на цю статтю, котру висловив на початку, так щоб було помякше і нікого не зачіпати. Ну чи більше узагальнено, без деталей.

Роза, по перше тематика ні про що. Для маси читачів, вона.. ну фактично не актуальна. Але якщо вже на те пішло, то по друге, багато деталей статті.. дуже мягко говоря.. "не в ту стєпь".

Потім, Ви зараз розповіли як Ви збирались на пляж у своєму конктерному випадку. Так от як би саме так і називалася стаття, то уже багато у чому, це була б інша справа. Не в усьому, але багато у чому.

Розі далі - похід на пляж у 400 грн. вам не обійдеться, як і більшості людей. У таку суму вам обійшлося поповнення домашнього господарства речами, котрі зокрема можуть знадобитися для походу на пляж - ось це інша справа. А можуть і не знадобитися, якщо говорити за массу читачів котрі вас читатимуть - ось на що орієнтир, зновуж Роза (стаття у газеті, це не стінка у Контакті, де ви викладаєте на загальний розсуд своє власне життя та його позиції - не путайте). А якщо навіть і знадобляться, то купуються ці речі не кожного разу коли ви йдете до річки, а раз на певний період. А тому купівля всих цих речей, не може собою являти вартість походу на пляж, ні по якій логіці. І розуміння всього цього Роза настільки явне, що при чтиві статті, в котрій автор схоже цього не розуміє, хочеться трішки посміхнутись.

пс. Вище викладена писанина 80% того, від чого я ледве перечитав статтю, поглиблюватись не можу - вибачте.
Мені і так уже пітно - одне лише писання українською для мене чого варте... хай би воно луснуло простіть мене.
7. водій / 31 травня 2012, 08:35
поправка: Вище викладена писанина, лишає по за собою ще 80% того, від чого я ледве дочитав статтю, і виявляє лише 20%. Поглиблюватись в остальні 80% не можу - вибачте.
8. водій / 31 травня 2012, 22:07
Первое. Название статьи, не сходится с тем, о чем в ней пишется на самом деле.
Сейчас я приведу два варианта названия, оба в преувеличенном формате. В преувеличенном для того, чтоб явнее ощутить тот самый момент ошибки. И сделаю это по схеме сравнения, в котором все познается.

Предлагаемый вариант:
"Шановні читачі! Розповім вам як я готувалася до першого, у цьому сезоні, походу на пляж. Розповім у які суми це обійшлося в моєму випадку, та ще деякі речі, про котрі я дізналася походу – тонкощі у виборі окуляр, трусиків бікіні, тощо".

Вариант как в статье:
"Шановні читачі! Як не крути, любому із вас похід на пляж обійдеться аж у цілих 400 гривень! Майте на увазі! Для тих хто не вірить, нижче мій приклад, на котрому я це перевірила".


Второе. Очень много текста ни о чем.
Опять сравнение двух примеров, в преувеличенном формате каждый.

Вариант первый, как в статье:
"..... чвірінкають горобчики, літають метелики, жужать пчолки, пахнуть цвіточки, сонячні промені зігрівають так що вже можна не вмикати газ, народу на вулиці серед дня не дуже багато, від такої спекоти хтось сховався у будинку, хтось у цвітучих пахучих кущиках ....
-
-
.... судячи з усього вже можна йти на пляж".

Вариант второй:
"Місяць лише травень, а сонечко припікає як у добрі часи у липні - пляж битком переповнений".

Роза, краткость сестра таланта. И наоборот. Это конечно же не значит что Лев Толстой бездарь, потому что его роман "Война и Мир" растянулся на тома Посилання на ru.wikipedia.org Понять нужно следующее - если материал будет большого размера, но это будет за счет наполнения разными сюжетами, каждый из которых будет изложен вкратце, но по сути, это будет интересный, содержательный, наполненный материал, как бы велик он не был. Именно за счет такой формулировки, выше упомянутый роман, даже я, Лацюга с большой буквы, прочитал уже раза 3, и прочту видимо ещё столько же. Но если размер будет за счет растягивания одного сюжета на несколько томов, как у вас в статье, это будет нудота, которую я читал через строку, а местами и через две. К слову – обычно такое происходит когда писать надо, но писать нечего. Роза, не беритесь за клавиатуру (раньше брались за перо), если нет материала. Не ищите материал целенаправленно, потому что есть такой кусок работы. Не переводите качество, в количество.

И последнее Роза. После моего первого комментария, вы попросили меня обосновать такой свой вывод, что конечно же логично. В итоге, так или иначе, где то с горем пополам, но получилось вот что есть. Извлекли ли вы из всего этого что либо полезное, или нет…

Но Роза, понимать нужно то, что этого обоснования, даже такого, могло бы и не быть…. Знаете почему? Потому что изложить обоснование, сделав это пунктуально, корректно, доходчиво, нужно быть почти аналитиком (а может и не почти), и хорошо знать суть дела, темы которого это касается. За это даже деньги платят, на это учатся! Веду я к тому, что в следующий раз, когда человек вам скажет что статья ерунда, но обосновать этого не сможет, понимайте пожалуйста, что это вовсе не значит что он бредит, или ему не о чем поговорить. Среди читателей газеты, наберется уйма тьмущая таких, которые вам скажут что та или иная статья ерунда. И обосновать этого и не смогут даже одним словом, но тем не менее будут правы.

Вам на тест драйв предоставили машину – я прочитал вашу статью.
Вы ответили что машина ерунда – то же самое я ответил о статье.
Но когда дело дошло до обоснования, вы молчите, потому что не можете заметить такие нюансы как неправильная настройка подачи топлива, неправильный ход подвески, неправильная балансировка кузова, малая информативность руля… потому что во всем этом вы в ноль… Так что же тогда, ваш вывод не обоснован? Игнорировать его? Это на будущее, когда очередной раз у кого то попросите обоснования.

p.s. Повторюсь, выше, речь идет о 20%, которые я могу себе позволить вскрыть. И конечно же, это лишь мое мнение.
9. Микола Гузченко / 1 червня 2012, 10:57
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
8. New York пише:
«Не все так просто. Професіонали із комерційних структур не звертають великої уваги на пиздьож в неті, бо добре знають, що люди "голосують рубльом".»

Ага, ну да... "Мамі понравилось, жінці понравилось, компетентним людім понравилось - значить можна запускать в проізвоццтво новий Фольксваген. А те, шо журналісти пишуть і споживачі в неті - то то все злосний пиздьож. Вони, суки, про ефектність думають, а не про ефективність". Ну да, досить професійно. )
Нью, той-таки Фольксваген зроду не запустить в серійне виробництво машину, не почитавши пиздьож в неті. Саме тому будь-який вмєняємий автозавод спочатку робить прототип майбутнього автомобіля і везе його на автосалони в Детройт, Франкфурт і Женеву, щоб послухати, що люди скажуть. І лише якщо людям понаравицця, модель матиме майбутнє у вигляді пробної партії в 10 штук. Її роздадуть на розтєрзаніє не професійним інженерам, а злобним журналістам, дилерам усяким і представникам споживчих товариств. Вони на машинах поїздять і понаписують злобні ефектні гнітючі статті, які потім уважно перечитаються інженерами. І ті знову будуть щось міняти, переробляти, удосконалювати.
Нью, жоден довбойоб не чекає голосування рубльом - спочатку вивчається думка людей.

4. New York пише:
«Найдієвіша критика — це та, що виходить від знайомих, компетентних людей»

З тобою, до речі, згодна українська власть. Сидить Янукович і думає: "Рєнат Лєанідичь даволєн, жена давольна, дєті давольни, дєпутати давольни - от і харашо. А са всємі астальнимі я нє дружу - ані злиє, нєкорєктниє і так і норовят пад’єбать. Пшлі ані нахуй".

Змінено 01.06.2012, 10:57
10. KING / 1 червня 2012, 12:01
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
12. Микола Гузченко пише:
«І ті знову будуть щось міняти, переробляти, удосконалювати. »

І тим не менше вони також раз по разу якесь гімно випускають, а потім цілими партіями відзивають назад і доробляють. Наші просто роблять простіше - "гімно випустили? Ну і хуй з ним, їздьте на тому, що купили".
11. водій / 1 червня 2012, 20:49
А ота дівчина хоть знає що її в такому вигляді виставили на цих сторінках? Тільки мені так здається, чи іншим також?, що її мабудь місяців два на воді та сухарях тримали, а тепер випустили торгувати окулярами. Щоки попровалювались, лиця майже немає... Ви видалили б її фотку, від гріха подалі. Самі фокайтесь якщо вже на те пішло.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації