Вхід | Реєстрація

31 травня — День без тютюну

31 травня — День без тютюну

Дата 31 травня перш за все пов'язана з курінням. І вона відзначалася, як день боротьби з курінням. А сьогодні її швидше називають днем некуріння — днем без тютюну, днем відмови від тютюну. Відмовившись від куріння, у виграші будемо ми всі.

Завдання цієї дати — в черговий раз переконати, умовити, роз'яснити, що куріння — це тільки шкода, загроза для здоров'я, передчасне старіння. До речі, останнє хай буде черговим нагадуванням для дівчат і жінок. Абсолютно нічого додати до всього, що кажуть, показують і пишуть про згубність тютюну. Уже пройшло стільки століть його існування, а точніше — його вживання, але до цього часу вченим усієї земної кулі не вдалося відзначити хоч якісь позитивні дії цього зілля.

Тютюн залишається універсальною отрутою, наркотиком, який прив'язує до себе кожного, хто пристрастився до нього, і має руйнівну дію на організм людини. Смертність від раку легенів у курців у 20 разів вища, ніж у тих, хто не курить. Ці люди у 13 разів частіше страждають на стенокардію, ще більше — на гіпертонію. Цей перелік можна продовжувати до безкінечності.

Кожні 6,5 секунд від хвороби, пов'язаної з курінням, помирає одна людина. Щорічно тютюнокуріння забирає життя близько 200 тисяч українців та 4,9 млн. населення всієї планети.

Це і є аргументоване твердження, аксіома: кидайте курити, це ніколи не пізно, і подайте приклад не лише нашим дітям, а взагалі всім оточуючим. Відмовившись від цієї згубної звички, у виграші будемо ми всі.


Автор: Ольга Няйко, лікар-нарколог ЦРЛ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 травня 2012, 16:25 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації