Вхід | Реєстрація

25 травня міліціонери ловили незвичайного порушника

25 травня міліціонери ловили незвичайного порушника

Історія, яка розпочалась із проблемної ситуації, закінчилась ледве не голлівудським хепі-ендом. Такий собі суцільний п’ятничний позитив.

Близько 19-ї години вечора у п’ятницю, 25 травня, до чергової частини кобеляцького райвідділу внутрішніх справ надійшло тривожне повідомлення. Телефонувала жителька Кобеляк, яка мешкає в приватному будинку, що в мікрорайоні Бабенкова яма. Жінка повідомила, що на одній із вулиць з’явився величезний собака. За її словами, це був пес породи Кавказька вівчарка. Ці собаки славляться своїми розмірами і досить агресивним норовом. Саме тому жителі мікрорайону поховались за парканами і вирішили попросити допомоги у міліціонерів.

На місце одразу виїхав черговий наряд правоохоронців. Вони дійсно побачили величезного волохатого пса, який неспішно чимчикував по вулиці. А через паркани за цією прогулянкою спостерігали і дорослі, діти. І хоча пес агресивності не виявляв, його габарити викликали занепокоєння навіть у озброєних міліціонерів. Тим більше, що намордника на собаці не було, а визначити, якої вона породи, правоохоронці із чергової групи одразу не змогли. Тоді вирішили викликати для консультації Тараса Несторика, який відомий своєю любов’ю до собак. Розповідає Тарас Несторик: «Мені сказали, що там розгулює чи то «кавказець», чи «московська сторожова». Я приїхав, глянув, а то сенбернар. Щоправда, величезний. А сенбернари — вони ж відомі, як «добряки».

Собака, виправдовуючи славу своєї породи, дійсно вів себе дуже дружелюбно. Він пішов на контакт із людьми, замахав хвостом. Зрозумівши, що ніякої загрози для оточуючих пес не представляє, міліціонери почали вирішувати наступну проблему — де ж його розмістити. Не в камеру ж тимчасового утримання саджати. Тарас Несторик зателефонував секретарю міськради Сергію Галушко. «Саме до нього стікається інформація від волонтерів, які опікуються бродячими тваринами», — пояснив Несторик. — От Галушка ми й попрохали знайти тимчасовий притулок для сенбернара».

Через десять хвилин Галушко зателефонував міліціонерам і сказав: «Везіть до мого тестя, Олександра Паліївця. Я домовився, собаку розмістять у вольєрі». Але одразу ж виникла нова проблема — як завантажити величезного пса в машину. Врешті-решт міліціонери склали задні сидіння в «Ниві» і почали процес завантаження. «Один передні лапи вклав у машину, інший підпихав ззаду», — згадує Несторик. Сенбернар не пручався. А коли машина поїхала, зручно вмостився на задньому сидінні і навіть дружелюбно лизнув водія Леоніда Діхнича.

У такий же спосіб собаку вийняли з машини і завели у вольєр. Наступного дня сенбернар вже став улюбленцем сімей Паліївців і Галушок. А подивитись на диво-пса сходились ледве не всі мешканці прилеглих будинків.

Одразу ж розпочались пошуки власника собаки. Сергій Галушко звернувся за допомогою до Романа Горбенка, депутата міськради, який «закріплений» за мікрорайоном Солонці та Бабенкова яма. Той терміново провів розслідування і дізнався, хто в цій місцевості утримує сенбернара. І вже в суботу Бокс, саме так звуть собаку, зустрівся із своїм господарем.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 травня 2012, 12:26 | Кобеляки | Цікаве
1. Ольгя / 31 травня 2012, 13:48
Мда... Кобелякі жгут! Нерозпізнати і злякатися сенбернара треба вміти...
В принципі і кавказець, який СПОКІЙНО ЙДЕ ВУЛИЦЕЮ - не привід для паніки...
)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації