Вхід | Реєстрація

Причина – у нас

Цього тижня один вельми розумний чоловік пояснив автору, чому результат виборів буде доволі передбачуваним, а зміни у суспільстві так і не відбудуться. Причина тут не у поганих і нечесних політичних партіях, не в кандидатах, які звично і безпардонно купують голоси за пакет гречки. Причина — у нас самих. Насправді це не політики не доросли до кращого життя, це наша психологія за останні роки ані трохи не змінилася.

Ми на всі боки шпетимо нинішніх депутатів, міністрів та чиновників. Із неприхованою ненавистю перераховуємо їх незаконно зароблені статки, обговорюємо вартість їх непомірно великих будинків, шикарних яхт та блискучих автомобілів. Ми засуджуємо їх за те, що вони крадуть мільйони та мільярди тоді, коли пенсіонери, студенти, молоді сім’ї по всій країні ледь зводять кінці з кінцями. Нас обурює той факт, що сини і доньки українських можновладців учаться в найпрестижніших навчальних закладах світу. А самі чиновники разом із родинами регулярно відпочивають на Канарах, Мальдівах чи Сейшелах.

Коли ми про усе це говоримо, нас охоплює праведний гнів на нечесних і нахабних чиновників і політиків. Але потім підходить хтось і говорить таку фразу: «А якби ти туди потрапив, то що — не крав би?» Першою реакцією, як правило, буває непідробне обурення: «Та як ви можете?! Я ж не такий, як вони!» А чи так? Може, ми саме тому так і злостимося, бо хочемо, щоб усе вищеперелічене було у нас. Хіба ми самі, нехай потайки, не мріємо про те, щоб потрапити кудись поближче до державної годівниці і зажити якнайкраще за найкоротший термін? Хіба не спокусливо, отримавши, приміром, крісло депутата Верховної Ради, зайнятись облаштуванням свого власного добробуту, а потім і добробуту власних дітей? Ти зрідка ходиш на роботу у сесійну залу, їздиш і літаєш по країні за державний кошт. І потихеньку (чи доволі швидко) накопичуєш статки. Ти займаєшся власним прибутковим бізнесом, під який приймаєш закони разом із своїми однопартійцями. І зовсім не думаєш про виборців, які обрали тебе на цю посаду. Ти захищаєшся депутатською недоторканістю і можеш безборонно порушувати Закон — у цій країні тобі дозволено все. Від такого дійсно може запаморочитися у голові.

Один знайомий колись розповідав про чоловіка, який балотувався у депутати Верховної Ради і таки туди потрапив. У період агітації він багато їздив по своєму округу і обіцяв людям виконати те чи інше їхнє прохання — провести воду, полагодити дорогу, збудувати дитячий садок. Але потім цей чоловік потрапив у Київ, спробував життя народного депутата і… «Там такі можливості відкриваються, що забуваєш про все! Там зовсім інше життя!», — пояснював цей депутат пізніше моєму знайомому. І знайомий його зрозумів.

Так, зрештою, чинить і більшість з нас. Ми обираємо людей, які потім нас обкрадають, і вважаємо це нормальним. «Адже на його місці так вчинив би кожен». У цьому і є головна проблема вибору і виборів. Коли ми, нарешті, зможемо змінити власну психологію, тоді, можливо, перестанемо обирати до влади брехунів, крадіїв та хитрунів. Які, прийшовши до влади, будуть думати лише про власне збагачення, а не про добробут країни в цілому.

Як не прикро, але осінні вибори до парламенту навряд чи щось змінять. Не тому, що не змінилися політики. Тому, що не змінилися ми…


Автор: Володимир Паршевлюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2012, 08:43 | Полтавщина | Редакційна


1. водій / 1 червня 2012, 10:21
1. Володимир Паршевлюк пише: « Коли ми, нарешті, зможемо змінити власну психологію, тоді, можливо, перестанемо обирати до влади брехунів, крадіїв та хитрунів. Які, прийшовши до влади, будуть думати лише про власне збагачення, а не про добробут країни в цілому.»
Чуть чуть не так. Коли ми змінемо нашу психологію, ми кому б то не було із обраних, не дозволимо бути брехуном, хитруном, крадієм, бо примусимо його боятися!!! ставати на такий шлях. Авторе ви ж зараз самі говорили, що хтоб туди не попав, стане таким сяким... що так і є. От же справа не у обраній людині, а у вседозволенні, котре ми дпускаємо. Допускаємо через свою... мяко кажучи "мирну психологію".
2. Koxa / 2 червня 2012, 11:53
Та ні Володю, люди змінилися в Україні... І, в свідомості, і освіченості, і в поколінні.. Бо, навіть природньо-часова переміна змінює геть УСЕ...
А, змін "на краще" ми не відчуємо лише по одній причині, що немає механізму контролю за "обраними".
Лише, коли чиновники й можновладці будут підзвітні тим, хто їх обирав, і м’яко кажучи, боятимуться кнута від виборців, тільки тоді, щось зміниться у нашому Гандурасі. А так, з Вами згоден - як не прикро, а осінні вибори до парламенту нічого не змінять...
3. водый / 2 червня 2012, 19:02
3. Koxa пише:
«змін "на краще" ми не відчуємо лише по одній причині, що немає механізму контролю за "обраними". »
...правильно, тоб то немаэ нас самих. Ми повинны бути механызмом контролю, але нас в такій якості не ыснуэ.. Як контролери, ми ноль...

"Народ не имеющий национального самосознания - есть навоз, на котором произрастают другие народы" ось ядро нашого рывня. Ми живемо тим життям, на котре заслуговуэмо.
4. Майстер / 2 червня 2012, 22:23
1. KING пише:
«Пройшов час і автор озвучив мої слова у редакційній. Переосмислив і погодився?:) »

Так, переосмислив.
Ні, не погодився:)
5. KING / 3 червня 2012, 01:38
5. Майстер пише:
«Ні, не погодився:) »

То значить це просто тобою озвучена думка, з якою ти не згоден?.. Цікаво
6. koriolan / 3 червня 2012, 10:39
По-моему, Ваш "вельми розумний чоловік" не совсем розумный.
А куда же тогда отнести неподкупного Робеспьра, Ленина, Сталина, бессребрянника Дзержинского и других борцов за Идею.
Такие люди - соль земли и они вершат судьбы корытных. Зловонное болото, в которое попал вождь-метеор, закипает. На столетия оно превращается в источник чистой воды.
Дерьмо смотрит на людей глазами дерьма. Но его участь предопределена. Вопрос только во времени. Часто не скорого. Статьи подобного рода бег времени только замедляют.
7. Чудо Юдо / 3 червня 2012, 17:40
7. koriolan пише:
«неподкупного Робеспьра, Ленина, Сталина, бессребрянника Дзержинского и других борцов за Идею»

Це ті, революцію яких проспонсорувала Германська імперія? Да, каби мені дали гроші і владу я б також залюбки якусь свою Ідею штовхнув би
8. водій / 4 червня 2012, 12:43
Автор: Володимир Паршевлюк пише:
"Цього тижня один вельми розумний чоловік пояснив."
Цього тижня, у документальному фільмі, вчений, від свого імені, висловив приблизно наступне (перескажу приблизно його слова):
Ми важаємо що живемо в епоху інформації та електронних технологій. Та це не так. Насправді ми живемо в епоху енергетичної залежності від нафти та газу. А точніше від людей, котрі складають 1% населення усії планети, котрі контролюють цей енергоресурс нашої планети. Але хочуть вони того чи ні, вичерпання цих ресурсів уже видно неозброєним оком, а ще видніше глобальне потепління котре вони спровокували парниковим вуглекислим газом. Не забаром - кінець цієї епохи. Та після завершення контролю вуглеродних ресурсів, слідом за ним настане контроль водних та харчових. Із їдою та питною водою буде відбуватися точнісінько те саме що зараз із нафтою та газом.

Тепер від себе. Повірити у вище сказане туго.. навіть на паранойу похдить. Але людина котра висловила таку думку.. Дай Боже щоб це було помилкою. Та якщо це виявиться правдою, тоді Україна... одне із найперспективніших "нафтових родовищ". Розумієте?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації