Вхід | Реєстрація

Про користь зошита

Нарешті почали збуватися мрії і побажання автора цих рядків. А то інколи думаєш: «Навіщо вся ця писанина? Навіщо всі ці заклики до прояву свідомості та громадянської активності?» Все одно на них ніхто не реагує. У кращому випадку обговорять десь у себе на кухні статтю та й забудуть про неї наступного ж дня.

Та ось зайшов до редакції чоловік, щоб дати оголошення. Його в нього благополучно прийняли, а він і каже: «А оце ж завтра минає місяць з того дня, як кобеляцька міська влада обіцяла «лежачих поліцейських» по вулиці Щорса зняти». Й іронічно так перепитує: «Так що, завтра зноситимуть, чи сьогодні встигнуть?»

Не запитував чи запам’ятав чоловік дату даної обіцянки, чи записував. Це — не так важливо. Важливо те, що він веде контроль, він запитує, він нагадує. Одразу згадалась вже давня редакційна, в якій мова йшла про необхідність всім українцям завести зошита і занотовувати в нього дані владою обіцянки. А потім аналізувати, що виконано, а що залишилось пустим потрясінням повітря.

А коли настане час вибору діставати того зошита із шухляди, дивитись в нього і приймати свідоме, аргументоване рішення. Виконав — голосую за тебе. Не виконав — вибач, посунься, нехай інший владні функції виконує. Ох, якби вже зараз ті зошити в нагоді стали. На носі ж вибори до Верховної Ради. От би й запитати у тих, хто останні кілька років у парламенті байдики бив: «А де обіцяне?» Я б, наприклад, за жодного з діючих депутатів, особливо тих, хто належить до партії влади, не голосував би принципово. Адже всю свою каденцію, щодня і щогодини, ці, з дозволу сказати, парламентарії, свідомо і цинічно, на очах свого народу і всього світу порушували Конституцію. У чому? Та вони ж голосували за себе і за «того парня». У залі сто чоловік, а на табло 250 «за». Тобто, ці люди приймали свідомо незаконні рішення. Для мене — це принципово. Для когось — важливіше питання про мову, пенсію, недоторканість, щось інше.

А тепер повернемось до «поліцейських». Вже через кілька хвилин питання про них було переадресоване секретарю міськради Сергію Галушко. Він запевнив, що пам’ятає про обіцянку і рішення виконкому. І сказав, що тільки-но в бюджеті з’являться гроші на ремонт доріг, «поліцаїв» демонтують. Орієнтовний термін — червень-липень 2012 року. Запам’ятали? Ні? То запишіть!


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2012, 09:37 | Кобеляки | Редакційна
1. koriolan / 3 червня 2012, 10:04
Тетрадью меча не перерубишь. Железо может рассечь только железо. А оно пока по твердости нечто коричневое напоминает.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації