Вхід | Реєстрація

У Бутенках відбулось прощання з початковою школою

У Бутенках відбулось прощання з початковою школою

У місцевій школі для колишніх четвертокласників організували своєрідний міні-випускний. Головними дійовими особами на ньому були самі учні.

Колишні учні четвертого класу того дня продемонстрували неабиякі артистичні таланти. В ході святкового дійства їм кілька разів доводилось змінювати сценічні костюми і перевтілюватись у співаків, танцюристів та декламаторів. Зі сцени лунали сучасні та народні українські пісні, хвацько витанцьовували ковбої.

А завершилось дійство ліричним прощальним вальсом. Напевне єдиним недоліком свята була обмежена кількість учнів-хлопчиків. Їх у класі лише четверо. А дівчаток — дванадцять. Але й ця диспропорція стала приводом лише для веселих жартів. Дівчатка зі сцени римували: «Доведеться кавалерів в інших класах пошукать». Дісталось того дня «на горіхи» і батькам учнів. Тим, хто належить до чоловічої статі. Діти весело розповідали про зайнятість своїх татусів. Мовляв, тим потрібно і газету почитати, і телевізор подивитись, і на рибалку сходити. Де вже там знайти час на виховання своїх малюків. Натомість про матусь говорили з виключною шаною. Як і про свою першу вчительку.

А вона, Юлія Дорофієнко, перебуваючи поряд зі сценою, ніби знаходилась на ній. Вона й раділа, і хвилювалась, і співала, і танцювала разом зі своїми вихованцями. Недарма ж діти називали її другою мамою. А татом нарекли Володимира Калюжного, котрого їм представили як нового класного керівника. Ну, а директора закладу Григорія Журавля, як і годиться, нагородили почесним титулом дідуся.

Він, «дідусь» Григорій Васильович, виключно позитивно відгукнувся про роботу Юлії Дорофієнко, котра чотири роки опікувалась міні-випускниками і разом з ними організувала урочисте прощання з початковою школою. «Ви знаєте, в цьому класі вчиться дитина з особливими потребами. Від неї відмовились кілька педагогів, — розповів директор. А ця вчителька зуміла знайти підхід до дитини. Як і до всіх інших учнів. І клас цей винятково дружний. Дружать, до речі, і батьки».

Потрібно було бачити, як горіли очі у юних артистів, як вони хвилювались, як натхненно виступали, а в кінці з нетерпінням чекали коли їм вручать неофіційні ордени та дипломи про закінчення початкової школи. Це для дорослих ті звання неофіційні. А для діток титул «Відмінниця» і «Кращий спортсмен» дуже багато значить. Тим більше, що нагороди отримали всі без винятку.

Допомагали організувати святкове дійство і батьки. Активну участь у підготовці взяли Наталія і Світлана Ладатко, Наталія Труховська. А танці допомогла поставити Любов Жовтоштан.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації