Вхід | Реєстрація

Пройшла XVІІІ сесія Автозаводської райради м.Кременчука

Пройшла XVІІІ сесія Автозаводської райради м.Кременчука

31-го травня відбулася чергова XVІІІ сесія Автозаводської районної ради м.Кременчука. На сесії депутати заслухали звіти про виконання районного бюджету за І квартал 2012 року та про роботу організаційного відділу виконкому Автозаводської райради. Були внесені зміни до районного бюджету на 2012 рік, та до Положення про оргвідділ райвиконкому у зв’язку з прийнятим напередодні рішенням Кременчуцької міської ради щодо перерозподілу повноважень між міською та районними радами в Кременчуці.

Найбільш гострим питанням на сесії став проект рішення щодо відчуження комплексу будівель та споруд, розташованих по вул. 60-річчя Жовтня,79. Йшлося про приміщення колишнього дитячого садка ХК «АвтоКрАЗ», який був закритий у середині 90-х років, а в 1997 році у занедбаному стані переданий до комунальної власності Автозаводської районної ради. За поясненнями голови райради Володимира Коваленка, цей дитсадок у 1998 році вдалося передати в оренду Дніпропетровському університету економіки і права, який за власні кошти його відремонтував та відкрив у ньому свою філію – Кременчуцький інститут. В цьому навчальному закладі вже друге десятиріччя навчаються кременчужани. До речі, питання щодо відчуження було ініційовано саме на прохання керівництва Дніпропетровського університету імені А.Нобеля, яке має плани щодо поліпшення приміщення шляхом реконструкції.

Проектом рішення депутатам пропонувалося комплекс будівель та споруд по вул. 60-річчя Жовтня,79 включити до переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають відчуженню шляхом проведення аукціону та доручити відповідним службам райвиконкому провести приватизацію у відповідності з діючим законодавством. За словами заввідділу комунального майна та земельних відносин Автозаводського райвиконкому Євгена Ковніра, ця процедура передбачає спочатку визначення на конкурсних засадах ліцензованої організації, яка проведе оцінку нерухомого майна, а вже потім проведення аукціону Українською товарною біржею. В його умовах планується прописати вимоги щодо обов’язкового використання приватизованих приміщень в якості освітніх закладів. У депутатів викликало побоювання низька залишкова балансова вартість будівель – 38 тис. грн., але їм пояснили, що це бухгалтерський показник, і оціночна вартість приміщень, за якою вони будуть виноситися на аукціон буде на порядок вищою, хоча точну суму ніхто повідомити не зміг – адже це компетенція незалежного оцінювача.

На пропозиції окремих депутатів щодо передачі даного приміщення в комунальну власність міста для його подальшого переобладнання в дитсадок було згадано, що у вересні минулого року Автозаводська райрада вже передала місту приміщення дитсадка по вул.Петрусенко,11, яке звільнив орендар – Кременчуцький університет економіки, інформаційних технологій та управління. На реконструкцію приміщення колишнього дитсадка міська рада цього року грошей так і не знайшла, а планів щодо прийняття у власність та проведення реконструкції ще одного дитсадка у міської ради немає. До того ж питання продажу зазначеного комплексу будівель і споруд було погоджено з фондом міського майна.

Виручені кошти від відчуження об’єкту поступлять до Бюджету розвитку спеціального фонду бюджету Автозаводського району, і будуть використані за рішенням районної ради на потреби соціальної сфери району. Кошти Бюджету розвитку можуть використовуватися лише на проведення капітального будівництва, реконструкцію та ремонт комунальних закладів.

Після довгих обговорень рішення щодо відчуження комплексу будівель та споруд, розташованих по вул. 60-річчя Жовтня,79 було прийнято більшістю голосів. Депутати також розглянули на сесії низку земельних питань: про безоплатну передачу у власність громадян 23 земельних ділянок для будівництва та обслуговування індивідуальних жилих будинків і ведення садівництва, 7-ми – для будівництва індивідуальних гаражів, та про передачу 3-х земельних ділянок в оренду.  Всього на розгляд депутатів виносилося 14 питань.

Нагадаємо, що 29 травня на сесії Кременчуцької міської ради було прийнято аналогічне рішення щодо затвердження переліку об’єктів, що перебувають у комунальні власності територіальної громади м.Кременчука, та підлягають приватизації. Міські депутати без жодного обговорення внесли до приватизаційного переліку 24 приміщення, які планується продати через аукціон. Більшість з них стоять порожні і не мають орендарів. Ще 5 приміщень були внесені до окремого списку – на приватизацію шляхом проведення повторного аукціону за методом зниження ціни. Отже виходить, що наразі комунальні приміщення не користуються особливим попитом у покупців.


Автор: Віктор Крук


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2012, 19:40 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації