Вхід | Реєстрація

«Нам би ще по часах навчитись понімати!»

«Нам би ще по часах навчитись понімати!»

Чергова сесія Новосанжарської районної ради проходить уже традиційно — швидко, без тривалих обговорень та суперечок. Можливо, ще й тому, що цього разу найбільш резонансне питання — про реорганізацію Нехворощанської лікарні — зняли з порядку денного.

Сесія має розпочатись о 10:00. Але, хоч на годиннику вже 10:15, половина депутатських місць у залі лишаються порожніми.

— Немає фракції Партії Регіонів, — підказує один з депутатів від «Фронту змін», — мабуть, у них засідання фракції.

— Так чого вони раніше не могли зібратися — до початку сесії? — дивується і водночас обурюється його колега.

— Може, нам скоро кнопочки поставлять, як у Верховній Раді, щоб можна було і за тих, кого нема, голосувати?!

— Та які там кнопочки?! Нам би ще по часах навчитись понімати!

О 10:20 члени фракції Партії Регіонів заходять до сесійної зали. Голова районної ради Володимир Левицький швидко займає своє місце у президії та розпочинає сесію. Перед цим прохає у колег-депутатів вибачення за спізнення.

— У нас були збори фракції Партії Регіонів, — підтверджує він припущення опозиціонерів.

Один з депутатів неголосно висловлює своє незадоволення двадцятихвилинним спізненням «регіоналів». І це одразу помічає голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс.

— Я бачу, там є незадоволені, що ми спізнились. Так ми ж вибачились! — нагадує голова РДА.

— Якщо вибачились — приймається! — резюмує депутат від «Народної партії» Микола Воронько.
Ще на початку сесії Володимир Левицький пояснює колегам, що з порядку денного сесії виключили питання про реорганізацію Нехворощанської лікарні. Оскільки питання на комісіях викликало багато суперечок, його вирішили додатково вивчити, перш ніж виносити на розгляд депутатами ради. Виключили із порядку денного і звіт прокурора району Віктора Каралаша, оскільки виступати перед депутатами він мав особисто, але його викликали до Полтави.

На початку сесії з бюджетними питаннями депутатів ознайомила начальник фінансового управління Любов Кибкало. Вона, зокрема, зазначила, що на соціально-економічний розвиток району цього року надійшли значно більші кошти.

— Коли я почну називати суми, ви самі переконаєтеся, — запевнила Любов Яківна.

Далі впродовж кількох хвилин вона перераховувала кошти, які прийдуть у район на покращення соціального обслуговування, на забезпечення медикаментами, на завершення будівництва полігону, на придбання нової машини у комунгосп і так далі. Звичайно, депутати без обговорення прийняли такі приємні зміни у бюджеті.

Далі депутати заслухали звіт начальника Новосанжарського райвідділу міліції Сергія Махна. Він озвучив статистику скоєння злочинів за поточний рік. Зокрема, нагадав, що цього року в районі сталося 1 убивство, 1 замах на убивство та 1 пограбування. Усі три резонансні злочини були розкриті, винні встановлені. Наприкінці свого виступу Сергій Анатолійович підкреслив, що значну допомогу у розкритті злочинів правоохоронцям надають камери спостереження, встановлені на вулицях Нових Санжар.
Далі депутати голосували за понад два десятки питань практично без обговорення. Проголосували за створення на базі центральної районної лікарні комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги». Хоча перед початком голосування у декого були питання.

— Що це взагалі буде? — попрохав уточнити кунцівський сільський голова Анатолій Підтоптаний.

На питання відповіла головний лікар ЦРЛ Ольга Гиря. Вона пояснила, що центр повинен буде об’єднати усі 11 амбулаторій та 29 ФАПів, які існують у районі. Медичну допомогу населенню у цих закладах будуть надавати сімейні лікарі.

Коли питання порядку денного були вичерпані, Володимир Левицький звернувся до колег-депутатів. І попрохав їх звернути увагу на виконання ними своїх обов’язків. Як приклад, навів звернення депутата Сергія Бодака, який звертався до голови районної ради із проханням розібратися у суперечці земельного характеру, що виникла на території Великокобелячківської сільської ради. На це Володимир Левицький зауважив, що у кожного депутата є власний механізм вирішення таких питань. Починаючи від депутатського запиту як такого. Тому голова ради попрохав колег пам’ятати, що є не лише районна рада як колективний орган, а ще й окремий депутат, який повинен виконувати свої функції.

Наприкінці сесії до депутатів звернулися колеги новосанжарки Юлії Палько. У неї відмовили обидві нирки. Три рази на тиждень жінка повинна їздити до Полтави на гемодіаліз. Для операції на нирках Юлії потрібно 120 тисяч гривень, яких у її родини просто немає. Тому колеги звернулися до депутатів та всіх небайдужих із проханням допомогти молодій жінці. Вони надали реквізити відділення «ПриватБанку» у Новосанжарському районі для перерахування благодійних коштів для лікування Юлії Палько: р/р 29244825509100, МФО 305299, ОКПО 14360570. У призначенні платежу обов’язково вказати «Палько Іван Станіславович», картковий рахунок 4405 8858 2153 8805, ІПН 2712912554 (для приватних осіб достатньо вказати тільки картковий рахунок.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 червня 2012, 16:31 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації