Вхід | Реєстрація

У спорті ентузіазму замало!

Непідробним ентузіазмом до занять спортом захопили присутніх на прес-конференції в ІА «Новини України» директор Полтавської дитячо-юнацької спортивної школи №5 Василь Синиця та двоє спортсменів-чемпіонів Володимир Очкань та Олег Федорко. Кожен з них – людина відома в спортивному колі Полтавщини. Василь Синиця був головним тренером і засновником БК «Полтава-баскет», Володимир Очкань - майстер спорту міжнародного класу зі стрибків у довжину, учасник Олімпійських ігор в Сеулі 1988 року, Олег Федорко - чемпіон світу серед ветеранів спорту зі стрибків у висоту.
Спортсменам боліло говорити про проблеми в українському спорті, про відсутність технічного оснащення майданчиків для занять, зокрема, технічної спеціалізації у легкій атлетиці - стрибків у висоту. Але ж такими щирими були слова подяки меру міста, місцевій владі, спонсорам та меценатам, що дали змогу зворухнути з мертвої крапки у бік розвитку такий стабільний застій у легкій атлетиці міста. Першою ластівкою була заснована 2 січня 2008 року рішенням сесії Полтавської міської ради спеціалізована Полтавська дитячо-юнацька спортивна школа №5. В школі сьогодні діє 2 відділення: легка атлетика та дзюдо. Працює 14 кваліфікованих тренерів – викладачів з цих видів спорту. Серед них – заслужений тренер України, педагог-наставник багатьох учасників Олімпійський ігор, майстрів спорту міжнародного класу Василь Омельяненко. На даний час в ДЮСШ займаються 467 учнів спортсменів, з них 12 КМС, 8-І розрядників, 137-з ІІ-ІІІ та юнацькими розрядами.
Учні здобували звання чемпіонів України з дзюдо, зі стрибків у довжину, призерів змагань.. Призерами на міжнародних турнірах з легкої атлетики стали спортсмени: Кравченко Олександр, Блащак Тетяна, Федченко Владислав, Буряк Олександр, Гармаш Юлія, яка отримує стипендію міського голови. Цього року на змаганнях у Ялті із 168 спортивних шкіл України Полтавська ДЮСШ №5 була 17-ою.
З часу заснування значні зусилля влади та спонсорів були спрямовані на розвиток матеріально – технічної бази школи. Проведений капітальний ремонт залу боротьби на загальну суму близько 53 тис.грн. (31 тис.грн. була виділена з міського бюджету). На поточний ремонт легкоатлетичного манежу пішло більше 18 тис.грн. Зала манежу знаходилась під аварійною трибуною і займатися у ній було небезпечно для життя. Привести до ладу приміщення вдалося лише після реконструкції стадіону «Ворскла», яку міська влада здійснила до матчу за Єврокубок України. Придбано обладнання для сектора зі стрибків у висоту, в зал дзюдо закуплено татамі, на що з міського бюджету виділили 40 тис.грн. Загалом 2008 року на розвиток школи витрачено 71 тис.грн. з міського бюджету та 40 тис.грн. спонсорських коштів.
Необхідно відроджувати королеву спорту, наголошували спортсмени, бо саме легкоатлетичні навантаження є основою для занять іншими видами спорту та укріплюють імунну систему людини, що останнім часом є принципово важливим для виховання здорової молоді.

Автор: www.meria.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2009, 13:47 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації