Вхід | Реєстрація

У селищі планують побудувати басейн

Про ремонти музею та Центру культури і дозвілля, купівлю обладнання для рентген-кабінету, придбання сміттєзбиральної техніки, укріплення берегів Ворскли, різноманітні грошові надходження та багато іншого цього разу говорили на засіданні громадської ради при райдержадміністрації Нових Санжар.

Загалом мова йшла про покращення інфраструктури, об’єктів соціальної сфери Новосанжарщини, реалізацію ініціатив Президента України в питаннях соціального захисту населення. Зокрема голова районної ради Володимир Левицький та голова РДА Сергій Шовкопляс розповіли присутнім про плани влади щодо будівництва у селищі культурно-оздоровчого комплексу з басейном для плавання. Обговорювали його можливе місце розташування. Була пропозиція розмістити такий комплекс у парку Перемоги. Члени громадської ради погодились, що це, безумовно, хороша ідея.

Крім того, керівники розповіли про те, на якому етапі знаходиться ремонт і благоустрій районного центру культури і дозвілля. Не стоять на місці і питання облаштування районного музею. За програмою «Відродження культури та духовної спадщини Новосанжарщини» на це додатково буде залучено 200 тис. грн. Однак, для завершення робіт необхідно 607 тис. грн. Хорошою звісткою від керівників району була новина про придбання цифрового рентгенапарату для центральної районної лікарні за рахунок коштів державного бюджету (548 тис. грн.). Багато років це було лише мрією наших медиків.

Говорили члени громадської ради і про поліпшення екології та забезпечення санітарного стану населених пунктів району. На це з державного бюджету буде виділено 295 тис. грн. За ці кошти вирішили придбати сміттєзбиральну техніку. Це, без сумнівів, дасть можливість значно збільшити зону санітарної очистки населених пунктів Новосанжарщини. Також присутнім повідомили, що буде проведена ліквідація наслідків дії повеневих вод і укріплення  берегів річки Ворскли в районі санаторію-профілакторію «Антей».

Хорошою звісткою було і те, що район отримує 300 тис. грн. на соціальний розвиток за рахунок субвенцій з обласного бюджету. З них: 130 тис. грн. на ремонт дитсадка у Лелюхівці; 35 тис. грн. на фортепіано для музичної школи; 50 тис. грн. на селищний дитсадок «Лелеченька»; 45 тис. грн. на дитсадок у Великих Солонцях; 40 тис. грн. на дитсадок у Маячці. Також ми отримаємо від області 200 тис. грн. премії за призове місце у змаганні з соціального розвитку сільських населених пунктів. З них 100 тис. грн. піде на благоустрій алеї Слави, а ще 100 тис. грн. — на купівлю меблів у Центр культури і дозвілля. Передбачається, що в район надійдуть кошти згідно Кіотського протоколу в Україні. З них на центральну районну лікарню буде виділено 2,7 млн. грн., а на Новосанжарський НВК — 0,9 млн. грн. У районі продовжується фінансування ремонтних та відновлювальних робіт закладів освіти, культури і охорони здоров’я. У 2012 році за рахунок відрахувань (приблизно 2 млн. грн.) (дольової участі) підприємств нафтогазового комплексу (ГПУ, НГВУ, ПГНК та інших) планується введення в експлуатацію приміщення відділу освіти райдержадміністрації (320 тис. грн.). А щодо старого приміщення, то його хочуть реконструювати під районний архів (150 тис. грн.). На автошляхи та дороги комунальної власності в сільських населених пунктах (без державних доріг) у 2011 році було використано 1356 тис. грн. державних коштів. Із них на 13 сільських рад — 856 тис. грн., на селищну — 500 тис. грн. У 2012 році району із обласного цільового фонду та державної субвенції було виділено субвенцій на суму 1856 тис. грн. Гроші розподілені по 12 сільських радах. Зокрема на селищну — 519 тис. грн. У минулому році тільки цій раді було виділено 70 тис. грн. на благоустрій (тротуари), 50 тис. грн. — на вуличне освітлення і 100 тис. грн. — на комунальну службу.

Говорили і про ліквідацію наслідків пожеж в поліклініці центральної райлікарні. Усі роботи завершено. На цю справу пішло 150 тис. грн. резервних коштів районного бюджету, 250 тис. грн. резервних коштів обласного бюджету, 100 тис. грн. від ПГНК, 70 тис. грн. з цільового фонду районного бюджету і 100 тис. грн. спонсорської допомоги від приватного бізнесу (Елеватор «Чиста Криниця», ПП Бульбаха, ПП Пузенко, ФГ Васюта і ін.)

Поінформували членів громадської ради і про вирішення проблем, які турбували жителів селища десятками років. Так у цьому році виділено 40 тис. грн. на проектні роботи по водовідведенню з мікрорайону «Солоне озеро». А ще отримали спеціальний дозвіл на водокористування у Нових Санжарах (20 тис. грн. цільових коштів).

Наостанок керівники району Володимир Левицький та Сергій Шовкопляс окреслили першочергові завдання влади на найближчий час. Вони зазначили, що потрібно докласти зусиль у економії енергоресурсів, проведенні заходів з енергозбереження у всіх галузях соціальної інфраструктури Новосанжарщини. Володимир Левицький підкреслив, що районна рада особливо поважає і рахується з думкою ветеранів. Сергій Шовкопляс, продовжуючи думку свого колеги, зазначив, що райдержадміністрація, і загалом виконавча влада країни на чолі з Президентом Віктором Януковичем, орієнтована на задоволення потреб незахищеної верстви населення і людей похилого віку. У свою чергу голова громадської ради В’ячеслав Семиволос подякував керівникам за відкритість і сприйняття здорової критики. А ще він запевнив, що громадська рада цілком підтримує ініціативи влади щодо соціального розвитку Новосанжарщини.


Автор: Прес-служба Новосанжарської районної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 червня 2012, 11:42 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації